Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ferenc pápa elítélte az antiszemitizmust

GondolatokAz jó, nagyon jó! Akkor biztosak lehetünk benne, hogy helyes úton járunk. De mi is az antiszemétizmus, amit ez a valami elítél? Ki ez, hogy elítélje? Vallások és bizalmatlanság? Ez most csak abnormális, vagy csak nagyon agyára ment a kipa? A sátánista büdös qva anyját, cionista gané banda. Az antiszemitizmus ellen emelte fel szavát és a vallások közötti megújult együttmûködést szorgalmazta Ferenc pápa szerdán a II. Vatikáni Zsinat Nostra Aetate címû nyilatkozatának 50. évfordulójára emlékezve, amely új fejezetet nyitott a katolikus egyház és a zsidóság kapcsolatában.
Ötven különbözõ vallás képviselõje vett részt a Szent Péter téren rendezett általános audiencián, amelyen az 1965-ben kiadott Nostra Aetate (A mi idõnkben) kezdetû nyilatkozat évfordulójáról emlékeztek meg. A II. Vatikáni Zsinat záródokumentuma a katolikus egyház és a nem keresztény vallások kapcsolatának alapjait fektette le. Ferenc pápa felszólítására a Szent Péter téren minden vallás képviselõje pár percig saját hagyománya szerint imádkozott néma csendben.

Ferenc pápa kijelentette, hogy a nyilatkozat üzenete 50 év elteltével is aktuális, mivel minden vallás az emberi élet ugyanazon kérdéseire keres választ. A katolikus egyházfõ a vallások közötti párbeszédet szorgalmazta, nemet mondva az antiszemitizmus minden megnyilvánulására. Ferenc pápa elítélte a vallások közötti rágalmazást, diszkriminációt és üldözést. Úgy fogalmazott, hogy a kölcsönös megismerés, tisztelet és elismerés útját kell járni.

Hangsúlyozta, hogy a decemberben kezdõdõ szent év, amelyet a pápa az irgalmasságnak szentelt, lehetõséget nyújt a megújult vallásközi együttmûködésre a béke érdekében, az éhezés és a nyomor ellen. Ferenc pápa szerint azonban a vallásoknak közösen kell fellépniük az erõszakkal szemben, fõleg ha ezt a vallás nevében követik el, valamint a korrupcióval, a környezeti pusztítással, a családok és az erkölcs válságával szemben is.

"Az erõszak és a terrorizmus felkeltette a vallásokkal szembeni bizalmatlanságot vagy egyenesen elítélésükhöz vezetett" - mondta Ferenc pápa hangsúlyozva, hogy egyetlen egy vallás sem mentes a fundamentalizmus veszélyétõl. A keresztények és muzulmánok elmúlt fél évszázados viszonya kiemelkedõ eseményének nevezte a II. János Pál akkori pápa által 1986 októberében, Assisi városában rendezett békeimát.
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2015-10-28 15:25
és hány évet kapott? vagy csak pénzbírságra ítélte?

különben, mindegy is, olyan öreg lemez ez már ( ráülhetne végre valaki..)

inkább annak örülnék, ha az antiszemétizmusról lenne említés valamikor...
99 #2 MORMOTA1968
- 2015-10-28 20:55
Na végre! Ferenc pápa is elítélte a zsidókat! Még is csak van igazság a Vatikánban! Talán még a kazár-zsidó elméletrõl is többet tud, mint mi egyszerû pór népek. Egyébként tudtátok, hogy az antiszemitizmus egyébként antiarabizmus? Vagy mifene! De van antimagyarizmus, antihungarizmus is zsidó részrõl, (de szípen is hangzik, ugyí?) meg antibusmanizmus, anti-indiánizmus, antieszkimóizmus, antinégerizmus, csak épp az ellen tétjét nem lelni sehol. Talán lelépet? Mármint az ellen tétje, a szemitizmus! Mert hiába nézem ki a szemem is a neten, sehol nem találom a szemitizmus szót, mint meghatározó fogalmat. No de ha már ennyire benne van Ferenc pápa az igazság kimondásában, beszéljünk kicsit az Úristen, meg Jézus
nevében elkövetett borzalmas népirtásokról, kínzásokról, népek leigázásáról, egész civilizációk megsemmisítésérõl, õsi vallások követõinek kivégzésérõl, eltüntetésérõl, stb, stb...Nem tudom melyik artista vállalkozna egy egykezes mutatványra a pápák és más vallási vezetõk fején való egyensúlyozásra, ami folyamatosan csatakos a rajtuk folydogáló vajtól, de többnyire vértõl, bár az inkább a kezükre van száradva. Na ezért nem fognak engem hagyni sokáig élni és beszélni hagyni, ahogy egyikünket sem, mert ki merjük mondani, le merjük írni az igazságot. s_franc s_beszel
131 #3 lalapapa
- 2015-10-28 21:54
Inkabb whazelinges ujjakal huzzon egyel tobbet
a rozsafuzeren
aki illen helyre eljut az ott
addig csuszkalhatott eleget
de meg volt nyalas is,s_yeyes_nopompom:Ds_vigyori
129 #4 VaLa
- 2015-10-29 10:51
ÚUUHHHH....
[movie=youtube]https://youtu.be/Q6h-vfwdVek[/movie]
12 #5 spartakusz
- 2015-10-29 11:31
https://www.youtu...gY4odYS2dk

AZ UTOLSÓ ÁLLOMÁS
spari..
ui: jó film ideológia keltõk....

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
4,602,814 egyedi látogató