Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin az 'új világ' vezetõje, pincsije Orbán jewrópa helytartója

BelföldVagy 6 éve írtunk errõl is, hogy orsóst megteszik királynak jewrópában, hogy a királyság-projekt, Trianon visszacsinálás zökkenõmentesebben mehessen, no meg a zsidó-cigány banda is a helyére kerüljön. Gáz, mi? Alkalmas a szerepre. Orbáni útra lépett a Néppárt migránsügyben?

A magyar kormány migrációs politikájának tézisei határozzák meg azt az állásfoglalást, amelyet az Európai Néppárt képvisel az uniós döntéshozásban, és amelyet a Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselõje által vezetett munkacsoport dolgozott ki – írja a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

Gál Kinga a lapnak adott interjújában ismertette a dokumentumot, ami egyebek mellett azt mondja ki, hogy az európai politikusok és kormányok legfõbb kötelessége az állampolgárok biztonságának megõrzése.

Biztonság nélkül nincs szabadság, ehhez pedig elengedhetetlen Európa külsõ határainak megvédése. Ezért, aki belép az unió területére, alaposan be kell azonosítani, segítséget és védelmet pedig a válság sújtotta területeken és azok szomszédságában kell nyújtani – idézi a lap a képviselõt.

Gál Kinga szerint elfogadhatatlan a migránsok Európába való ellenõrizetlen beáramlása, hiszen ez veszélyezteti nemcsak biztonságunkat, de a demokratikus berendezkedésünket, így a jogállamiságot is.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-12-15 07:23
Orbánt Európa vezetõjének tartja Donald Trump

Nagy jelentõsége van az Orbán Viktor és Donalt Trump között lezajlott telefonbeszélgetésnek, ami egyben üzenet is a jövõbeni amerikai kormány fel – ezt Connie Mack IV, Magyarország megbízott washingtoni lobbistája mondta a Századvég konferenciáján.
http://nepszava.h...nald-trump

2016. május 10.
Orbán Viktor Európa jövõbeli vezetõje lehet

A nemrég Angela Merkelnek a migrációs politika miatt nagy hatást kiváltó nyílt levelet író Jozef Baná¹t a kommunizmus örökségérõl, a szabadság terhérõl, a szlovák és közép-európai öntudatról, s az európaiság mibenlétérõl kérdezte a Mandiner.hu. „Mi, magyarok, csehek, szlovákok, lengyelek érzékenyebben reagálunk és jobban észrevesszük az agymosást” – állítja a szlovák író, aki „egyértelmûen támogatja” Orbán Viktort. http://magyaridok...et-657496/
4 #2 Posta Imre
- 2016-12-15 07:32
Nagy bizniszre készül a Mol, Csányit is beveszik

Újra többségi tulajdonrészt szerezhet az egykori Olajtervben a Mol, csendestársnak pedig Csányi Sándor OTP-vezér is beszállhat - írta a Figyelõ.

Változások várhatóak az egykori Olajtervnél, mai nevén OT Industries-nál - közölte a Figyelõ.

A lap szerint a fõ tulajdonos jelenleg még Pap Géza, a korábbi emblematikus Olajterv-vezetõ lehet, de nemsokára a korábbi tulajdonos, a Mol Nyrt. szerezhet ismét többségi részesedést a cégcsoportban.

Minderrõl a beszámoló szerint már az OT Industries dolgozói is értesültek.

http://hvg.hu/kkv...ajterv#rss
118 #3 keepfargo
- 2016-12-15 07:45
Europa vezetoje....(my ass - a s..gem)

Hova vezetne jewropat, ahova a maradek magyart: a tonkremenesbe?

(aremelkedes kb.19%, nyugdijemeles pontosan1,9%.... valahogy igy...de igy akarki tudna vezetni)
329 #4 gutai zub
- 2016-12-15 08:23
orbán lesz az új Attila: Isten Orsosa

Még 2001 szeptember 11 elõtt napvilágot látott egy iromány, "New american century" amelyben az új amerikai feladatokat határozták meg.

Nagy Izrael érdekében, Izrael körüli 6 országot kell elpusztítani, tönkretenni. Ebbõl a 6 országból 4 már padlón van.Az utolsó kettõ elpusztítása áll a küszöbön. Libanon és Irán.

Itt jön be a jó öreg donald.
Mivel az amerikai harci kedv az utolsó 15 évben lelankadt, demagog hazafias baromságokkal felpiszkálta az agyhalott amerikai tömegeket, közben jó kis zürzavart okozva ami mindig hasznos a háborúzás elõtt. Donáld megigérte a zsidó kongresszusnak, hogy helyrehozza obama nagy vétkét, és elõveszi megint Iránt, elvégzi a kijelölt feladatot.

