Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Háború lesz? Lázár szerint fejleszteni kell a magyar hadsereget

BelföldHá' majd a sok plázagörény és vv-g.ci bevonul, hogy visszavívja Erdélyt a ..., de várjámá, elég ha nyomnak egy lájkot és isszák a sörüket és persze ebben a tetû zsidó-cigány "demokrácijában". Lázár János felvázolta az év végi programot, illetve értékelte az elmúlt hetet: átalakulnak a polgármesteri fizetések - új háború jöhet az unióval és a rezsidémonnal - Gyárfás ügyét le kell zárni, a vizes vb-t kell tetõ alá hozni - a magyar hadsereg fejlesztése elengedhetetlen. Kormányinfó.

Van 10 millió forintja? Fektesse Aegon abszolút hozamú befektetési alapokba és 1% bónusz hozamot adunk megtakarításaira! (x)

72-jére is nagy tisztelettel köszöntötte Lázár János a Kormányinfó résztvevõit: december 12-ig dolgozik az Országgyûlés, a kormány a helyén marad az év hátralévõ részében. Kihelyezett kormányülés is lesz, mérlegelik a teendõket és megvizsgálják a Nemzeti Közszolgálati Egyetem legfrissebb jelentését két napon át. Ülésezik a két kabinet is és még egy egész napos kormányülést is beszúrnak az év vége felé.

Lezárják az új büntetõeljárási törvény tárgyalását, amit várhatóan széles konszenzusban fogadnak el. Lázár János reméli, hogy hatékony lesz az új törvény. Ugyanígy elfogadják majd a polgári perrendtartás új szabályozását is. A miniszter szerint jó munkát végzett az Igazságügyi Minisztérium.

A menekültválsággal kapcsolatban elmondta, hogy az ország ragaszkodik az önállóságához, ennek a fenntartásához pedig az Alkotmánybíróság tegnapi döntése ad támpontot. Az viszont nem lenne jó a miniszter szerint, ha a schengeni övezeten belül emelkednének határok

Béremelés: a kormány úgy emel bért, hogy mellette a járulékokat csökkenti, ezzel könnyebbé téve a cégek számára a magasabb bérek kifizetését. Ez nem jelenti azt, hogy elolvadnak a cafeteria-juttatások. Az adócsökkentés hat évre terjed ki, de két év múlva felülvizsgálják a gazdasági teljesítmény fényében. a minimálbéremelés két évre vonatkozik, aztán látják, hogy alakulnak a dolgok.

Nyugdíj: azért emelik többel (1,6%) a nyugdíjat, mert arra számítanak, hogy ettõl beindul az infláció. A kormány arra vállalkozik, hogy minimum az infláció mértékével emelje a nyugdíjakat évente. Persze idõrõl idõre megvizsgálja a kormány a lehetõségeit, ennek és az Idõsek Tanácsának köszönhetõ a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány is. Ezeket a járási hivatalok munkatársai, nagyjából 30 ezren fogják átadni személyes felkereséssel még karácsony elõtt.

Foglalkoztatás: folyamatosan nõ a foglalkoztatottak száma, 4,4 százalékos munkanélküliség van, 2010-ben 12 százalék felett volt. 700 000-rel dolgoznak többen, mint 2010-ben.

Ötpárti egyeztetés zajlik a polgármesteri fizetésekrõl. A kormány megnézte a polgármesteri fizetéseket, javaslatot tesznek a változtatásra. A Belügyminisztérium új fizetési bértáblát dolgoz ki. "Tarlós István fizetése csökkenni fog?" - hangzik az Origo kérdése késõbb, "Neeeeeeeeeeem, hát karácsony lesz" - válaszolt viccesen Lázár.

Új törvény a KSH-ról: az Eurostat függetlenséget akar, ezért a törvénymódosítás ezt tûzte ki célul. A kormány döntéshozatali centrumától távol kell esnie a hivatalnak.

Saláta: állami támogatásokkal kapcsolatos rendelet, modern városok programról vonatkozó törvény változik, lesz száz új lõtér, mezõgazdasági termeléssel kapcsolatos törvény is módosul az aszályra reflektálva. Jégkár-elhárítási rendszert építenek ki. 8,8 milliárd megy Makovecz Imre emlékére - jönnek felújítási munkák, templom- iskolaépítés 2018-ig. Mezõhegyesi Ménesbirtoknál 11 milliárd mehet az újraszervezésre. Településkép védelme miatt új szabályozást találtak ki a reklámfelületek használatára, amire három éven belül kell teljesen átállni.

Kabinetek jelentése: jóváhagyta a kormány 5 PPP-program támogatását, egyetemi és fõiskolai épületekkel kapcsolatos projekteket, 10 milliárd megy erre.

Romák helyzete: van eredménye az integrációs törekvéseknek, de itt nem lehet megállni - mondta el a miniszter az unió alapjogi ügynökségének jelentése alapján. Foglalkoztatást illetõen a második legjobb helyet érte el az ország. A szörnyû adatokról itt írtunk bõvebben.

