Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Brutális üzenetet kapott Orbán és Szijjártó a volt román elnöktõl

BelföldJól felépített stratégia. Háború mégiscsak kell, legalábbis a látszata, virtuálisan...meg minden, hogy oka legyen a sereg gyûjtésnek is... Orbán Viktor ne akarja, hogy a román hadsereg ismét bevonuljon Budapestre, Szijjártó Péter pedig egy politikai prostituált - Facebook-bejegyzésében reagált Traian Bãsescu, volt román elnök az elmúlt napok történéseire.
Brutális üzenetet kapott Orbán és Szijjártó a volt román elnöktõl

Traian Bãsescu azzal kapcsolatban fejtette ki heves véleményét, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter megtiltotta a magyar diplomatáknak, hogy részt vegyenek a román nemzeti ünnepen. Bejegyzésében a következõket írta:

„Orbán Viktor barátom, mi nem akarjuk Budapestet még egyszer meglátogatni, ahogy azt tettük az elmúlt száz év folyamán a ti beleegyezésetek nélkül. De ne provokálj, mert nekünk is van tûréshatárunk.

Nem agresszív hangnemben mondom ezt, csak azt akarom, hogy Budapesten is megértsék, nekünk nincsen kisebbségi komplexusunk Magyarországgal szemben.

Felbátorítva azáltal, hogy Donald Trump figyelemre méltatta Orbán Viktort, a magyar külügyminiszter, a gyámoltalan Szijjártó Peter, ez a magyar politikai szélsõségesség szoknyája alól kibújt kalandor utasítást adott, hogy egyetlen magyar diplomata se vegyen részt a Románia nemzeti ünnepének tiszteletére tartott rendezvényeken, mivel idézem "magyar embernek nincs mit ünnepelni december elseje alkalmából.


Hosszasan sorolhatnám, hogy a Romániában élõ magyarok miért ne lehetnének legalább annyira büszkék mint a románok december elseje alkalmából. De a legkielégítõbb ok erre az, hogy szemben Magyarországgal, a Romániában élõ magyaroknak az elmúlt 26 évben egy nemzetközileg és hazailag is tisztelt román vezetésben volt részük, amely elkötelezte magát a NATO és az EU mellett. Ezeket az értékeket Budapest mellékesnek, jelentéktelennek tartja már jó pár éve.


Figyelembe véve a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter eddig soha nem tapasztalt módon sértõ magatartását, az egyedüli válaszlépés Románia számára, hogy kitíltsa területérõl a magyar nagykövetet, és visszahívja külképviseletét Budapestrõl. Enélkül ezek a politikai kalandorok nem értik meg, hogy Románia határa a Tiszáig tart. Isten óvjon titeket, budapesti demagóg politikusok, hogy erre emlékeztessünk” - olvasható a korábbi román elnök kirohanásában.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-12-03 19:41
Egy akciófilm, amiben csatatérré válik Budapest
A magyar fõvárosban forgatott Spectralt december 9-tõl bárki megnézheti a Netflixen, az elõzetese pedig már most látható.
Szeretlek Magyarország
2016. december 03.

Igen látványos elõzetest kapott a Netflix gyártásában készült Spectral, amelyben szellemszerû lények veszik ostrom alá a magyar fõvárost. A filmet 2014-ben forgatták hazánkban, december 9-tõl pedig bárki megnézheti, aki rendelkezik egy Netflix-fiókkal.

Budapest régóta népszerû forgatási helyszíne a különbözõ nemzetközi szuperprodukcióknak, az azonban már ritkábban fordul elõ, hogy egy filmben a fõváros valóban a magyar fõvárost alakítsa, és ne csak egy drágábban elérhetõ világvárost helyettesítsen. Ugyan a Spectral szinopszisa csak "egy európai városként" írja le a helyszínt, a látványos légi felvételeken egyértelmûen kivehetõek Budapest legismertebb pontjai.