A menekült válságban szenvedõ Európának is zürzavar kell, hiszen nem egy sima muzlim gyõzelemrõl tervezgetnek.
Mindig csak annyi muzlim jön, és jöjjön, amennyi fenntartja a zürzavart.
Csak pusztítsák egymást...............
4 #5 Posta Imre
- 2016-12-15 09:58
Röviden telegrácsolva:

Orbána maci és Kína elõretojt helyõrsége, képviselve már a V4-et is a "nemzeti öntudat" alaphangja és a Közép-Közel-Kelelet jevrópa központra, mint logisztikai tranzitállomásra építkezõ Új Világrend szószólója. Lesz és van is annyi píz, manyit akartok? Haza lesznek csábítva az elüldözöttek és épülnek a logisztikai bázisok, sok-sok. Illetve bõvülnek. Sok kínai portékát kell majd innen postázni ám! Mi ezzel a baj? Ezt a fos szerepkört is el kell tudni játszani valakinek! Na, a "magyar" gazdaság meg átvesz a nemzetcocialista tervgazdálkodást és hitleri üzembe kapcsol. Nem a kereslet, hanem a kínálat szabja a piacot. Nyomás-alapú gazdaság épül. Vagyis, állami megbízásokkal tartják életben a gazdaságnak látszó korrupciós kört, amíg a nagyok be és ki nem tudnak cuccolni.


mandiner.hu/attachment/0022/21103_orban_papa.jpg
hu.budapestbeacon.com/wp-content/uploads/2016/08/Orb%C3%A1n-p%C3%A1pa.jpg
4 #6 Posta Imre
- 2016-12-15 12:48
Na, akkor figyelmesen olvassátok a kis g.ci riportját. Nem hülyeségeket beszél, bár ettõl még hazudik a rohadt zsidó tetû, ahogy a többi is, de hát ezért "politikus".

Ki a faszagyerek? - Orbán Viktor

2016. december 15. 07:33
Beszélgetés Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével.

A Fidesz egy igazi self-made történet"

GFG: Mindörökké Fidesz?

Orbán Viktor: A Fidesz igazi self-made történet. A Fidesz-sztori arról szól, hogy jön tíz-húsz-harminc srác valahonnan, fellázadnak, elegük van a világból, amely körülveszi õket, felhajtják a gallérjukat és megcsinálják a saját történetüket. Mi nemcsak politikai értelemben számítottunk senkiknek, földrajzilag is a ködbe veszõ végekrõl jöttünk. Ami engem illet, talán én lehettem az elsõ ember a családban, akinek azt mondták, hogyha van meló a kertben, és van lecke, akkor a lecke jön elõre. 1982-ben jöttem az egyetemre, a budaörsi kollégiumban laktunk, és én csak a 40-es busszal mertem közlekedni, az jelentett nekem biztonságot. Aztán persze megértettem, hogy mindent meg lehet tanulni. Ha nagyképûsködnek az évfolyamtársaid, akkor el kell olvasni azt a tíz könyvet, megnézni azt a húsz-harminc filmet, amivel le vagy maradva, majd utoléred õket. Ezek nem igazi problémák, ezek mind megtanulhatóak. A karakter az, ami nem tanulható. És ott a Fideszben erõs karakterek kerültek egy közösségbe. Olyan emberek, akik csak magukra és egymásra számíthattak. Ezért van az is, hogy a Fidesz ma is modernebb, mint bármelyik jelenlegi vetélytársa. Amikor már éppen kezdenénk belemerevedni a dolgokba, akkor képesek vagyunk megrázni magunkat, körülnézni, hogy mi van a világban, olvasni, tanulni, érdeklõdést mutatni a világ új dolgai iránt. Ez egy bizonyos szellemi izgalmat tart fenn nálunk, de mindez inkább a karakterbõl jön, semmint az iskolázottságból. S itt van valahol a most megválasztott amerikai elnökkel is valamiféle rokonság. Rajta is érezni ezt a self-made man mentalitást.

GFG: Ezt a rokonságot sejthette meg Trump, ezért telefonált?

Orbán Viktor: Ráérzett. (nevetés)

GFG: Hogy kell ezt egyáltalán elképzelni, milyen volt ez a telefonbeszélgetés Trumppal?

Orbán Viktor: Egy igazi amerikaival beszéltem, Trump nem egy dolgokat túlbonyolító politikus, aki már a megszólítással is gondban van. Volt közös hang. Ez ritka a politikában, fõleg egy nagyhatalom elnökével. Végül is nincs a világon olyan ember alkotta dolog, amit ne lehetne megváltoztatni. Meg lehet változtatni Magyarországot, meg lehet változtatni Európát és az Egyesült Államokat is. Egy országot megváltoztatni csak olyan embernek van esélye, akibõl hiányzik a megfelelési kényszer, egyenesen beszél, kimondja, amit gondol, és ha mond valamit, annak van veleje. Az Egyesült Államokat megváltoztatni az elnöki pozícióból is gigászi, szinte lehetetlen feladat, a legtöbben meg sem kísérelték. Talán majd most.

