Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A régi világrend bukása

KultúraÉrzitek micsoda gyõzelem? Nem? Pedikk kibaxott nagy! Ma, ha már a xart átnevezik anyagcsere-végterméknek, gyõzelmi tort ülhet a "nép". Igaz, ugyanaz a xar maradt, de legalább ugyanolyan büdös is. A morális védõkorlát nélküli álhumanisták és a kereszténydemokrácia esélyei

A demokráciáról alkotott felfogás világméretû játszmája a negatív átfordítás rendszerszintû mûvelése. Az állandó negatív beszéd, bármely kormánytörekvés negatív címkékkel való ellátása a helyi és a világsajtó fõ tápláléka lett. A jó hír gyakorlatilag nem létezik, mert azonnal megszületik annak negatív átfordítása, ami folyamatos tüntetéseket generál a világ minden részén. Az indok látszólag teljesen logikus, a fékek és ellensúlyok biztosítása, a kormány megújulási készségének, állandó hibajavításnak elõsegítése. A szünet nélküli elégedetlenség keltése, a felháborodás fokozása a mindenkori ellenzék feladatává lett, mi több mindennapi kenyerévé, hiszen ezért kapja fizetését és ebbõl élnek médiakatonái is.

E demokráciafelfogás a 22-es csapdája, mert ha az ellenzék elismerné, hogy a kormány adott intézkedése jó, akkor saját magát zárná ki a hatalom valamikori birtoklásának lehetõségébõl. Az ellenzék a tömegek elégedetlenségébõl táplálkozik, bevetve a médiamanipuláció minden lehetséges eszközét. A demokrácia mai formáját mintha a „szétdobáló” agyalta volna ki, hogy az emberek egymás elleni gyûlöletét szítsa, és biztosítsa az örök „ellenségeskedést, vetélkedést, gyûlölködést, haragot, patvarkodást, veszekedést” (Gal. 5,20) a világban. Ebben a kaotikus zûrzavarban kezdett kiépülni hazánkban a kereszténységet felvállaló és a neoliberális világtrendet elutasító demokrácia. Óriá­si megdöbbenést okozva a neoliberális világban, most egy nagyhatalom lépett hasonló útra Donald Trump gyõzelmével.

A demokrácia népuralmat jelent, a többség által kinyilvánított politikai akaratot az ókori görögök óta. Csakhogy aki a többséggel nem ért egyet, az is a népnek tartja magát. Két ellentétes demokráciafelfogás áll egymással szemben. Más elképzelést vizionál a demokráciáról az uralkodó világtrend, a neoliberális posztmodern demokrácia, mint a keresztény. Sõt errõl azt gondolja: ez az egyetlen, ami demokráciának nevezhetõ. Holott a demokrácia fogalma folyamatosan változott az évszázadok során. Például a liberalizmus értelmezése sem ugyanaz ma, mint Széchenyi korában. Az õ liberalizmusában még benne volt az európai kultúra lényegi elemét képezõ keresztény értékrend, a morál. Ma már nem liberalizmusról, hanem neoliberalizmusról, és a vele összekapcsolódott posztmodern értékrelativizmusról beszélhetünk.

Az amerikai demokrácia sem azonos alapokon áll, mint a protestáns etikára épülõ eredeti alkotmánya, amely a mai napig érvényben van. Az amerikai demokrácia liberalizmus- és szabadságfelfogásának ma semmi köze az egykori protestáns morális értékrendhez. Francis Fukuyama amerikai filozófus figyelmeztetett, hogy Amerikában az „értékrelativizmus kötelezõ tananyaggá lett”, ami a morális értékrend halála. A liberális, azaz „nyugati” demokrácia teljes gyõzelmét jósolta a világban. Hamarosan megszületett azonban a válasz könyvére, Samuel P. Huntington amerikai politikatudós tollából, miszerint a liberális demokrácia csak egy lesz a sok közül, kultúrák harcává válik a világ. Láthatóan neki lett igaza, bár a liberális demokrácia egyedülvalóságát hirdetõk ma is tartják állásaikat. Jürgen Habermas filozófus, a balliberálisok ikonja, egyetértett abban a 2004-ben Joseph Ratzinger bíborossal folytatott vitában, hogy „a liberális állam mögül hiányzik a morális támogatás”.

