Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A cseh exelnök nem európai, de oroszimádó

KülföldNéha a bagzó macsák hangja is éneknek tûnik. Mindig nagy mókamester volt a cseh exelnök, ha Európáról volt szó. Elmondta, hogy rühelli a központosító EU-t, tojik a V4-re és Oroszország a nagy királyság.

“Elnök úr, mindketten európaiak vagyunk…” – ezzel a svungos kijelentéssel (azaz kérdésfelvezetéssel) kezdõdik a Magyar Nemzetben megjelent Václav Klaus-interjú. A korábbi, finoman szólva különutas cseh államfõ a híres Valdaj Klub szocsi összejövetelén beszélt Európáról és a démonizált Oroszországról.

Az elsõ kérdésre, miszerint mi a baj most Európával, az volt a válasza, hogy azt taglalta, õ nem tartja magát európainak. Ha már identitás, akkor Klaus inkább prágai, cseh, maximum közép-európai, de erõsen érzi a szlávságát is. “Semmi bajom az írekkel vagy a finnekkel, de nem sok közösséget érzek velük” – tette hozzá.
Nem kell az euró

Klaus szerint Jacques Delors és köre szúrta el az európai integrációt, amikor pénzügyi egyesítésre kezdett törekedni a maastrichti szerzõdés után. Szerinte rossz, hogy most a központosítás irányába halad a projekt.

A menekültekkel kapcsolatban Szergej Lavrov orosz külügyminisztert idézte, aki szerint a német politikai vezetõk adták meg a lökést, hogy százezrek elinduljanak Európa felé. Klaus nemrég Rodoszon járt, ami közel van a török partokhoz, mégse jönnek ide a migránsok, inkább Kószon és Leszboszon kötnek ki. Egy merész, de kissé érthetetlen logikai fordulattal aztán azt mondja:

Nem vagyok híve az összeesküvés-elméleteknek, ám felmerül bennem, hogy kik szervezik a szállítást?

A magyar kerítést, ha konkrétan nem is mondja ki, támogatja, mivel “ön is bezárja otthon a lakása ajtaját”. Klausnak persze semmi sem tetszik, így a visegrádi négyek együttmûködését is a nyugat kreálmányának tartja. Persze õ mindig is támogatta az együttmûködést, de a V4 szerinte a magyarok, aztán a lengyelek játszótere lett. Hozzátette, Lech Kaczynskivel vagy Ivan Ga¹paroviccsal jó volt együtt dolgozni, Sólyom Lászlóval nem.

Az orosz viszonyról azt mondta, megérti a terhelt múlt miatt, ha a lengyelek nem bíznak bennük, de a cseheknek 1945-ig nem volt rossz tapasztalatuk velük. “Vannak, akik még mindig a kommunizmussal, Brezsnyevvel hadakoznak, amikor ez már a múlt” – tette hozzá Klaus.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-10-29 19:11
Ultimátumot kapott Merkel http://www.napi.h...05148.html

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Q6h-vfwdVek#t=144[/movie]

Európai Unió: Fehéroroszország már nem fekete bárány http://vs.hu/koze...paign=main

Iránnak is lesz beleszólása a szírekrõl szóló tárgyalásokbahttp://vs.hu/koze...paign=main

Kiadták az oligarcháthttp://mno.hu/kul...at-1311376

Minden migráns ugyanazon a napon születetthttp://mno.hu/kul...tt-1311396

Gyerekek menekülttáborában gyújtogattak Svédországbanhttp://24.hu/kulf...orszagban/

Aczél Endre szerint eljöhet az új harminc éves háborúhttp://24.hu/fn/g...sfeszkebe/

Kétezer fõvel kell megemelni a rendõri állományt

Johanna-Mikl-LeitnerKétezer fõvel kell megemelni a rendõri állományt — mondta az osztrák belügyminiszter a Kronen Zeitung osztrák lapban megjelent nyilatkozatában.http://biztonsagp...-allomanyt

Kitálalt a titkosszolgálat vezetõje, hatalmas veszélyben Nagy-Britanniahttp://www.atv.hu...-britannia

Közelednek Putyinhoz az európai vezetõkhttp://www.atv.hu...ai-vezetok

Kína véget vet az egykepolitikánakhttp://magyaridok...nak-81433/


Történelmi fordulat: nõi nagykövetet neveztek ki Iránban
Malajziai új nagykövetnek egy 53 éves nõt választottak Iránban, mely a közel-keleti térség újabb nagy történelmi fordulata.
http://www.nlcafe...-fordulat/


Európa világvége-hangulatban van

Európa világvége-hangulatban van: alaposan eltérnek egymástól az álláspontok a közös menekültpolitika kapcsán: Orbán Viktor a határkerítéseket és a nemzeti fellépést tartja az egyedüli üdvözítõnek – írja a Kurier.http://www.168ora...40135.html
118 #2 keepfargo
- 2015-10-30 04:06
Imponáló a híranyag, nem t´om lesz-e idö mindent megnézni,
DE: "Néha a bagzó macskák hangja is éneknek tünik" ez volt a nap dumája!
s_vigyori

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.76 másodperc
4,458,122 egyedi látogató