Én harminc éve nyomom az ipart, sokféle politikai karaktert láthattam. Trump és csapata nem úgy néznek ki, mintha be akarnának iratkozni bármilyen tanfolyamra. Self-made figurák jönnek, akik önmagukban is sikeresek, akik nem úgy kezdik a mondataikat, hogy „én is ismerem a nemtudomén kicsodát”, hanem azt mondják: „én azt csináltam, hogy”. És õk nagyban csinálták azt, hogy. Azt gondolom, hogy az akolmeleg, „egy kertben bégetünk” szoclib világnak vége van, a többes szám elsõ személyû mondatok helyett gyakrabban fogunk hallani egyes szám elsõ személyt: „én azt gondolom”, „én azt tanultam”, „nekem az a tapasztalatom”, „én ezt csinálom.” Karakteresebb, vagányabb politika ideje jön.

Fûrész Gábor: Érdekes, hogy ugyanazt kapja Trump, mint amit a magyar kormány is megkap. Ugyanazok a vádak, ugyanazok a kritikák.

Orbán Viktor: Volt egy status quo, ami nagyjából a nyolcvanas évek végétõl jött létre, és ezt szinte mindenki megváltoztathatatlannak gondolta. Olyan rendíthetetlennek hitt pilléreken nyugodott, minthogy a demokrácia csak liberális lehet, Oroszország csak ellenség lehet, a nemzetközi szervezeteknek mindig igazuk van a nemzetekkel szemben, a szabadpiacnak mindig igaza van az állammal szemben, a politikusoknak az emberek helyett az ideológiára kell hallgatniuk. Most az történik, hogy ezek a rendíthetetlennek tûnõ pillérek recsegnek-ropognak, alig-alig tartják már az építményt. Akik ezeken a pilléreken állnak, ugyanúgy látják Trumpot, mint minket, csak mivel Amerika nagyobb, számukra Trump veszélyesebb. De onnan nézve, ahonnan õk nézik a világot, a méretet leszámítva sok a hasonlóság.

Fûrész Gábor: Ellenség volt Amerika?

Orbán Viktor: Az amerikai néppel általában jó barátságban voltunk, jó együttmûködésünk volt az amerikai gazdasági szereplõkkel, viszont egyes amerikai politikusok valóban ellenségesek voltak. Nemcsak velünk, hanem egész Közép-Európával. Megveszekedetten ellenségesek. És ha ezt magunkra vettük volna, akkor megalázva éreztük volna magunkat. Odaadtak nekünk egy fecnit, és azt várták el tõlünk, hogy fogadjuk el, amit feltételekként erre írtak. Abból indultak ki, hogy Közép-Európában kétfajta vezetõ van: az egyik korrupt, a másik Putyin embere, vagy az is lehet, hogy mind a kettõ egyszerre, ezért nekik az a dolguk, hogy ezeket a vezetõket visszaszorítsák. Tehát a szuverenitás viselkedési normáját teljes egészében zárójelbe tették, és a direkt beavatkozás mellett tették le a voksukat. A yes-man típusát akarták elterjeszteni, hogy jönnek, elõadják a feltételeiket, és itt olyan vezetõk lesznek majd, akik erre csak azt mondják: „yes, sir!”

Ez volt az ellenséges viszony személyes része, e mögött volt egy ideológia is, amit õk nemes egyszerûséggel csak soft powernek neveznek. Ez azonban nemcsak teória, hanem egyúttal körmönfont akcióterv is. NGO-kon, alapítványokon, civil szervezeteken, médián keresztül érvényre juttatni a saját érdekeiket; ez volt a cél, és ezt Soros Györgyön keresztül látták megvalósíthatónak. Nézzétek, a most lezajlott romániai választáson magyarellenes hang – leszámítva egy-két ostoba esetet – lényegében nem volt. Erre az a magyarázat: nem a magyarok voltak a fõ veszély, hanem Soros György. A gyõztesek a Soros-rendszer ellen kampányoltak, azt mondták, az igazi ellenfél nem a töredékpártok, hanem a Soros által támogatott NGO-k, alapítványok.

Ezt hívom én liberális aberrációnak"

GFG: A Politico szerint a jövõ év Soros éve lesz.