Visszatér a rezsidémon: az EU tegnap arról hozott döntést, hogy nem lehet államilag meghatározni a villamosenergia árát. Ezzel valószínûleg új front nyílik a rezsiháborúban az EU és a kormány között. Van a magyar állam tulajdonában elõállító és tároló is, tehát az árat tudják védeni egy darabig.

Kérdések

Jó magyar, jó keresztény legyen a diák: stabil és biztos alap kell a gyerekeknek ezekben a kiszámíthatatlan idõkben Lázár szerint. Egy európai országban nem lehet más az oktatás, mint keresztény, nemzeti alapú. Az értékeinek következetes megjelenítése megkérdõjelezhetetlen egyetemes érték, amivel jó, ha egy gyerek rendelkezik.

Megváltozott a világ: a magyar hadsereg fejlesztése elengedhetetlen, a helkopter képesség fejlesztése is tervben van, erõsítik a tartalékos rendszert. Orbán Viktor már korábban elejtette néhány mondatában, hogy fel kell készülni egy változó világra. Van döntés arra, hogy a mostani 1 százalékos katonai kiadásokat növelik. Ehhez kell egy biztonsági stratégia. Valós hadseregfejlesztésre kerül sor.

Gyárfás-ügy: Lázár János múlt héten arra gondolt, hogy végül az úszók úsznak, nem a szövetség. Nem személyi okai vannak a kormány álláspontjának. A kormány szempontjából a legfontosabb dolog a vízes vb sikere. Legyen adott minden ahhoz, hogy ezt a feladatot jól tudják elvégezni.

Soros-szervezetek átvilágítása: meg van a lehetõség az ellenõrzésre. A magyar kormány helyesen cselekszik, ha felméri, hogy Soros György hogyan akarja kívülrõl befolyásolni az országot (reméljük átvilágítják az orosz szervezeteket is). “Soros úr több milliárd dollárt tesz a nyílt társadalmat építõ szevezetekbe, meg kell vizsgálni, hogy ez az ország érdekeit szolgálja-e.”

Simicska mozgolódik: “én nem tudom, hogy mozog-e” - mondta Lázár egy Simicskáról megjelent új könyv kapcsán, amelyet Debreczeni József DK-s képviselõ írt. Kár volt erre a reklám - zárja gyorsan a miniszter a kérdést.

Pharaon-ügy: két alkalommal kért vízumot Ghaith Pharaon. Pharaon magyarországi érdekeltségeinél egy magyar szerv sem folytat vizsgálatot vagy ellenõrzést. A magyar hivatalok mindent rendben végeztek, a kérdés az, hogy az USA miért nem kapta el akkor, amikor Magyarországon volt.

Olimpiai díjak: mindenki egymásra mutogat a késés miatt, de szerdán aláírtak mindent a folyósításhoz. Volt olyan szövetség, amelyik nem küldte be határidõben az értékelését és volt, amelyik “hülyeségeket írt”.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-12-01 16:30
Üzenetháború Bukaresttel

Vita nélkül, általános megfogalmazásokkal zárult a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) idei budapesti ülése. A tanácskozást Orbán Viktor nyitotta meg, aki bevezetésként azt mondta, ma már szerte a világban egyre könnyebb kiállni Magyarország mellett, pedig az elmúlt években ez egyáltalán nem volt így. A miniszterelnök szerint az ország külpolitikai elszigeteltsége nem következett be, s a „fekete bárányból" mára fõsodrú politika lett a nyugati világban. Sikertörténetként értékelte a „nemzetegyesítést” is, mint fogalmazott: száz évvel a trianoni diktátum után a magyar nemzet egyes részei egymásra találtak, és a magyar–magyar együttmûködés napi gyakorlattá vált. Azt is elmondta ugyanakkor, hogy a kisebbségi jogok biztosítása terén a térség országainak uniós csatlakozása csak szerény mértékben váltotta be a hozzá fûzött reményeket.

Orbán ezúttal is bírálta a „nyugati világot”, szerinte az ottani szellemi zûrzavart jelzi a Fidel Castro volt kubai vezetõ halála utáni „mentegetése”. Jól látható, hogy a baloldal eszméi teret veszítettek, ugyanakkor az európai helyzetet áttekintve a hagyományos jobboldal sem dicsekedhet különösképpen: neki is változnia kell, különben teret veszít, hasonlóan a baloldalhoz – idézte az MTI a kormányfõt.

