Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Törvényi felülvizsgálatot sürget Kósa Lajos

BelföldNos, az ilyesmit korai gyerekkorban kell elkezdeni, ez nem is kérdés. Ahogy a zsidó-cigányok teszik és amit a "magyar kormány" is támogat, meg nem vesz róla tudomást. Viszont "military tábor" néven futva gyerekeknek évek óta felkészítést végez "legálisan" ez a kibaxott g.ci "állam" is. Marci judozik, de azért megmutatom neki a komolyabb technikát és úgy tûnik, ma már érdekli a késes pacsmagolás is. A betelepült zsidó g.ciket még fegyverviselésre is kötelezik, ha kiskorú, ha nem. Van kérdés? Gyilkolásra oktattak kiskorúakat a hungarista táborokban

Fegyvereket és lõszereket foglaltak le a nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségével, ezúttal a szabolcsi Magyon. Folytatja tehát a rendõrség a Magyar Nemzeti Arcvonal és a hozzá kapcsolható 11 másik szélsõséges szervezet felszámolását. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetõje szerint ki kell vizsgálni, hogy megfelelõen büntetik-e azt, aki kiskorúakat emberek meggyilkolására oktat, nevel vagy kiképez, mint azt az MNA tette.

Információnk szerint a nyomozók azt vizsgálják, hogy a Magyon elfogott gyanúsítottak kapcsolatban álltak-e a nyíregyházi központú szélsõjobboldali alakulattal, a jelenleg inaktív Õrsereggel. A nyíregyházi rendõrkapitányság nyomozói elõzetes bûnügyi információk alapján december 7-én tartottak házkutatást Magyon. Az intézkedésbe a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik mûveleti egységét is bevonták, mivel felvetõdött, hogy fegyver lehet a vizsgált ingatlanban. A családi házban az elõzetes szakértõi vélemény szerint egy éles, átalakított puskát, egy légfegyvert, két céltávcsövet, öt hangtompítót és 168 darab kispuskalõszert foglaltak le. A rendõrök a ház tulajdonosát, J. Magdolna 57 éves magyi lakost és rokonát, U. Szilárd 30 éves nyíregyházi lakost elõállították, lõfegyverrel és lõszerrel való visszaéléssel gyanúsították meg õket. Az ügy jelenlegi ismereteink szerint nincs összefüggésben aMagyar Nemzeti Arcvonallal (MNA).
A hatóságok újabb szélsõséges, paramilitáris csoportot számoltak fel

Forrás: MTI

A hatóságok újabb szélsõséges, paramilitáris csoportot számoltak fel

A radikális szervezetek elleni nyomozás törvényalkotási feladatokat vonhat maga után – errõl már az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke beszélt az M1 aktuális csatornán.

Kósa Lajos közölte: Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön arról tájékoztatta a honvédelmi és a nemzetbiztonsági bizottságot az együttes ülésen: márciusban jut el a nyomozás addig, hogy szabályozási következtetéseket lehessen levonni belõle. Ezek a következtetések nem maradhatnak el.

– Meg kell vizsgálni például, hogy megfelelõen büntetik-e azt, aki kiskorúakat emberek meggyilkolására oktat, voltak ugyanis ilyen gyerektáborok – közölte a kormánypárti politikus. Kósa Lajos az MNA-ra utalva azt mondta: nyilvánvaló a szabályozási hiányosság, hiszen az nem engedhetõ meg, hogy szalmabábukon tanítják a gyereket ölni. Az MNA gyerektáborai éppen abban különböztek a sport-, illetve honvédelmi ifjúsági táboroktól, hogy bár az utóbbiakban önvédelemre tanítják a résztvevõket, ám nem gyakoroltatják például szalmabábun a torokelvágást. Az elõbbiekben belesulykolják a fiatalokba, hogy legyenek bármennyire is erõsek és felkészültek, kerüljék az erõszakot. A paramilitáris táborokban azonban kifejezetten erõszakra, ölésre tanítják õket, ami Kósa Lajos szerint megengedhetetlen egy demokratikus országban. Hangsúlyozta azt is: minden olyan szervezõdés veszélyes, amelyik azért alakul, hogy erõszakkal megdöntse az államrendet, embereket gyilkoljon meg.

Az MNA-val kapcsolatos nyomozásról úgy fogalmazott: „ezek nem azok a szalonnácik, mint a kilencvenes évek közepén Potyka bácsi, Bácsfi Diána, hogy – túl azon, hogy elfogadhatatlan eszméket terjesztettek – igazából nem volt arra utaló jel, hogy erõszakra hajlamosak lennének”. A mostani ügyben több tucat fegyvert foglaltak le, ezek tartása már önmagában bûncselekmény, de a gyanú szerint a csoport az államrend erõszakos megdöntését is elképzelhetõnek tartotta.

A Fidesz-frakció vezetõje kiemelte: az MNA elleni nyomozás sikere bizonyította, hogy helyes döntés volt a Terrorelhárítási Információs és Bûnügyi Elemzõ Központ (TIBEK) létrehozása. Itt fut össze az összes MNA-ra vonatkozó információ, azok elemzése nagyban segítette a nyomozást. Kósa Lajos hangsúlyozta azt is, hogy a félkatonai szervezetek valóban kerestek kapcsolatokat politikai pártokhoz, ám hogy az együttmûködés milyen mélységû, azt a további vizsgálatoknak kell majd megállapítaniuk.

Ismeretes, 2012-ben kettészakadt az MNA, és az id. Gyõrkös Istvánhoz és fiához kapcsolható szárny a Thürmer Gyula vezette Munkáspárthoz közeledett. 2012 õszén Thürmer és ifj. Gyõrkös együtt fotózkodott a bankok elleni közös tüntetésükön. Ugyanakkor ifj. Gyõrkös Vona Gáborral, a Jobbik elnökével is pózolt a kamera elõtt az iráni nagykövetség fogadásán. A soraiban jobbikos politikusokat is tudó Betyársereg vezetõje, Tyirityán Zsolt korábban többször is kijelentette, hogy Vona Gábor Jobbik-elnököt nagyon jó barátjának tekinti. Tyirityán a bõnyi rendõrgyilkost, id. Gyõrkös Istvánt példaképének tartja. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alapítója, egykori vezetõje, Toroczkai László ma a Jobbik alelnöke, jelenlegi társelnöke Zagyva György Gyula, a Jobbik volt országgyûlési képviselõje.

Mind a Betyársereg, mind a HVIM szóba került a fõleg az MNA tevékenységét feltáró belügyi jelentést meghallgató bizottsági ülésen. Kósa Lajos az M1-en szólt arról is, hogy az MNA legalább tizenegy más szélsõséges szervezettel került kapcsolatba, és személyi átfedések mutathatók ki a szervezetek között.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-12-11 08:27
http://militaryta....php?id=87

Sajtófotós díjazot képek a gyilkos-képzésrõl. Nem MNA-s ám, hanem teljesen hivatalos.http://militaryta...y.php?id=1
154 #2 kakas
- 2016-12-11 10:35
118 #3 keepfargo
- 2016-12-12 01:58
szelsoseges tehat az, aki a hazajaert, annak vedelmere szervezkedik
ennek nyilvan ellenpolusa (azaz normalis) aki az elnyomo idegen hatalmat tamogatja

tehat vagy szelsosegesek leszunk es azert szamolnak fel, vagy "normalisak" es akkor felszamolodunk magunktol

van meg mas valasztas is?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.33 másodperc
3,398,626 egyedi látogató