Orbán Viktor: Nem az övé lesz, hanem róla fog szólni; a kettõ nem ugyanaz. Mert mi a logikus válasz a kialakult helyzetre? Minden országban azon lesznek, hogy Sorost kiszorítsák. Ezt már most lehet érzékelni Európában. Felderítik, honnan jöttek a pénzek, milyen titkosszolgálati összefüggések vannak, milyen NGO-k milyen érdekeket képviselnek. A következõ év Soros és az általa szimbolizált erõk kiszorításáról fog szólni. Ilyen értelemben tehát a Politico jóslata indokolt.

GFG: Merkel viszont negyedszer is indul a kancellárságért. Innen nézve ezt akár viccesnek is lehetne nevezni. Van humora Angela Merkelnek?

Orbán Viktor: Nehéz megmondani, hogy egy német mikor viccel, és mikor gondolja komolyan. Egy biztos: Merkel nem a humorra építi a pályafutását. Õ igazi erõpolitikus. Ügyesen és tudatosan használja az erõt. Ezt be kell látni, függetlenül attól, hogy menekültügyben a frászt hozta ránk. Nem véletlen, hogy õ van legrégebben hatalmon Európában. Tegyük hozzá azt is, hogy a németek eleve nagyon erõsek. Már csak azért is, mert ott vannak mindenhol. Ezért bármilyen érdekütközés adódik, egy kisebb országnak úgy érdemes manõverezni velük szemben, hogy a németeknek többe legyen a leves, mint a hús, vagyis ne érje meg nekik érvényesíteni az erõfölényüket. Ne felejtsük el, hogy öt évvel ezelõtt a magyar média meghatározó része még német tulajdonban volt. Amikor a németekkel konfliktusos álláspontot képviseltem, másnap a német tulajdonban lévõ magyar sajtó rögtön ellentámadást intézett. Ez a helyzet mára megváltozott. Ez már egy más világ.

GFG: És mikor lesz nekünk Volkswagenünk?

Orbán Viktor: Abban, hogy nekünk nincsenek világbrandjeink, komoly szerepet játszik a belsõ piac mérete. Egy tízmilliós piaccal eleve nehéz komoly brandet építeni. Én nem is ezt céloznám meg. Bár az remek, ha jönnek olyan fiatalok, akik megpróbálnak ilyen dimenzióban gondolkodni, hátha kijön abból is valami, én inkább regionális erõközpontokban gondolkodom. Már van ilyenünk: a MOL, az OTP, a Richter. Ilyenbõl kellene még vagy négy-öt, és ha lenne nyolc-tíz regionális központú, akár a régión is túlmutató magyar multi, az már komoly dolog lenne. Megnéztük például, hogy csinálták mindezt az észak-olaszok, a bajorok. Amikor átszámoltuk az erõsségeiket a magyar méretekre, azt találtuk, ha bajor típusú gazdasági szerkezetet és stabilitást akarunk, akkor nekünk 12 ezer exportképességgel bíró kis- és középvállalkozással kellene rendelkeznünk. Valahol kétezerrõl indultunk, és úgy becsüljük, hogy most úgy 6 ezer környékén vagyunk. Ezt kecsegtetõbbnek gondolom, mint a látványos világbrandépítéseket.

Tóth Dalma: Maradjunk még egy kicsit Merkelnél. Õ betiltaná a burkát, Ön betiltaná?

Orbán Viktor: Sznobul úgy kell mondani, hogy igazi paradoxonnal állunk szemben. A kígyó a saját farkába harap. A liberális megközelítés önmaga cáfolatába fordul, én az egészet szájtátva figyelem. Azt mondani, hogy bejöhetsz az országomba, majd megmondani, hogy mit hordhatsz és mit nem, ezt józan ésszel nehéz felfogni. Becsületesebb dolog azt mondani, nem látlak szívesen, maradj kívül, mert elõre látom, hogy mi lesz ebbõl. Ha viszont valakit beengedek – nem tömegesen, hanem vendégként –, akkor nem sanyargatom, hanem azt mondom, hogy szabad ember vagy, azt csinálsz, amit akarsz, ha betartod a törvényeket. Ha burkában akarsz járni, akkor burkában jársz, ha vendégem vagy, szabad vagy. De tömegesen beengedni, majd megijedni nem jó politika. Azt hiszem, egy súlyos hiba kétségbeesett korrigálási kísérletérõl van szó. Afféle utóvédharcról.

Ketipisz Sztavrosz: Mit szól hozzá, hogy Virginiában betiltották a Huckleberry Finnt? (Virginia államban néhány napja kitiltottak az iskolai tananyagból két világirodalmi remekmûvet azért, mert gyakran elõfordul bennük a nigger – magyar néger – kifejezés. Évek óta megy a huzavona amerikai államokban arról, hogy ki kell cserélni a regényekben ezeket a szavakat - a szerk.)

Orbán Viktor: De hiszen ez egy híres rasszizmus elleni könyv! Ezt hívom én liberális aberrációnak.

