Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Idegen titkosszolgálatok tevékenységérõl tárgyalt a nemzetbiztonsági bizottság

BelföldA mossad megtrágyalta a többi zsidó didkós-szolgálat leosztását. Idegen titkosszolgálatok, köztük az orosz hírszerzés magyarországi tevékenységérõl is tájékozódott tegnapi zárt ülésén az Országgyûlés nemzetbiztonsági bizottsága. A grémium tanácskozásának kiemelt napirendi pontja volt a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat szokásos féléves beszámolója is.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke az ülés után azt mondta: Magyarországon sokrétû titkosszolgálati tevékenység zajlik, de ezek jelentõs része területileg érinti az országot, nem célországként. Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke az ülésen elhangzottakról a titkos minõsítés miatt csak röviden nyilatkozott, az orosz hírszerzéssel kapcsolatos kérdésre sem kívánt reagálni.

A testület jobbikos tagja, Mirkóczki Ádám és az LMP-s Szél Bernadett egybehangzóan azt mondta, hogy az orosz hírszerzésrõl részletes tájékoztatást kaptak a grémium zárt ülésen. Mirkóczki Ádám úgy nyilatkozott: Magyarországon „nem csökkent az orosz titkosszolgálati érdeklõdés”, ugyanakkor kiemelte: a magyar elhárítás ebben a tekintetben is megfelelõen végzi a munkáját. Szél Bernadett azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon komoly probléma az orosz hírszerzés és befolyásszerzés. Mint fogalmazott, egyáltalán nem tartja véletlennek, hogy az orosz hírszerzés kiemelt szerepet kapott az ülésen. Szél Bernadett a magyar kormány energiapolitikáját elhibázottnak, Paks II-t az ország jövõje ellen való beruházásnak nevezte. Szerinte az orosz elkötelezõdés további erõsítése helyett az ország szuverenitását és függetlenségét kellene megõrizni.

A testületi ülés kiemelt napirendi pontja volt a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szokásos féléves beszámolója. A bizottság kormánypárti és ellenzéki képviselõi egybehangzóan azt mondták, hogy Simicskó István honvédelmi miniszter és Kovács József, a KNBSZ fõigazgatójának részletes beszámolójával, mind a KNBSZ munkájával kapcsolatban is elégedettek. Molnár Zsolt kiemelte: a honvédelmi területen a KNBSZ becsülettel végzi munkáját. Megfelelõen biztosítják a magyar katonák külföldi missziójának támogatását, miközben Magyarország területének védelmét is ellátják. Németh Szilárd elmondta: a KNBSZ beszámolójában részletes tájékoztatást kaptak többek között a honvédség külföldi misszióiról, az ukrajnai konfliktusról, valamint a közel-keleti helyzetrõl, illetve az illegális bevándorlásról és Magyarország terrorfenyegetettségérõl is.Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2016-12-05 02:47
Szel Bernadett: "az orszag szuverenitasat es fuggetlenseget kellene megorizni."

Dettike, akkor talan elobb meg kellene szerezni ezeket; a szuverenitast es a fuggetlenseget. Aztan ha mar megvannak, lehet kezdeni megorizni. (Egyelore az onuralmat kell megorizze minden ember...ha meg megvan neki)

Mehetunk azonban tovabb is: azt irod; "orszag". Milyen orszag (v.uram bocsa' uru-szaag) van itt? Egy bunozestol atszott maffiaallam egy regen lejart alkotmannyal, ervenytelen nepszavazasokkal, teljes nepbutitassal...sajat javak nelkul, onrendelkezes nelkul, ahol a zusa es izrael zsizsik nagykovetei dontenek minden oket erdeklo kerdesben? Maganvallalatkent bejegyezve a newyorki borzen!? Miert nevezzuk ezt orszagnak? Mert arra emlekeztet?
Van akit mar nem, es ilyenek egyre tobben lesznek/leszunk.
238 #2 bivaly
- 2016-12-05 21:10
Nagyon bírom, mikor avatott hülyék, hülyének néznek. Kitérek a hitembõl. Brüsszel mondja meg, hogy mennyi legyen a gáz ára, éppen mostanában ! Pontosabban megmondja, hogy milyen jogalkotás kötelezõ ez ügyben . Akkor hol a szuverenitás, a büdös k...a, anyátokat ? Már régen Európai Egyesült Államok van, csak nem így nevezik. A Nemzetbiztonsági Bizottság, meg csak a Moszad fiók szolgálata !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.59 másodperc
3,449,643 egyedi látogató