Ebbõl a morál nélküli világból nem kér a kereszténydemokrácia, amely egyre inkább bontogatja szárnyait a még mindig uralkodó neoliberális világban. Amerika nagyhatalom, így Trump gyõzelme meghirdette a kultúrharcot a neoliberalizmusához és posztmodern értékrelativizmusához még mindig ragaszkodó világi erõtérben. Magyarország fekete báránnyá válása a nemzetközi sajtóban ugyancsak ezzel van kapcsolatban. Ismerjük a csoportdinamikából a „fekete bárány”-képzõdés jelenségét.

Egy szociológiai kutatás szemléletesen mutatja meg egy konkrét esetben, mi történt a fiatalkorú leányanyák csoportjában, ahol az egyik frissen bekerült lány rendkívüli módon ragaszkodott gyermeke megtartásához. Ám a többieket már meggyõzték arról, hogy át kell adniuk születendõ gyermeküket nevelõszülõknek, és le kell mondaniuk róla. Az újonnan érkezõ lány lett a csoport fekete báránya, akire dühödten rátámadtak, mert valójában mindegyikük szerette volna megtartani gyermekét. Hasonló dolog történt Magyarországgal az európai nemzetek között. Valójában mindenki érzi a mély morális válságot és a változtatás szükségességét, ám már behódoltak és meggyõzõdésükké vált a neoliberális, posztmodern, morál nélküli világrend egyedüli lehetséges útja. Új helyzetet teremt ebben Trump gyõzelme, ha nem felejti el, mit ígért a keresztényeknek és valóban változást hoz.

Azt mondják, Magyarország eltért az európai értékektõl, és ezt el is hitte a világ. Éppen fordítva van, Európa tért el eredeti, kétezer éves zsidó-keresztény örökségétõl, ahogyan Amerika a protestáns etikától. Az európai érték valójában tehát a zsidó-keresztény morálkultúra, nem pedig a neoliberális XXI. századi ideológia. A negatív átfordítás és negatív címkézés, miszerint nálunk nincs demokrácia és szabadság, nagyon hatásos a nyugati médiában. A Nyugat elhitte, mert sosem lett tisztázva, hogy létezik kereszténydemokrácia, és valójában az az eredeti európai kultúra. Most azt kívánjuk, hogy Trump emlékeztesse népét saját protestáns gyökereire.

A neoliberális-posztmodern világrend a keresztényellenesség és ateizmus talaján jött létre. De a posztmodern értékrelativizmusnak, a minden virág virágozhat elvnek éppen hogy biztosítania kellene a vallásszabadságot, amit a keresztények láthatóan nem kapnak meg. Nálunk az antidemokratikus, diktatórikus és szabadságjogokat korlátozó jelzõkkel ellátott országban ilyen elképzelhetetlen lenne! Itt az igazság megfordításának mûvészetével állunk szemben, ami a médiamanipuláció által jön létre, torzképet festve országunkról és most a Trump-jelenségrõl.

A hazugság ellen pedig fel kell venni a harcot, egy igazságos nemzetközi megítélésért kell kiállnunk. Át kell törnünk a negatív címkézés falát. A rossz nemzetközi megítélés idõnként a pénzcsapok elzárásával is fenyeget.
A szabadság jézusi fogalom: „Ahol az Úrnak lelke, ott a szabadság” (2Kor. 3, 17). Támogatja az ember fennmaradását a morális támasszal, amely a bûntõl szabaddá tesz. Ez jövõnk záloga, hiszen láthattuk, hogy az ókor összeomlása éppen ehhez hasonló morális válság miatt történt. A nyugati szabadságértelmezés álhumanista, a tolerancia nevében mindent megengedõ, ez is jó, az is jó állásponton van, ami keresztény szempontból szabadosságot jelent, morális védõkorlát nélkül.

Ennek a világrendnek a bukását ünnepeljük Donald Trump gyõzelmében.

A szerzõ filozófus
Link

Hozzászólások

272 #1 Kameleon
- 2016-12-03 19:20
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_cwa2T4rvYc[/movie]

http://postaimre....t=0#c14158
7 #2 virag
- 2016-12-04 04:18
118 #3 keepfargo
- 2016-12-04 05:40
A 'filozofos' szerzovel nem tudok egyeterteni, gondolom, ti sem igazan.
Milyen democsokraciarol pampog ez itt?
Tobb mint 300M ember es 2 ( ket, azaz ketto darab ) part? Hulye ez?
Valaki szoljon mar neki (is)!

