Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Menekítik a terrorista zsoldosokat Szíriából

KülföldSzíriai hadsereg: ISIL takfiri terroristákat szállítottak Szíriából Jemenbe

Teherán, FNA - Több mint 500 ISIL fegyverest szállítottak Szíriából Jemenbe a húszik elleni küzdelem részeként Törökországból érkezõ repülõgépeken, jelentette ki egy szíriai tábornok kedden.

Ali Maihub dandártábornok, a szíriai fegyveres erõk szóvivõjének értesülése szerint több mint 500 ISIL takfiri terroristát szállítottak Szíriából Jemenbe 4 repülõgép fedélzetén, melyek Törökországból érkeztek október 26-án.

Elmondása szerint a gépek közül kettõ a Turkish Airlines-hoz tartozik, egy a katari légitársasághoz, egy pedig az Egyesült Arab Emírségek gépe volt.

"Hírszerzési adatok szerint, 4 repülõgép érkezett Törökországból az ádeni [Jemen] repülõtérre október 26-án. Kettõ [repülõ] ezek közül a Turkish Airlines-hoz tartozott, az egyik a katari légitársasághoz és egy másik repülõgép az UAE légitársaság tulajdonában állt. Az ISIL terrorista csoport több mint 500 fegyverese volt az a fedélzeten, akiket Szíriából szállítottak, hogy megmentsék õket az orosz légicsapásoktól", fejtette ki Maihub.

A szíriai tábornok hozzátette továbbá, hogy a Jemen ellen háborúzó szaúdi vezetésû koalíció tisztviselõi találkoztak az ISIL fegyveresekkel a repülõtéren, hogy a terroristák részt vegyenek egy húszi harcosok elleni szárazföldi mûveletekben.

"Az ISIL fegyveresek a Szaúd-Arábia vezetett koalíció tisztviselõivel találkoztak, akik három csoportra osztották õket a [jemeni] repülõtéren. Az elsõ csoport Mandeb tartomány al-Bab városába került, a második a Marib-ba, a harmadik Jazan és Asir szaúdi tartományokba”, mondta.

"A fegyveresek várhatóan a folyamatban lévõ szárazföldi mûveletekben vesznek részt, ahol a koalíció szárazföldi erõi a közelmúltban súlyos veszteségeket szenvedtek el a húszi harcosokkal való összecsapások során", fûzte hozzá a tábornok, hozzátéve, hogy hírszerzési adatok alapján, az ISIL fegyveresek hasonló transzportálását tovább folytatnák.

"Rendelkezésre álló információk szerint, az ISIL terroristák Szíriából való szállítását célzó mûveletek rövid idõn belül folytatódni fognak", tette hozzá.

Az ISIL és Al-Nuszra Front takfiri terrorista csoportok tagjai közül több száz menekült el Szíria harctereirõl a szíriai hadseregnek és a libanoni Hezbollah erõinek közös katonai mûveletei, valamint az intenzív orosz légicsapások eredményeként.

Persianews.vcp.ir

Link

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2015-10-28 21:30
Európából is vigyék õket, ha már annyira megy a menekítés, itt senkinek sem hiányoznak. A szimpatizánsaikat is vihetik, a sok beszivárgó migráncsot, akik jól láthatóan kigyúrt, katona viselt egyének. Majd a húszik elhúzzák a nótájukat. s_durr
116 #2 livia
- 2015-10-28 21:47
No, ezért akar szárazföldi harcosokat az usa az isil ellen. Kimenekíteni.
33 #3 vizilo
- 2015-10-29 08:35
Szep kis vilagot elünk ! Livia ezt te el is hiszed amit az USA-mond ??? Mert en nem...) Ezek most ezt mondjak es 10-perc mulva mast csinalnak !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
4,461,991 egyedi látogató