A filmet a nemzetközi sajtó úgy írta le, mint a Szellemirtók és a Sólyom végveszélyben találkozását. Mi már alig várjuk!
http://www.szeret...-budapest/
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rmC3ZhIHHi4[/movie]
116 #2 livia
- 2016-12-03 20:43
Meg fogom nézni. Kösz, Imre! Olvastam az oláh üzenetét. Sajnos e hazában csak lelketlen hazátlanok vannak hatalomban, sajnos a nép még hülyébb, mint száz éve. Üres szemgolyók, mögötte? Üres agy? No!
33 #3 vizilo
- 2016-12-03 20:48
Semmi meglepöt nem mondott Orsos barátja sajnos én Bocskorországban születtem mivel akkoriban igy huzták meg a határokat és igy lettünk ( Románok ) én meg ezt a problémát megoldottam 1989-ben . Most meg hála a fenvalónak a lányomnak nem kelett megtanulnia a bocskornyelvet !Ennyit erröl a koszos népcsoportról persze vannak köztük is kivételek...) Ennek az lenne a megoldása hogy Erdélyt le választani Romániáról és eggy töbnyelvü Magyar , Román ,Német nyelvet hivatalositani .Eggy független Erdélyt Khonék nélkül !
267 #4 Perle
- 2016-12-03 22:14
Át kellen küldeni az üzenetet az EU vezetõségéhez.Hadd láásák, milyen " békés egymás mellett élés" van a tagországok között,
A volt román elnöknek sem volt gyerekszobája. Diplomáciai érzék teljes hiányában szenved. Egyszóval. bunkó.
Nagyon bátrak lettek most, hogy rájuk telepedett a fél náto.
267 #5 Perle
- 2016-12-03 22:20
Érdekes, hogy a Budapest elpusztításáról szóló akció filmet éppen a " Szeretlek Magyarország" reklámozza.
Gusztustalan háborús propaganda. Szó sincs Magyarország szeretérõl.
Amikor ezt a mûsort felkonferálják, már akkor égnek áll a hajam szála.:o
118 #6 keepfargo
- 2016-12-04 05:26
Igen, bevonultak Bp.-re a bocskorosok, mert a magyar hadsereget a sajat hadugyminisztere lefegyverezte.

Ja, ugy konnyu....aztan mikor Horthyek ossze tudtak szedni nehany hadosztalynyi embert, ezuttal fegyverrel ellatva, akkor ugy futottak, hogy a bocskor leesett, s a szor lekopott a labukrol.

Romania hatara a Tiszanal van? Engem a roman hulyeseg hatara erdekelne - mar ha van neki - vajon az hol lehet?
118 #7 keepfargo
- 2016-12-04 06:08
Traian, aki Traianus csaszartol kolcsonozte a nevet (bar inkabb az eszt, meg a kulturat kolcsonozte volna) es raadasul Basescu nevre hallgat...vagy Basa vagy Basz e scu(?)
Na szoval ez a balfacan nekem ugy tunik, mint a kivert, doglodo kutya, amelyik meg vakkant egyet, mert igazan ugatni se tud mar...
Ha Ovi vajda v. Szijjarto eleg ugyesek, agyonhallgatjak a barmot, mert szot nem erdemel...tolem is csak ennyit.
238 #8 bivaly
- 2016-12-04 06:52
Ez a szõröstalpú barom, éppen a kisebbrendûségi érzését pedzegeti itt, mint nem létezõt. És mint Vizilo mondja, arra felé is van nagyon normális román, amit alá tudok támasztani. A többség persze ilyen, mint Basescu. Sötét és ostoba. A rohadt hazudott történelmük is, meg a hitszegõ megbízhatatlan magatartásuk is köztudott. Az aljasság két lábon járó szobrai a Basescu félék. És annyira sovének, hogy elmondhatatlan. Könyékig véres a kezük is, a lelkük is. Mint jeles mentoraiké. Az uborkafára felkapaszkodott oláhokat, mint embert ( ??? ), kicsodák is bíztatták, úgy a XVIII.- ik századtól kezdve ? Valami Habsburgoknak hívták õket ? Meg a többi jó keresztények, és hivatásos magyar gyûlölõk !
329 #9 gutai zub
- 2016-12-04 06:54
Nem kedvelem, nem szeretem a románokat.
Nem érdem, hogy Magyarnak születtem. Annak ellenére, hogy népem nagy része leépült, elkorcsosult, elhülyült, szeretem.

