Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Dr. Simicskó István: erõsíteni kell a magyar-szerb katonai együttmûködést

BelföldErõsíteni kell a Varsói Szerzõdés 2-t és az új KGST-t! De várjá má', há' ki az ellenség?Erõsíteni kell a magyar−szerb katonai együttmûködést mindkét nép biztonsága és a jövõ érdekében − hangsúlyozta november 21-én, hétfõn a dél-szerbiai Nisben dr. Simicskó István honvédelmi miniszter az MTI-nek nyilatkozva.


A tárcavezetõ összegezte a Zoran Djordjevic szerb védelmi miniszterrel folytatott megbeszélését, amelyen áttekintették az utóbbi másfél év migrációs tapasztalatait, és megállapították, hogy közös veszélyrõl van szó, amellyel szemben fel kell lépni.

A védelmi tárcavezetõk megállapították, hogy az utóbbi idõszakban nagyon hatékony volt az együttmûködés a két minisztérium között, és ezt folytatni kell. Zoran Djordjevic ismertette a szerb alkotmányban foglalt szabályozást, amely a hadsereg alkalmazására vonatkozik, a magyar fél pedig azt a jogi munkát vázolta fel, amelyet annak érdekében végeztek, hogy a határok biztonságát a rendõrök mellett a magyar katonák is tudják biztosítani.

Dr. Simicskó István kiemelte, hogy a katonai titkosszolgálatok együttmûködését kiemelkedõen fontosnak minõsítették, hiszen minél gyorsabban információkat kell szerezni ahhoz, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni az illegális migrációval szemben. Megállapította, hogy eddig is jó volt a kapcsolat, de ezt fokozni kell, még hatékonyabbá kell tenni.A katonai együttmûködés erõsítése végett közös hadgyakorlatok várhatók a jövõben − tette hozzá a honvédelmi tárca vezetõje. Elmondta, hogy már most is vannak közös képzések, de ezeket a jövõben bõvíteni szeretnék. Nagyon fontosnak nevezte, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a képzés lehetõvé teszi, hogy ott szerb katonák tanuljanak, és ezt kölcsönössé szeretnék tenni. Hozzáfûzte, hogy Cipruson már együtt dolgoznak a magyar és a szerb katonák, és most annak lehetõségét vizsgálják, hogyan lehetne bõvíteni, más térségekre is kiterjeszteni a magyar és a szerb erõk együttmûködését.

Dr. Simicskó István és Zoran Djordjevic a Nisben tartandó magyar−szerb kormányülés alkalmából találkozott, a kormánycsúcs egyik témája éppen a migrációs válság megoldásának keresése lesz.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-11-23 20:19
[movie=youtube]https://www.youtube.com/embed/AKHoJX7VsgA?rel=1&autohide=1&showinfo=0&hd=1&modestbranding=0&wmode=transparent[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,406,186 egyedi látogató