Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mi folyik Amerikában? Mégis igazak az összeesküvés-elméletek?

BelföldGyihaaaaaa! Amikor Trump megnyerte a választásokat, sokakban megfogalmazódott, hogy vége az összeesküvés-elméleteknek, mivel ha igazak lennének a nagy ballibsi összeesküvésrõl szóló sztorik, akkor Trump nem nyerhetett volna. Azonban az, ami a választás óta történik, mintha mégis a legvadabb elméletgyártók fejében fogalmazódott volna meg.

A bunkóságtól a hazaárulásig

George W. Bush kiélezett versenyben nyerte meg az elnökválasztást. Amikor beköltözött, a Fehér Házat vandálisan széttrollkodott állapotban találta. Telefonvonalakat vágtak el, vagy átkötötték õket, hogy rossz mellékre menjenek a hívások, obszcén üzeneteket helyeztek a gépekre, amelyekrõl néhol leszedték a W betût, leragasztották a szekrényeket. Láthatólag nem tudták elviselni, hogy nem a demokraták nyertek, és a frusztrációjukat így fejezték ki. Bátran kijelenthetjük, hogy a demokraták sokat romlottak azóta. Akkor csak primitív csínytevésnek látszó károkat okoztak. Mostanában azonban az USA intézményrendszerét, a CIA-t felhasználva akciókat indítanak a megválasztott elnök ellen, veszélyeztetve annak legitimációját és cselekvõképességét, és így valószínûleg az USA érdekeit is.

Trump gyõzelme annyira megfeküdte a demokraták gyomrát, hogy minden erejükkel folytatják lejáratását, és ami még ennél is aggasztóbb, az új elnök legitimációjának akarják gyengíteni. Korábban már írtunk arról, hogy Amerika megosztottsága Obama alatt a balratolódás miatt növekedett. Trump kétségtelenül nem tûnik egyesítõ személyiségnek, de õ a megválasztott amerikai elnök, ezzel nincs mit kezdeni. Obamáék az elsõ napokban úgy tettek, mint akik elfogadják a vereséget. Azonban néhány nappal késõbb minden fronton támadást indítottak. Az újraszámlálás gyerekes próbálkozás volt, Trump szavazóinak lehülyézése, iskolázatlansággal való vádolásuk, ellenforradalmárnak nevezésük szimplán ízléstelen. Amit azonban a CIA-val mûveltetnek az orosz hackerügyben, az már a hazaárulást súrolja. Jó eséllyel példátlan, hogy a vesztes az USA intézményrendszerét vesse be a megválasztott elnök lejáratására. Ennek következményei teljességgel beláthatatlanok.

Vajon mit szeretnének elérni a demokraták? Az egésznek csak akkor van értelme, ha új választásokat akarnak, vagy az elektorokat akarják rávenni, hogy Trump helyett mégis Clintonra szavazzanak. Ez ma még irreálisnak tûnik, de már néhány elektor jogi útra terelte a kérdést. Ha nem ez, hanem csupán Trump lejáratása lenne a cél, az végtelenül rövidlátó politika lenne. Az elnök gyengítésével az USA-t gyengítik. Amennyiben sikeresek lesznek cselekvésképtelenné válhat az új adminisztráció és az USA.

A CIA összeesküvés-elméletet gyárt

Ez vajon kinek lehet az érdeke? Ki szeretné mindenképpen Clintont az elnöki székben látni, vagy kinek az érdeke, hogy Trump tervei ne valósuljanak meg, és kinek az érdeke az, hogy gyengüljön, vagy cselekvésképtelenné váljon az USA?

