Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Trump tanácsadója izraeli telepeseknek adakozott

Külföldmeg zsidó is és nem kizárt, hogy a cia mellett mossad ügynök is, de lehet az fszb-nek is besegít. Egy nagy család ez mára! Fekélye a Földnek. A leendõ elnök szerint épp Jared Kushner segíthetne tetõ alá hozni az izraeli-palesztin békét.

Az amerikai adónyilvántartások szerint dollártízezreket adományozott ciszjordániai zsidó telepesek szervezeteinek az a családi alapítvány, amelynek egyik vezetõje Jared Kushner, Donald Trump veje és közeli tanácsadója.

Mindez abból a szempontból érdekes, hogy a leendõ elnök korábban úgy nyilatkozott: Kushner segíthet tetõ alá hozni az izraeli-palesztin békemegállapodást. Az adományok ténye azonban kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a tanácsadó lehet-e megfelelõ közvetítõ a palesztinok számára.

Elõször a Háárec címû izraeli napilap számolt be arról, hogy a Jared Kushner szülei által létrehozott szervezet telepeseket támogatott. Kushner cégeinek szóvivõje ezt nem kívánta kommentálni, annyit mondott, hogy a család „rendkívül bõkezû”, több mint százmillió dollárt adtak jótékonysági célra.

Trump még elnökjelöltként tárgyalt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, akinek megígérte, hogy megválasztása esetén elismeri Jeruzsálemet Izrael „oszthatatlan fõvárosaként”. (AP)
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
4,461,944 egyedi látogató