Budapest mai lakosságát viszont, gondolkodás nélkül és dalolva:
lecserélném románra....................
(még orbánt és a kis szíjjjártót is odaadnám nekik)
380 #10 jjani
- 2016-12-04 12:07
Azért legyen javukra írni: Alkalmanként korrupció miatt minisztereket is letartóztatnak.
37 #11 HER
- 2016-12-04 13:19
https://www.youtu...i0UimY0QjU
Olyasmit mondnak, hogy a nem sikeres válalatokat megszüntették, és........
Mint itt, befészkelték oda is magukat már, mint mindenhova!
329 #12 gutai zub
- 2016-12-04 14:06
"hogy fecseg a felszín, és hallgat a mély"
minden idõk egyik legzseniálisabb költõje

A Magyar és Erdélyi kultúra, néplélek, összetartozása ma már valami zenei, táncos ugrabuglárás, cigány betétekkel, evés ívás, lényegtelenséggé silányodott el.
Ez persze mindenhol, a csonka hazában is.

Mint a kitépett póklábak, mozognak, táncolnak, ugrándoznak, de a lényeg már hiányzik.

Szinte látom, mint Amerikában az indiánok a rezerváziumokban, tollakkak, hülyén dobolva: hej, hej hej.

Több ezer éves múltunkra tekintettel: többet érdemelnénk
Felszállott a páva,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
9 #13 vala_ki
- 2016-12-04 19:21
Ezek mind olyanok, mint a nyuszika, mikor berúgja a kocsmaajtót és elkiáltja magát.
Ki szeretne egy akkora pofont kapni, hogy azt se tudja fiú-e vagy lány?
Mire megszóllal a Maci a sarokból - Én nyuszika.
Maci komám, akkor gyorsan menj át a szemközti kocsmába, én is ott kaptam.
238 #14 bivaly
- 2016-12-04 19:38
Gutai !

A Felszállott a páva "Novák" mûsorvezetõje, mint erdélyi, egy döglégy a levesben ! Ismeritek a "munkásságát" ? És ez megint csak egyetlen porszem a hegybõl.
116 #15 livia
- 2016-12-04 20:14
Tényleg feladtátok, mert ezt olvasom ki? No, és irány a rezervátum, feltéve, hogy nem élve eltemetve.?
118 #16 keepfargo
- 2016-12-05 02:59
Mit adtunk fel, kedves livia, a remenyt?

SOHA

Amig elek; remelek, mert: A remeny hal meg utoljara.

A remeny erdekes dolog; akinek megvan, az akkor sem tudja feladni amikor akarnaa, s akinek nincs, annak nincs mit feladnia, de megszereznie igen. Igy nyugodtan mondhatjuk, hogy a remenyt felebreszteni lehet, elaltatni nem.
Lehet hogy nalunk azert kesik az ebredes, mert akik tehetnenek valamit, meg nem ebredtek a tudatara, hogy a remenytelensegben ebredni es azutan ebreszteni kell. Mert valo igaz, hogy eleg remenytelennek nez ki a helyzetunk, gondolkodo magyaroke, ebben a nem-gondolkodo vilagban. A latszat azonban azert csal, mert latszat, s ez a dolga. Majd ha a felszin ala, vagy a kirakat moge tudunk nezni, ki fog derulni hogy a valosag nem csak ennyi. Akkor a remeny elemi erovel ebred majd fel, foleg azokban akikben meg sem volt eddig.

Milyen remeny? Egy emberibb elet, emberibb tarsadalom, emberibb vilag remenye.
238 #17 bivaly
- 2016-12-05 06:02
Lívia !

Az árnyékboxot nézni sem szeretem, csinálni meg pénzért sem.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.13 másodperc
3,405,895 egyedi látogató