Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A CDU-fõtitkár szerint 'a multikulti megbukott'

KülföldTényleg? Azt a zsidó-cigány cafrangos ajvékolós-vinnyogós qva istenit ennek a elbaxott világnak! Szerdán véget ért, esseni kongresszusán menekültügyi szigorításokról hozott határozatot a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU).

Az elnökség javaslatára ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadott határozatban szerepel, hogy a CDU céljai közé emeli a kitoloncolási õrizetbe vétel lehetõségének bõvítését és idõtartamának meghosszabbítását, és az elutasított menedékkérõk juttatásainak csökkentését. Hangsúlyozták: a társadalmi béke és a befogadott menekültek érdekében mindent meg kell tenni a védelemre nem szoruló menedékkérõk távozásáért, az illegális migráció megállításáért, az uniós külsõ határ védelméért és azért is, hogy a menekülteknek lehetõleg a hazájuk közelében segítsen a nemzetközi közösség.

Az Orientáció nehéz idõkben címû határozatban fontos célként jelölték meg újabb menekültügyi megállapodások kidolgozását – az EU-Törökország megállapodás mintájára – afrikai országokkal. A dokumentum szerint a kontinensen a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM) és az ENSZ Menekültügyi Fõbiztosságával (UNHCR) együttmûködve befogadó központokat kell kiépíteni, amelyekbe vissza lehet szállítani a Földközi-tengerbõl kimentett embereket. Kiemelték: “nem szabad hagyni, hogy az embercsempészek döntsék el, ki juthat be Európába”.

Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió, a CDU elnöke pártjának esseni kongresszusán 2016. december 6-án. (MTI/EPA/Rolf Vennenbernd)

Az elnökség határozati javaslatát ismertetõ szerdai beszédében Peter Tauber fõtitkár kiemelte, hogy “a multikulti megbukott”, Németországban mindenkinek igazodnia kell a közös értékrendhez és jogrendhez. Ennek jegyében a párt állást foglalt amellett, hogy minden jogi lehetõséget ki kell meríteni a test egészét takaró muzulmán nõi öltözékek – például a burka – viselésének és a fiatalkorúak házasodásának tiltásáért, és nem szabad eltûrni, hogy bárki is a német jog fölé helyezzen “becsületkódexet, törzsi, vagy családi szabályokat vagy a saríát”, a muzulmán jogrendet.

A kongresszus a küldöttek javaslatára is elfogadott egy sor indítványt. Az egyik határozatban a CDU elítélte a júliusi törökországi puccskísérlet után történt jogsértéseket és az ankarai vezetést felszólította a menekültügyi megállapodás betartására.

A kongresszus egy kérdésben a párt vezetõivel szemben foglalt állást, a küldöttek szûk többséggel úgy döntöttek, hogy a kettõs állampolgárság ügyében vissza kell állítani az úgynevezett opciós kötelezettséget, azt a szabályt, hogy a nem uniós vagy svájci bevándorlók Németországban született gyermekeinek választaniuk kell szüleik állampolgársága és a német állampolgárság között.

EPA/KAY NIETFELD

Angela Merkel pártelnök-kancellár a kongresszus után tett nyilatkozataiban helytelennek nevezte a döntést és kijelentette, hogy a koalíciós társ szociáldemokraták (SPD) kezdeményezésére eltörölt opciós kötelezettség ügyében nem lesz változás. A CDU alapvetõen ellenzi a kettõs állampolgárság intézményét, de az SPD-vel kötött megállapodás egy csekély nagyságú csoportot érint és nincs szükség a visszavonására.

Angela Merkel a Phoenix országos köztelevízió kérdésére kifejtette, nem osztja azt az értékelést, miszerint a CDU az esseni kongresszus döntéseivel irányt váltott, a pártnak hátat fordító konzervatív, jobboldali érzelmû szavazók visszahódításáért jobbra tolódott. Mint mondta, mindig az embereket foglalkoztató, aggasztó ügyeket kell megoldani és lépésrõl lépésre kell haladni. Így míg tavaly a legfõbb megoldandó ügyek között például a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) megerõsítése szerepelt a sok menedékkérõ érkezése miatt, az idén az elutasított menedékkérõk hazajuttatására kell összepontosítani.

Azzal kapcsolatban, hogy elõzõ nap pártelnöki pályafutásának második legrosszabb eredményével, a küldöttek 89,5 százalékának támogatásával erõsítették meg elnöki tisztségében további két évre, azt mondta, hogy az utóbbi idõszak vitáihoz, feszültségeihez képest ez jó eredmény.

A pártot 2000 óta vezetõ politikust kilencedik alkalommal választották meg elnöknek, rendre egyedüli jelöltként, a legjobb eredményt 2012-ben érte el, amikor a szavazatok 97,9 százalékát szerezte meg, a leggyengébben pedig 2004-ben szerepelt, amikor a küldöttek 88,4 százaléka támogatta. Keddi pártelnöki beszámolójában azt hangoztatta, hogy pártjának Németország újraegyesítése óta a legkeményebb választási kampányban kell helytállnia 2017 õszén, úgy kell majd küzdenie a baloldal gyõzelme ellen, hogy folyamatosan támadják jobbról.
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-12-07 18:39
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nbcok1UMzqw[/movie]

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Dkn-dlcSCEo[/movie]

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EtN1C01rbjw[/movie]
267 #2 Perle
- 2016-12-09 21:05
Német nõt rúg le a metró lépcsön a migráns banda:
http://www.bild.d....bild.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
4,460,825 egyedi látogató