GFG: Vége van, vége lesz, vagy soha sem lesz vége a liberális aberrációnak?

Orbán Viktor: Semmi nem tûnik el sohasem teljesen. Különbözõ formákban és hullámokban elõbb vagy utóbb minden visszajön. Az éppen adott korban élõk felelõssége, hogy melyek lesznek az arányok. Hogy ma a liberális aberráltságok milyen teret nyernek, azon múlik, hogy a most élõ emberek körében ez milyen visszhangra talál. Minden rajtunk múlik. Minden visszajöhet, ha mi úgy akarjuk, és semmi nem jön vissza, ha mi nem akarjuk. Ez leginkább a mi döntésünk.


" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
Meggyõzõdésem, hogy 2017 a lázadás éve lesz"

GFG: Mintha a „van-e jogunk a saját döntésünkhöz vitát” vívnánk Brüsszellel is. Brüsszel bele akar szólni az energiaárakba, kettõs mércét alkalmaz, kötelezettségszegési eljárást indít.

Orbán Viktor: Brüsszelben a lényeges pozíciókat a globalista-liberális, status quót képviselõ erõk tartják kézben. Õk tudnak egymásról, össze is vannak egymással szervezve, ismerik egymást, egyfajta módon gondolkodnak, Brüsszelt egy ilyen személyközi háló uralja. A magunkfajta keresztény, nemzeti európaiaknak itt nem osztanak lapot. Az õ céljaik ellentétesek a magyar érdekekkel. Az õ fejükben egy általuk megszervezett és uralt Európai Egyesült Államok a cél. A mi fejünkben meg nem ez van. Nekünk ezért Brüsszelben a látható és nem látható pozíciót birtokló erõs emberek leginkább a vitapartnereink, riválisaink, sõt néha az ellenfeleink is. Nem személyes ügy ez, inkább strukturális. Ez a döntõ kérdés, az összes többi ennek a lényegi szellemi és érdekellentétnek a kivetülése. Hogy mondjak egy példát: Brüsszel bele akar szólni az energiaárakba. Meg akarja tiltani a rezsicsökkentést. Ezt nem fogjuk hagyni. A világ nem abba az irányba megy, hogy Brüsszelbõl diktáljanak a nemzetállamoknak. Brüsszelben még mindig fordítva ülnek a lovon, ezért nem látják, hogy egymás után buknak meg azok, akik szembemennek az emberek akaratával. Az európai emberek ragaszkodnak a nemzetükhöz, a nemzetük függetlenségéhez.

Fûrész Gábor: Nem arról van szó, hogy mintha mindenhol egy lázadás törne ki ezzel a status quóval szemben?

Orbán Viktor: De igen. Meggyõzõdésem, hogy 2017 a lázadás éve lesz. Hogy ezt a lázadást aztán leverik-e vagy sem, az egy másik történet. Ausztriában egyelõre sikerült késleltetni. Olaszországban nem tudták leverni, Amerikában nem tudták leverni. Jövõre választások lesznek Németországban, Hollandiában, Franciaországban. Sok minden történhet. Az alapkérdéseket tekintve két lázadás történik egyszerre. Van egyfelõl egy lázadás a középosztály részérõl. Ennek világgazdasági gyökere van. Amerikában szerintem a középosztály lázadását láttuk, ezért vesztett a Clinton klán. A Brexit is errõl szólt. És a legfrissebb elemzések azt mutatják, hogy valami hasonló megy végbe Franciaországban is: a magukra hagyottak, a kiszolgáltatottak keresik a kiutat, és ez a magárahagyatottság válik politikai szavazattá. És van egy nemzeti típusú lázadás is. Az Európai Egyesült Államok hívei most éppen lopakodva csorbítják az egyes nemzetek szuverenitását a menekültügy kérdésében. Hatáskör-átcsoportosításokat hajtanak végre a nemzetek rovására. A nemzetek ez ellen lázadnak. Ez egy valóságos szuverenitásküzdelem. S mindezt körbefonja a politikai korrektség, az elszigetelés, a megbélyegzés elleni szellemi lázadás. Ez a lázadás 2016-ban elkezdõdött, jövõre még inkább kiteljesedik, ezért mondom, hogy 2017 a lázadás éve lesz.

GFG: Hogy lehet lázadni kormányról? Nincs itt ellentmondás?

Orbán Viktor: Nem a kormány lázad, hanem az emberek, és mi azt képviseljük, amit az emberek akarnak. Ez a mi politikai genomunk. Szabadságharcos nép vagyunk. Erejével visszaélõ, elnyomásra jelentkezõ hatalmasság van épp elég. Itt vannak a nagy konszernek, amelyek extraprofitot akarnak, és ez nem esik egybe a magyar emberek érdekeivel. Itt vannak az európai intézmények, amelyek hatásköröket akarnak elvonni. Itt vannak ezek a szabadkereskedelmi szerzõdések, amelyek összességében akár lehetnének jók is nekünk, de részleteikben mégis rosszak. Minket nem zavar az elitellenes hangulat, sõt! Természetes, hogy szembemenjünk bármilyen nagyokossal. És ha nem csontosodunk bele a kormányzás karosszékeibe, akkor meg fogjuk találni a közös hangot az emberekkel.

