Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szemben a Jobbikkal

BelföldNa végre egy értelmes beszéd Szalmától. Málik, omladozik a tetvedék zsidó "kormányról" a hazug máz és itt nem áll meg. Lázár kapja a kopjafát, melyet az álpinyó seggén keresztül vernek a torkába, demokratikusan. Azért ha igaz a tek-es fegyverfogásos akció, azt a köcsögöt is élvenyúzás illeti. Ja, a rendõrség mindig hazudik, ez axióma. Megszólal az MNA-tag: fideszesekkel is kezet fogtak
Lapunknak nyilatkozott a bõnyi tragédia kapcsán a hírek állandó szereplõjévé vált Magyar Nemzeti Arcvonal egyik korábbi csoportvezetõje, Sz. Gábor, aki már korábban kilépett a hungarista szervezetbõl (képünk illusztráció, nem õ látható rajta). A férfi több olyan állítást tett, amely – feltéve, de meg nem engedve, hogy igaz – egészen más színben tüntetheti föl az elmúlt napok rendõrségi akcióit és a kormánypárti médiában megjelent hírcunamit. Lapunk nem kíván állást foglalni egy folyamatban lévõ büntetõeljárás kapcsán, ám fontosnak tartjuk, hogy a közvélemény a „hallgattassék meg a másik fél” alapelvébõl kiindulva megismerhesse a napok óta súlyos bûncselekményekkel összefüggésbe hozott szervezet egykori csoportvezetõjének álláspontját is.

Sz. Gábor elõször is azt hangsúlyozta, hogy az MNA két éve megszûnt, nem létezik. Egykori tagjainak egy része ma a jelenlegi rendszer támogatója. Nem érdekük a jelenlegi kormány gyengítése, ám a bõnyi tragédia óta ellenük folyó hecckampány miatt most már úgy érzik, meg kell szólalniuk, mert évekkel korábbi dolgokért teszik tönkre olyan emberek életét, akik soha nem vétettek a rendszer ellen.

Kiemelte: nem igaz, hogy az MNA és a Jobbik szorosan együttmûködött volna egymással. Valójában komoly érdekellentétek feszültek a két szervezet között. A rendõrgyilkossággal gyanúsított Györkös István utasította az MNA tagjait, hogy támadják a Jobbikot, amelyet konkurenciának tekintettek. Sz. Gábor egyenesen úgy fogalmazott: „a Jobbik megszüntetésén dolgoztak”. Az MNA leplezte le például Szegedi Csanád Jobbik-alelnök zsidó származását, ezzel is a Jobbik gyengítése volt a céljuk. Sz. arra is kitért, hogy az MNA nem tartott fent kapcsolatot a Jobbikkal. Egyes emberek ugyan ismerték egymást, ha találkoztak, köszöntek, beszéltek, de csak annyira, amennyire más, akár fideszes politikusokkal.

Az iráni nagykövetség 2011-es rendezvényén, amelyen fotó készült Györkös István fiának, ifjabb Györkös Istvánnak és Vona Gábornak a kézfogásáról (a kép a napokban bejárta a sajtót), fideszes politikusok is jelen voltak. Miután a rendezvény valamennyi szereplõje üdvözölte egymást, ezért az MNA tagjai nemcsak Vonával, hanem a jelen lévõ fideszes politikusokkal is kezet fogtak.

Ifj. Gyõrkös István és Vona Gábor az iráni nagykövetségen, háttérben Zagyva György Gyula


A 2014-es Becsület Napja rendezvényt nem közösen szervezte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és az MNA, miként azt a kormánypárti bulvárlap, a Ripost tegnap írta. A valóságban Zagyva György Gyula HVIM-vezetõ és Sz. Gábor külön, egymástól függetlenül jelentették be a rendezvényt a rendõrségen, ám míg Zagyva bejelentését tudomásul vette a rendõrség, addig az Arcvonalét elutasította. Emiatt az MNA pert indított, amit idén nyáron jogerõsen meg is nyert.

A bõnyi tragédia után volt MNA-soknál is tartottak házkutatásokat, ám egyiküknél sem találtak fegyvert. Azok a fegyverek, lõszerek, robbanószerek, amelyeket a rendõrségi felvételeken bemutattak, nem MNA-sokhoz köthetõk. A hatóság szándékosan tartott az övékével egy idõben Jászberényben és Nyíregyházán házkutatást egy fegyvergyûjtõnél és az Arcvonallal semmilyen kapcsolatban nem álló személyeknél, hogy a náluk föllelt fegyverarzenált az MNA nyakába varrhassa – állítja Sz.

