Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bajok Izraelben

KülföldHa valami hasonlóságot véltek felfedezni, az nem a véletlen mûve! Itt is "lázad a nép", vagy nem? Persze, hogy nem, mert ahhó is hülye, xar gyáva, de majd megoldják, hogy legalább a híradóban úgy tûnjön, mintha! Egyébként minden rendben! Izrael körülvéve. Jöhetnek ide, itt is körül vannak véve...szóval minden remek! Jediót Ahronót: Netanjahu megkerüli a hadsereget és elhallgattatja a médiát. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a jogi fékek és ellensúlyok izraeli rendszerének összeomlása után a hadsereg vezérkara és szabad média ellen küzd – állítja a Jediót Ahronót címû újság honlapja, a ynet szerkesztõségi cikkében.

A Nahum Barnea jegyezte írás szerint Netanjahu “veszélyessé” vált, mert összeomlott az õt “stabilizáló” fékek és ellensúlyok rendszere, s pártja, a Likud sem pártként mûködik már, hanem “a jobboldali választók legõrültebb, legradikálisabb részéért versengõ Facebook-bejegyzések gyûjteményeként”.

Az ellenzék eltûnt, éppen akkora a jelentõsége, mint Recep Tayyip Erdogan elnök Törökországában az ottani parlamenti ellenzéknek – vélekedik az újságíró. Csak két fék maradt a rendszerben: a hadsereg vezérkara és a szabad média – írta a portál.

Netanjahu a tábornokok szembenállásától tartva megkerüli õket, miként a vezérkar javaslatával szemben az új hadihajók és tengeralattjárók vásárlásakor tette néhány hónappal ezelõtt. Az izraeli katonai vezetés és az amerikai védelmi minisztérium is ellenzi az Iránnal kötött nukleáris egyezmény felmondását, mégis elképzelhetõ, hogy az izraeli kormányfõ, aki mindig ellene volt a megállapodásnak, megkéri (a januárban hivatalba lépõ) Donald Trump új amerikai elnököt februári találkozójukon, hogy vizsgálja felül a megállapodást.

Izraelnek nincs alkotmánya, az Izrael földjén az utóbbi száz évben letelepedett zsidók, majd az Izrael állami törvényei által lefektetett szabályok biztosítják a média szabadságát, de ezeket a médiáért felelõs miniszteri tárcát magánál tartó Benjámin Netanjahu az utóbbi idõben megpróbálja megváltoztatni Barnea szerint.

A kormányt és a kormányfõt eddig szabadon bíráló kettes és tízes kereskedelmi tévécsatornákkal szemben számos új csatorna engedélyezésével harcol, mert a számtalan csatornára felosztott piac szereplõinek már nem lesz anyagi lehetõsége igényes oknyomozó hírmûsorok elkészítésére. Helyette a Ynet cikke szerint bulvárhírek, vetélkedõk és vallási mûsorok lesznek.

Az új médiapolitika célja, hogy gazdasági eszközökkel elhallgattassa a kritikus hangokat – állítja a ynet. Ehhez fegyverként szolgál az utca népének e kritikus hangok ellen felkorbácsolt hangulata, valamint a szabad újságok szerzõi ellen uszító internetes ,,gengszterek”. Mindennek halálos következményei lesznek – jósolja a tekintélyes izraeli újságíró a yneten.

Az utóbbi idõkben elszaporodtak a média szabadságát és a demokráciát féltõ írások az izraeli lapokban. Múlt héten Cví Barel a Háárec címû újságban arról írt, hogy Netanjahu saját Facebook-oldalán egyre élesebb személyes támadásokat intézett egy õt például a tengeralattjáró-ügyben leleplezõ újságíró, Raviv Drucker ellen.

Az interneten folyó megbélyegzések nyomán a közvélemény jelentõs része gyûlöletet érez a média iránt, az újságírókat kollektíven és egyénileg is a nép ellenségeinek tekinti. Ezért több politikus és médiaszakember testõr alkalmazását sürgette Drucker védelmében a kormányfõ interneten feltüzelt híveinek esetleges fizikai támadásai ellen.
Link

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2016-12-15 16:10
4 #2 Posta Imre
- 2016-12-16 17:11
Amerikai nagykövetség Jeruzsálemben?

Alig várom, hogy megkezdjem mûködésemet Izrael örök fõvárosában, Jeruzsálemben! – jelentette ki David Friedman. Az USA megválasztott elnöke csütörtökön közölte: Friedman lesz az Egyesült Államok nagykövete Izraelben.

Donald Trump már szeptemberben megígérte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek: ha õt választják meg az Egyesült Államok elnökének, akkor az USA el fogja ismerni Jeruzsálemet Izrael fõvárosának. Jelenleg az amerikai nagykövetség Tel-Avivban van, mert Jeruzsálem státusza vitatott a zsidók és az arabok között.http://www.globop...zsalemben/
267 #3 Perle
- 2016-12-16 17:56
Ez" kellett" ahhoz, hogy az a-raboktól végleg elvegyék Jeruzsálemet. Trükkös húzás nagyon.

Újabb indokot teremtettek a z ottani békefolyamat ( feltéve , hogy van olyan) megakadályozására.
238 #4 bivaly
- 2016-12-17 10:06
Ez a Trump bácsi nagyon emlékeztet Reaganre. Más karakter voltak, de csak végrehajtják amit végre kell hajtani. Mert Reagan ugye a fegyverkezési háborúval megroppantotta, és térdre kényszerítette a Szovjetúniót. Elõbbi mondatot tessenek gondolkodás jelzõbe tenni !
Ma minden úgy mûködik, mint mûködött, a díszletek lecserélve, a világítás lecserélve, jelszavak lecserélve, az elvtárs megszólítás úrra lecserélve. Van még kérdés ? Nincs ? Nagyszerû ! Tessék elemezni Perezt meg a Trojkát, aztán csak meglelitek a válaszokat. Gorbacsov nagymestert is fõzzétek bele a történelmi levesbe, erõsen ízesíti.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
4,440,169 egyedi látogató