Erõsebbek leszünk és gazdagabbak"

GFG: A sok gyõzelem és hatalom nem szállt a Fidesz fejébe?

Orbán Viktor: A Fidesz egy nagy néppárt, több tízezer fejet számlál. Nem látok bele mindegyikbe. A siker olyan, mint a szesz; kinek jobban megárt, kinek kevésbé. Nem mond igazat, aki tagadja. De ezt minden politikusnak kezelnie kell, különben ugyanúgy jár, mint az alkohollal. Jön a durva kijózanodás, másnaposság, fejfájás, és kint találhatja a cókmókját az ajtó elõtt.

GFG: Van korrupció?

Orbán Viktor: A rosszra való hajlam egyidõs az emberrel, így a korrupció is. Ahogy minden bûn ellen, a korrupció ellen is küzdünk. Ez sohasem kerül le a napirendrõl. Igyekszik az ember olyan munkatársakat választani, akikben megbízik, akikrõl feltételezi, hogy nem engednek a kísértésnek. A korrupciót bizonyítani nehéz, korrupcióval vádolni annál könnyebb. Azt bizonyítani, hogy a vád hamis, nem történt korrupció, gyakorlatilag lehetetlen. Bizonyítékok híján vádolni bárkit is rágalmazás, ami ugyanolyan bûn, mint a korrupció. Magyarországon negyven év diktatúra volt, a ravaszkodás, a kiskapukeresés, a trükközés, a pult alatti ügyeskedés az élet részévé vált. A másik csúnya öröksége annak a korszaknak az irigység, mint alapállás. Az a mentalitás, hogyha valaki sikeres, az csak gyanús lehet. Ez a hozzáállás csak lefelé vihet mindenkit, és lefelé viszi az egész országot. Egymás sikerének örülni kell, az visz felfelé.

Horváth József György: Mi motiválja még, mi hajtja?

Orbán Viktor: Vagyis mikor érzi az ember leginkább üresnek magát? Elárulom: a gyõzelem másnapján. Ilyenkor születik meg a felismerés, hogy a gyõzelem nem önmagáért való. Bár a tizenkettedik menetben mindent elhomályosít a küzdelem, de másnap már tudja az ember: nem az volt a cél, hogy nyerjünk, az csak egy eszköz. Ha az ember magyarnak születik, akkor elõbb-utóbb rájön, hogy ezzel feladatot és küldetést is kapott. Ezt a politikában könnyen le lehet fordítani. Én ebbe nõttem bele. Magyarnak lenni küldetés, feladat, misszió, meló. Egy magyar nyelven felépült, magyar észjárásra épült, nagyszerû, ezeréves civilizációt idegenek között, magányosan ezen a helyen megtartani, felerõsíteni, továbbvinni. Én ezért dolgozom, ez visz engem elõre. Csak lazán, görcs és pátosz nélkül, derûsen, szeretettel.

GFG: Ki a legkeményebb ellenfél?

Orbán Viktor: Mindig önmagad. A mindenkiben megbújó rosszra való hajlamot kell legyõzni. Például, hogy reggel jobb ágyban maradni, mint felkelni. Az életem során erre jöttem rá. (nevetés) Saját magad legyõzése a legkeményebb ellenfél, mert mindig több van benned, mint amit kihozol magadból.

Horváth József György: Ki volt a legkeményebb politikai ellenfél?

Orbán Viktor: Horn. Õ volt a legnehezebb. Isten nyugosztalja! Az önmagát túlélt, szívós szoci világ álneve Horn Gyula volt. Megtestesítette mindazt, amit le akartunk gyõzni, magunk mögött akartunk hagyni. Horn komoly ellenfél volt, dacára annak, hogy õt végül legyõztem. Ez olyan bravúr volt, mint ahogy a tizennégy éves Egerszegi Krisztina csusszant be elsõként a két debella NDK-s úszónõ között.

GFG: Ki a faszagyerek?

Orbán Viktor: Puskás Öcsi. Ez eldõlt, nincs kiadó hely. A legnagyobb történet Puskás Öcsié. És ez a mi történetünk, velejéig magyar történet.

GFG: Mi lesz az országgal tíz év múlva?

