Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Leváltották az alelnököt a Mazsihisz közgyûlésén

BelföldA debreceni hitközség vezetõje egy hitelügylet miatt vesztette el a bizalmat. A zsidó szervezet vezetõje beszámolójában azt mondta, hogy a kormánnyal való kapcsolatot csak ideológiai ügyek árnyékolják be. Heisler András egyelõre semmit nem tud a Sorsok Háza sorsáról.

„Jó reggelt kívánok! Boker tov! Good morning everyone!” – elõször szólalt fel izraeli nagykövet a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének közgyûlésén. A frissen kinevezett Joszi Amrani azt mondta, hogy nem csak Izrael budapesti nagykövete kíván lenni, hanem a magyarországi zsidóságot is képviseli majd a zsidó államban.

A közgyûlésen az elnök éves beszámolóját is meghallgatták. Heisler András beszélt a kormánnyal való kapcsolatokról is. A több mint két éve befejezetlenül álló Sorsok házát azonban nem említette:

– Emlékezetpolitikai és ideológiai kérdések, amelyeknél vitáink vannak a kormánnyal, de én ezt itt a közgyûlésen is kifejeztem, hogy hiszek annyira a magyar demokráciában, hogy ezeket a vitákat le lehet bonyolítani.
– Egyébként lerakott már valamit a Schmidt Mária vezette bizottság az önök asztalára, amirõl egyáltalán vitát lehetne nyitni?
– A Schmidt Mária olyan érdemi anyagot nem rakott le, amirõl lehetett volna vitát folytatni, ezért volt az, hogy valójában a nemzetközi tanácsadó testület, aminek én is tagja voltam, az feloszlott, mindenki otthagyta ezt a testületet.

A Sorsok Házán kívül az utóbbi idõben a rivális zsidó szervezet, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbijának izraeli interjúja is borzolja a kedélyeket. Oberlander Baruch azt kifogásolta, hogy a Kozma utcai zsidó temetõbe nem zsidókat is temetnek. A neológ rabbik szerint a vegyes házasságok miatt ez elkerülhetetlen.

„Számunkra nagyon fontos az, hogy egy zsidó elhunytat temessünk zsidó temetõbe, inkább egy nem zsidóval együtt, mert ezzel meg van a zsidó temetõ és az örök nyugalom. Mintsem, hogy a zsidó elhunytat kivigyük egy köztemetõbe, ahol 25 év múlva, 50 év múlva kiveszik a sírból, és berakják egy polcra gyakorlatilag. Tehát a zsidó temetõben örök nyugalom van, tehát akit egyszer eltemetnek oda, azt onnan nem lehet kiexhumálni már” – mondta Radnóti Zoltán rabbi.

Leváltották az alelnököt a Mazsihisz közgyûlésén

A közgyûlés leváltotta az egyik alelnököt, Horovitz Tamást is. A Debreceni Zsidó Hitközség egy hitelt vett fel, kölcsönt vett fel a Mazsihisztõl, és a kölcsön fedezetéül mondott folyamatok azok, az indítvány szerint azok nem voltak valósak” – indokolta a döntést Heisler Andárs.

A Hír TV-nek Suchmann Tamás pedig azt mondta, hogy lemond közgyûlési mandátumáról a holokauszt túlélõk nem megfelelõ támogatása miatt.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-12-12 16:09
Suchmann Tamásnak, már a levegõvételrõl kellene lemondania! Ritka nagy patkány minden szempontból.
4 #2 Posta Imre
- 2016-12-12 17:44
254 #3 mujko
- 2016-12-12 17:49
Lehet hogy õt is csak bérelték ?
Bérzsidókkal küzdenek az antiszemitizmus ellen
Németországban szélsebesen nõ a zsidó közösség, és már kétszázezer tagot számlál, mégis a legtöbb német még nem találkozott valódi zsidóval. Ezen kíván változtatni a Deutsche Welle hírportálon bemutatott "Rent a Jew", azaz a Bérelj Zsidót projekt.kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1423/14233/142337/14233796_5287a30c3294bb8217430336e1995fcd_wm.png
http://index.hu/m...mus_ellen/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,398,148 egyedi látogató