Ilyen kérdések kell feltenni, mert a támadások, amelyek Trump ellen indultak, példátlanok. Azt állítani, hogy egy titkosszolgálat befolyásolni szeretné a választást a számára fontos országokban, olyan mintha azt mondanánk: holnap is felkel a nap. Nincs olyan lényeges választás a világban, amit így vagy úgy minimum az USA, az oroszok, Kína, vagy Izrael a titkosszolgálatain keresztül ne akarna befolyásolni. Ez alapvetõ érdek, amit természetesnek vehetünk. Azt állítani tehát, hogy az oroszok azt szerették volna, ha Trump nyer, és ezért tettek is valamit, nem jelent semmit. Azt állítani, hogy a szavazógépeket, vagy szavazatszámlálást befolyásolták, az súlyos ügy. Annyira, hogy szinte már hihetetlen. Egyrészt több államban kézzel újraszámolták a szavazatokat, és nem találtak gondot. Ami még ennél is furcsábbá teszi az ügyet, hogy a CIA szerint a hackerek nyomokat hagytak. Ahogy egy amerikai szenátor felvetette, ez több, mint gyanús. Miért hagytak volna az oroszok éppen most nyomot maguk után, amikor eddig soha nem tették? A Clinton e-mailek kiszivárogtatásánál évekig tartó vizsgálódások után sem találtak egyetlen nyomot sem, de más esetekrõl sem tudunk.

Az ügy teljesen abszurd és még az orosz választási befolyásolásnál is vadabb összeesküvés-elméleteket indíthat el. Sok verzió nincs.

Az egyik, hogy az oroszok annyira pancserek, hogy Trump megválasztásának támogatásával valójában az ellenkezõjét érik el.

A másik, hogy a CIA politikailag annyira befolyásolt, hogy képes bevállalni egy ekkora hazugságot.

Vagy egy másik titkosszolgálat felültette õket és olyan nyomokat helyezett el, amik az oroszokra utalnak.

Az USA egész választási rendszere a politikai stabilitásra épül. Soha nem választják egyszerre újjá sem a szenátust, sem a kongresszust, nincs idõközi elnökválasztás, és ha esetleg bármi történik, akkor ott a helyettes és a helyettes helyettese. Egy ennyire erõs országnál a politikai stabilitás nagyon lényeges. Ez a stabilitás most meggyengült. Vagy azért mert Trump legitimációja csökken, vagy pedig azért, mert kiderül, hogy a CIA hazug vagy hülye.

Egyik forgatókönyv sem túl biztató.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-12-14 21:49
Feleim !

Nem ismerõs ? Orbán hungarocell fejét rugdossák itt, ott meg lelõnek egy izgága idiótát, éljen a democsok.
Amerika totál degenerálttá lett téve ! A kurva nagy baj akkor lesz, ha valaki önállósítja magát, de nem egyedül ! A többedmagával önállósodott nem tudni kik, majd tökön rugdalják a nyert valakiket ! Mert ez így demokratikus, ha nem Hillary nyert, mert ha õ nyert volna, az lenne a demokratikus ! Tényleg nem ismerõs a szitu !??? Csak hát arra felé kicsit nagyobb a fing, meg a szaga is !
4 #2 Posta Imre
- 2016-12-15 05:59
A "republikánusok" "nyertek" "demokratikusaolin" Putyin személyes hackertevékenységének köszönhetõen, amit a cia sem tudott meggátolni, sõt, miközben a szegény demokrata jelölt bizonyított cion-ribanc az fbi fingatásának is köszönhetõen úgy kapott több szavazatot, hogy közben vesztett, de nem biztos. Közben a dollár erõsödik, már majdnem eléri a jewro és a svájci frank szintjét és ha egyenárban lesznek, akkor a dollár helyett be lehet vezetni a yüant, mint világvalutát, hivatalosan, vagy még csak suttyomban, a rubelt, mint "belsõ vámmentességet biztosító" pénzhelyettesítõ elszámolási eszközt". Mi a nem érthetõ ebben?
7 #3 virag
- 2016-12-15 06:55
Hírszerzõk szerint Putyin bosszúja lehet a demokraták elleni hackertámadás
http://24.hu/kulf...ertamadas/
118 #4 keepfargo
- 2016-12-15 07:37
"valasztasi rendszere a politikai stabilitasra epul"
(ezt ugy oldjak meg, hogy ket part van a 300M embernek)

"Trump legitimacioja"(legitimacioja a FEB.-nek van, meg a zsizsik medianak, a tobbi kamu)

"a CIA vagy hazug vagy hulye"
(vagy mindketto, de az nagyon)


megint viccelnek velunk...csak mar nem olyan a humorunk mint valamikor
238 #5 bivaly
- 2016-12-15 20:54
Amerikában a hatalom minden része, vagy hazug, vagy hülye. De jure, de facto ! Mi a kérdés ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
3,398,684 egyedi látogató