Orbán Viktor: Erõsebbek leszünk és gazdagabbak. Nem kell ezt túlbonyolítani. Rajtunk múlik. Rajtunk magyarokon, senki máson. Elõször is azon, hogy mire tartjuk magunkat. Hiszünk-e Magyarországban és a magyarságunk erejében? Hiszünk-e egymásban? Örülünk egymás sikereinek, vagy inkább irigykedünk és egymás ellen áskálódunk? Ha hiszünk Magyarországban, a magyar emberekben, egymásban, akkor szép jövõ elõtt állunk. Egy összetartó, erõs nemzet kell, amelyik kiáll magáért, nem hagyja magát, nem hunyászkodik meg senki elõtt, és végigmegy az úton, amin elindultunk. Sok múlik azon is, hogy mit adunk át a következõ nemzedékeknek. Egy ország mindig olyanná lesz, amilyenné a gyerekeinket neveljük. Ha jó példát mutatunk nekik, ha õket is arra neveljük, hogy ne a könnyebb utat keressék, hanem a saját útjukat még akkor is, amikor nehezebbnek tûnik, akkor az ország újra naggyá lehet. Mit üzen Amerika? Tegyük naggyá újra Magyarországot!
Kifelé menet a lépcsõházban
GFG: Közeleg az év vége. Hogyan bulizik egy miniszterelnök? Egyáltalán: mi fér bele egy napjába?
Orbán Viktor: Én régóta a folyamatosan megfigyelt emberek kategóriájában vagyok. Amit ti bulinak hívtok, az nekem már nem adatik meg. Borom viszont van otthon, felteszem Cseh Tamást, és akkor minden a helyére kerül. Az ember felkel reggel, és bár éjszaka is dolgozott, megküzd a kihívással, hogy képes-e példát mutatni a gyerekeinek, hogy elõbb kel fel, mint õk. Aztán az is eldõl, hogy Anikó viszi-e a gyerekeket az iskolába vagy én. Ha ez megvan, bemegyek a tornyosba, az autó hátsó ülésén végigolvasom a Nemzeti Sportot, hogy a világ fontos eseményei nehogy elsurranjanak mellettem. Beérve átnézem a híreket, erre adok fél órát, reggeli vagy van, vagy nincs. Inkább nincs. Aztán elkezdõdik az élet. Jönnek az emberek és az ügyek egymás után attól függõen, hogy mirõl szól a nap. Ma például innét hazamegyek, kivasalom a nadrágomat, és elmegyek a fideszes képviselõk évzáró estjére, ahol beszédet kell mondanom. Ami az ebédet illeti, ha katona lennék, akkor kantint mondanék, így inkább a menza a helyes kifejezés, az Országházban lévõ menzáról fel szoktam hozatni a kosztomat. Tegnap ettem egy remek sült disznómájat. Kis öröm is öröm. Közben persze olvasni kell, ez csúf szokás. Nem polgári, talán még plebejusnak sem mondanám, de annyi a meló, hogy nem kerül át magától a munka az elvégzendõkbõl az elvégzettek oldalára. Aztán verkli tovább. Ha szerencsém van, lemegyek este edzeni Felcsútra, de általában nincs szerencsém. Úgyhogy bent maradok 10-ig, 11-ig, aztán másnap kezdõdik minden elölrõl.
Pörge Béla: Kinek szurkol?
Orbán Viktor: A focikérdésektõl a miniszterelnök el van tiltva, de azért elmondom: a Felcsútnak szurkolok, Akadémiát is alapítottam. Ha majd egyszer nyugdíjba megyek, ide jövök vissza – ellenfeleim legnagyobb örömére. A fiatalokban bízom. Ráadásul vissza is fiatalítanak.
Ketipisz Sztavrosz: Van kedvenc filmje?
Orbán Viktor: Vannak kultikus filmek, amelyekre az ember emlékszik, a „Volt egyszer egy Vadnyugat” ilyen. A Clint Eastwood-filmeket is szeretem. A Gran Torinót a „Volt egyszer egy Vadnyugat” mellé nyugodtan be is írhatjuk. Vagy Denzel Washington Kényszerleszállását. A gyerekek is sokat segítenek. Nekik kedvenc filmjeik vannak, és ezeket kötelezõ megnézni. A nagy sláger a „Büszkeség és balítélet,” ezt láttam legalább fél tucatszor, az összes lánygyerekem ott hüppög rajta.
http://888.hu/art...s-eve-lesz

Orbán szövetségese lehet az EP új elnöke
Kottász ZoltánMinden valószínûség szerint Silvio Berlusconi korábbi olasz miniszterelnök jobboldali pártjának politikusa, Antonio Tajani (képünkön) lesz az Európai Parlament (EP) következõ elnöke, mivel a német szociáldemokrata Martin Schulz hamarosan távozik a posztjáról. A 63 éves Tajanit – aki 2008-tól 2014-ig uniós biztos volt, jelenleg pedig az EP egyik alelnöke – kedd este jelölte az Európai Parlament vezetõ tisztségére a konzervatív és keresztény pártokat tömörítõ Európai Néppárt (EPP) frakciója, amelynek a Fidesz is tagja.
http://magyaridok...e-1255228/
238 #7 bivaly
- 2016-12-15 20:49
Imre !