A miniszterelnök kitért a közelgõ romániai választásra, amelyet sorsdöntõnek nevezett. Azt mondta, régen fordult elõ, hogy olyan komoly veszélybe került volna az erdélyi magyarok bukaresti parlamenti képviselete, mint most. Orbán Viktor állítása sántít, hiszen a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) – amely most a Magyar Polgári Párt (MPP) néhány politikusát is felvette a jelöltlistáira – a román választási törvényben szereplõ alternatív küszöb miatt az ötszázalékos eredmény teljesítése nélkül is bejut a parlamentbe. Mindazok a választási szereplõk, amelyek legalább négy megyében megkapják a szavazatok legalább 20 százalékát, bekerülnek a parlamentbe. A jelenlegi etnikai arányok mellett pedig elképzelhetetlen, hogy az RMDSZ ezt a feltételt ne teljesítse.

Lapunk úgy értesült, hogy a Máért ülésén Tõkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke élesen bírálta az RMDSZ és az MPP összefogását. Nyíltan ugyan nem kifogásolta, hogy Kövér László Erdélyben kampányolt az RMDSZ-es jelöltek mellett, de sokatmondóan a házelnök egy korábbi nyilatkozatát idézte fel, melyben a fideszes politikus posztkommunista formációnak nevezte az RMDSZ-t.

Közben kitört a magyar–román nyilatkozatháború Románia nemzeti ünnepe kapcsán. A bukaresti külügyminisztérium „meglepõdve és értetlenül” vette tudomásul a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium döntését, amellyel megtiltotta a magyar diplomatáknak, hogy részt vegyenek a Románia nemzeti ünnepe alkalmából szervezett fogadásokon és ünnepségeken. A román külügyminisztériumot a Digi 24 bukaresti hírtelevízió reagáltatta a budapesti döntésre. „Egy ilyen döntést nehéz megérteni, annál is inkább, mivel egy ország értékei és nemzeti jelképei iránti tisztelet vitathatatlanul magának az Európai Uniónak és az atlanti közösségnek az alapértékei közé tartozik. Románia mindig is mélyen elkötelezett volt és marad ezen értékek tisztelete mellett” – hangoztatta a Digi 24-hez eljuttatott közleményében a bukaresti külügyminisztérium.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának nyilatkozva azt mondta, a magyar embereknek nincs mit ünnepelniük december 1-jén, furcsa lenne, ha a Magyarországot képviselõ diplomaták, külügyminisztériumi alkalmazottak román nemzeti fogadásokra járkálnának ezen a napon. „Ezért megtiltottam minden külképviseleten dolgozó magyar diplomatának és mindenkinek, aki a külügyminisztériumban dolgozik Budapesten, hogy részt vegyen akár Magyarországon, akár külföldön rendezendõ román nemzeti ünnepi alkalmakon” – mondta Szijjártó. Romániában 1990 óta nemzeti ünnep december elseje. 1918-ban ezen a napon rendezték meg Gyulafehérváron azt a román nemzetgyûlést, amelynek résztvevõi kimondták Erdély egyesülését a Román Királysággal.

A Jobbik szerdán Erdély több városában performansz keretében hívta fel a figyelmet arra, hogy 98 év alatt sem valósultak meg a gyulafehérvári nyilatkozat ígéretei. Ezt kommentálva Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a Transindex kolozsvári hírportálnak leszögezte: az ígéretekre az erdélyi magyaroknak kell emlékeztetnünk a román államot, és ezt meg is teszik. „Ez a mi dolgunk, nem egy szélsõséges párt dolga” – fogalmazott a politikus.
http://mno.hu/kul...el-1374272
329 #2 gutai zub
- 2016-12-01 16:44
Húúú, ez aztán igazi nagy színház, show business

Képzeljünk el egy olyan Magyarországot, ahol mint a filmekben, minden résztvevõt megneveznének?

a bírósági tárgyalásokon, nem csak a riherongy bíró nevét ismernénk, hanem a vádlottat körülvevõ álarcos tekkesekét is, az összes irnokot, besúgot,hamístanúkat, ügynököt, még a kiszolgáló személyzetet is.

A kilakoltatásoknál felolvasnák az összes résztvevõ kuli bankhivatalnok, a hülyén ácsorgó rendõrök, a sunyin bujkáló új tulajdonosok nevét is.

A kormány minden lépése mögött ténylegesen végrehajtó tisztviselõk, beszédírók janicsárok, ingyenéló gazemberek nevét is, akik gazdagodnak.

Legyen már mindenki megnevezve aki ebben az ocsmány elõadásban résztvesz.

A végén, mint a nagyon tehetségtelen kis fábry mondogatja:

Köszönjük, hogy részvételetekkel emeltétek a komédia színvonalát...........
(sokáig tartana a felsorolás, de talán megérné)
154 #3 kakas
- 2016-12-01 16:49
66.media.tumblr.com/a44d14d5a8b5478fdc9030c3aa07c788/tumblr_inline_oharikBYaY1qbiefe_500.jpg66.media.tumblr.com/7b9e0336ac8a595f63d74e3c60871785/tumblr_ohhxijJKWR1rvluumo1_1280.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
3,405,579 egyedi látogató