Az MNA-sok kizárólag airsoft-fegyvereket használtak a gyakorlataik során – hangsúlyozta Sz. Gábor. Az interneten elérhetõ toborzóvideókon is ilyenek láthatóak, nem éles lõfegyverek. Egyébként az ilyen, évekkel ezelõtti kiképzések, „airsoft-játékok” alkalmával többször a rendõrség is megjelent, igazoltatta õket, ellenõrizték a fegyvereiket. Ezzel arra utalt, hogy a hatóság tudtával, kvázi engedélyével gyakorlatoztak az MNA-sok.

Beszámolója szerint a házkutatások alkalmával komoly atrocitás is történt. Az egyik õrizetbe vett, majd letartóztatott volt MNA-s, B. Sz. nyolcéves kislányának a fejéhez gépfegyvert szorítottak a kommandósok. A kislányt – Sz. Gábor elmondása szerint – emiatt olyan sokk érte, hogy azóta meg sem szólal. B. Sz.-nél egyébként nem találtak, nem találhattak fegyvert, mivel nem volt neki, és ezt a jelen lévõ családtagok is igazolhatják. Ám úgy tûnik, utólag a hatóság megpróbálja azt állítani, hogy mégis volt ott egy sörétes fegyver – tudta meg Sz. Gábor a családtól. (A házkutatást érintõ állítások tisztázására lapunk több kérdést tett fel a Központi Nyomozó Fõügyészségnek, ahonnan a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Fõügyészség szóvivõjéhez irányítottak minket. Amint Gál Katalin Zsuzsanna szóvivõ válaszai megérkeznek, cikkünket frissítjük.)

Az MNA-nak soha semmilyen köze nem volt azokhoz a nyugdíjasokhoz, akik állítólag merényletet terveztek a miniszterelnök ellen. Az errõl terjesztett rágalmat visszautasítják, ugyanis Sz. Gábor szerint az MNA mindig a rend pártján állt. A volt csoportvezetõ jelezte: már korábban kilépett az MNA-ból. A szervezet jó ideje nem mûködik, a korábbi tagok közt a baráti kapcsolat azonban megmaradt. A második Fidesz-kormány alatt olyan „pozitív intézkedések történtek az országban”, amelyek miatt a hazafias szervezetek „légüres térbe” kerültek, sok közülük megszûnt.

– Az MNA számos volt tagja jelentkezett katonának, önkéntes mûveleti tartalékosnak, határvadásznak, ám „politikai megbízhatatlanság” miatt nem vették fel õket – mondta Sz. Gábor. Beszámolója szerint õ például fizetség nélkül vállalta volna a munkát, de így sem kellett. A volt MNA-vezetõ úgy vélte, a hatalom akkor járna el okosan, ha ezeknek a hazafias érzelmû embereknek a „katonai és egyéb” tudását fölhasználná, valamilyen módon hasznosítaná, kontrollálná, ahelyett, hogy üldözné õket.

Sz. Gábor szerint butaság az MNA-ra „náci” bélyeget sütni. Véleménye szerint az Arcvonal valójában hungarista alapokon nyugodott, azonban annak fogalmát Szálasi dogmatikái helyett a kor kihívásaira adott, keresztény erkölcsiségû, magyar érdekû válaszok összességében határozták meg.
Link

Hozzászólások

272 #1 Kameleon
- 2016-11-18 19:31
"Audiatur et altera pars"
http://magyarnemz...;c_start=0
238 #2 bivaly
- 2016-11-18 20:31
Kameleon !

Vissza olvastam. Az ügyre jól emlékezem. Meg sok minden másra is. Nem tudom, hogy a Guiness rekordok könyvébe hogyan lehet bekerülni, de azt biztosan tudom, hogy ez a Magyatországnak nevezett politikai konglomerátum erõsen versenyben van évtizedek óta a Világ legaljasabb politikai vezetése címért.
116 #3 livia
- 2016-11-18 22:06
Bivaly! Nevén kell nevezni a gyereket, mert aztán elfajul.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,397,741 egyedi látogató