Képtelen vagyok végig olvasni, és így írom a véleményem. Egy rohadt patkány hazudja önmaga sikertörténetét véletlennek, meg harcnak ! Értsd, a "fiúkkal együtt" ! Mániám, a honnann jöttetek ? Ki az apád, anyád ? Mi a kapcsolatod ? Hol tanultál, és mit, hol dolgoztál ?
Minek ide elemzés, meg kérdések feltevése, ráadásul látszólagosan, hogy ne látszódjak elfogultnak !? Az õsök, a múlt, és annak kapcsolat rendszere pontos választ ad. Ez egy választott patkány, végrehajtó feladatra. Mások is voltak, csak leszerepeltek !!! ( Gyurcsány, Meggyesi, Bajnai !!!) Kénytelen vagyok használni az írásjelek erõs, idegesítõen sok, de figyelem felkeltõ használatát. Csak a gyengébbek kedvéért.
118 #8 keepfargo
- 2016-12-16 00:59
Gusztustalan ontomjenezes, tele csusztatasokkal, hazugsagokkal es keptelen egyszerusitesekkel (mindezt persze az "erthetoseg" kedveert)

Nem tanult, hiaba a sok ev; a hulyeseget semmi nem bizonyitja jobban, (mint ahogy ebben az interjuban is kiderul), hogy mindnyajunkat hulyenek nez.

Pl. azzal, ahogy el akarja nekunk adni: sorost objektivan, a kivulallo cinizmusaval tudja nezni, holott mindenki tudja a hozza( es a hitsorsosaihoz) fuzodo viszonyat

Hulyenek nezni mindenkit kb.ugyanolyan sulyos elmebaj jele, mint ha valaki egy egesz orszagot lekurvaz. (Ebben is egyek; csotany meg a vajda, nemcsak a visszaelesekben).

Na de konnyitsunk a gondokon, a hulyek majd lassan elfogynak, vagy ervenyuket vesztik; menjunk tovabb!

bivaly

Hajnalban golyozva arra (is) jottem ra, hogy eletunknek vagy mi adunk ertelmet, vagy senkl. Szinte azonnal eszembejutott, hogy milyen ertelmet adtam a minap fedonevednek, itt "minalunk".

Szojatek; mi mas...?

tavaly birka, MA: tarka bivaly

Ertelmezesem: korabban a tajekozatlan tomeg resze, MA szines, eroteljes egyeniseg (itt es MOST) a honlapon

Megjegyzes: nem szabad mindent/mindenkit szo szerint venni (mint Ovi-t sem) mert mindennek tobbfele ertelmezese van/lehet, igy utolagos reklamaciot nem vehetek figyelembe :) (Nna, mar majdnem ugy irok, ahogy egy "politikus" beszel !?)s_hihi
238 #9 bivaly
- 2016-12-16 06:44
keepfargo !

Mindenkinek elmondom adott alkalommal, hogy a mûveltség, nem születési rendellenesség, meg a gondolkodás nem fertõzõ betegség. Nagyon kevesen értik csak, és pont azok, akiknek nem kell elmagyaráznom ! Ez van. A másik amit ezerszer is kevés elmondani, hogy aki a születésekor intelligencia hiányban szenved, az bizony legfeljebb sokkal hülyébben hal meg, mint amikor megszületett. Azt hiszem, csak megismételtem magam, de hát valaki már régen megmondta, hogy az ismétlés a tudás anyja ! Vagy valami ilyesmi !
Tudod, az Imrével mostanában "megbeszéltem", hogy Õ is én is õrültek vagyunk, ( én simán csak hülyének mondom magam), de nagyon jó érzés ! Ennyi süket, és vak okos között símán hülyének lenni, felemelõ érzés. Majd az Imre megtalálja ( felkínálom neki !) a megfelelõ kifejezést, szót, fogalmat.
99 #10 MORMOTA1968
- 2016-12-16 07:26
Bivaly! Nevezhetjük magunkat hülyének, vagy örültnek, de (idõzõjelbe téve, a normálisak) akik nem tesznek semmit, nem mondanak semmit és fõleg nem politizálnak, vagyis nem hívják fel magukra a titkosszolgálatok figyelmét, valószínûleg egy kicsit tovább érezhetik magukat biztonságban.
267 #11 Perle
- 2016-12-17 13:27

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.89 másodperc
3,386,503 egyedi látogató