Daniaban; ott van valami demokraciara emlekezteto. Igen mert ok 5M- t szamlalnak es 15 part van.

Igaz, mi nem a danok seggeet kell nyaljuk, tehat ok el vannak felejtve. A "magyar' hivatalos vezetesnek nagyobb segg kell; ha lehet, a legnagyobb. A Nagy Satane eleg nagy, de egy nem is eleg, igy meg a Kis Satannak is nyalunk, annak pedig csontig es bo nyallal. (Na, majd meg is fogja koszonni...mind a ketto.:(
238 #4 bivaly
- 2016-12-04 07:04
Szerzõkém !

Egy az, hogy hazudsz ! Na jó, nevezzük mellébeszélésnek ! A politikai korrektség hányadékát mint történelmi valóságot okádod bele az éterbe. A demokrácia nem népuralom, annak hazudják. Tudod a Kohn és fia KFT. ha trónra kerül, azt ti demokráciának nevezitek. Na már most, személyes elfoglaltságuk révén soha nincsenek ott, ezért strómann megbízottak játszák a vezetõt. Megint csak jól van, pontosítok, játszatjátok velük. Így már jó ? A demokrácia, amikor létezett, az nem az volt, hogy minden hülyét megkérdeztek, hogy mondja el mi a három kívánsága ! És te ezt itt leírod !
Kettõ, te magadtól vagy ennyire hülye, vagy megbízásból ? Kétezer éves zsidó-keresztény örökség, mint morális példakép, meg egyáltalán ?! Meg a kis szociális kutatás eredménye ...?
Nagyon röviden, anyád ! Kicsit bõvebben, az a kedves jó ..., anyátok !
116 #5 livia
- 2016-12-04 18:50
No, majd elválik.
238 #6 bivaly
- 2016-12-05 06:08
A szokásos nyálas lózungok. Lehet, hogy Putyin meg nem történtnek tekinti, de mi igen jól emlékezünk egy bizonyos Ribbentrop, Molotov paktumra. Aztán mi lett belõle, a második világháború, pedig mekkora béke volt ott és akkor !? Meg igazság is !
118 #7 keepfargo
- 2016-12-05 13:29
Nem tudjuk, hany es milyen minosegu tanacsadoja lehet Putyinnak, (kell legyen eleg) es ami meg ennel fontosabb, hogy mennyiben hallgat rajuk.
Meg emlekszunk Hitler katonai "szakertelmere", amivel elsoporte tabornokai tanacsait...nem lett jo vege. A ravasz orosz nem eshet ilyen hibakba, mert akkor sok minden balul uthet ki.
Mennyire lehetunk biztosak abban, hogy a tanacsadoi csak orosz es oroszbarat erdekeket tartanak szem elott? Erre nem konnyu valaszolni.
Azt sem tud(hat)juk hogy vannak-e kivalasztott tanacsadoi, netan(yahoo) sugalmazoi vagy "joakaroi" akik a biztonsagaert is felelnek ???
(Mert amit pl. legutobb olvashattunk ITT, PI-nel a KGB-Mossad bonyolult viszonyarol, az kerdojeleket hagy...)

Miert akarunk mindent tudni? Tan mert magyar letunkre megtanultuk hogy biztosak nem lehetunk semmiben, bizni nem bizhatunk senkiben, (egymasban sem, ez a legrosszabb - eddig), es legalabb anyyi elegtetelunk legyen a vegen, hogy; na ugye, megmondtuk!
Hogy ezzel mire megyunk, megint nem tudom, de ha megint az jonne ki hogy okosabbak voltunk a vartnal, akkor el kell gondolkodnunk: talan meg lehetne probalni tobbet is, mint az okoskodast? Mi lenne az? Diplomacia? (nemzetkozi kapcsolatok) Szervezkedes? Felvilagositas?

Kerdesek, kerdesek. Kerdes, hogy mire jo mindez. Majd a nalam okosabbak megmondjak (ezt is). Vagy ha nem, hat nem.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.01 másodperc
3,891,129 egyedi látogató