Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hétmillióra is lecsökkenhet Magyarország népessége 45 év múlva

BelföldMióta gond a matek? Annyi van, amennyit mondanak, nem? Plusz izrael és a fél világ zsidaja meg cigánya. Egyébiránt már nem vagyunk 6 millióan sem! Aus vicc ehhõ képest! Egyre gyorsul a népességfogyás, már csak Bulgáriában rosszabb a helyzet. A Népességtudományi Kutatóintézet elemzése szerint 2060-ra a jelenleginél kétmillióan, a pesszimista becslés szerint hárommillióan kevesebben élnek majd Magyarországon. A tanulmányról a Magyar Nemzet számolt be.

A Központi Statisztikai Hivatal Népesedési helyzetkép címû kiadványa szerint hazánkban az uniós átlagnál valamivel alacsonyabb az eltartottak aránya, de ez nem a kedvezõ születésszámmal, hanem a magas halandósággal, a várható alacsony élettartammal magyarázható. A 28 EU-tagállam közül nálunk a második legmagasabb a népességfogyás ezer lakosra vetített aránya.

2060-ban még akkor is kilencmillió alá csökkenne Magyarország népessége, ha jelentõsen sikerülne növelni a termékenységet, és a következõ években számottevõ bevándorlási nyereséget könyvelhetnénk el.

Míg az 1980-as években átlagosan 16 200 fõvel csökkent évente a magyarok lélekszáma, az ezredforduló utáni évtizedben 35 800-ra nõtt az éves népességcsökkenés, 2010 óta pedig átlagosan 38 800-ra emelkedett. A tavalyi az átlagosnál is rosszabb év volt, 40 ezerrel több halálozás volt, mint születés.

1990-ben még a népesség egyötöde volt gyermekkorú hazánkban, ez mára 15 százalék alá csökkent, az idõskorúak aránya viszont 13-ról 18 százalékra emelkedett.

Nálunk nagyobb mértékû természetes népességfogyás csak Bulgáriában van.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2016-12-18 08:49
45 év múlva?

A föld népessége jóval 10 billió fölé emelkedik a nagyon józan számítások szerint is.

Ha a föld népessége nem változtatja meg élet stílusát, mégpedig gyökeresen, ez a szám már a föld "élet fenntartó" képességeit fenyegeti.

Ugye senki nem gondolja, hogy miközben a világon kinai mintára egymás hegyén hátán lesznek (ma már vannak is) embertömegek, itt Magyarországon meg fogyogat a népesség.

A hazai népességbõl egy csoport fogy, amibõl már így is csak díszpéldányok vannak, a magyar.........
249 #2 Bazalt
- 2016-12-20 11:02
Ja lecsökkenhet, még 0-ra is.
Meg nem szül a magyar, meg meteor, meg éhinség meg háború.

A valószínûbb, hogy nõni fog a népesség: ~15millió 20% magyar 30% zsidó 50% cigány.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.71 másodperc
3,400,042 egyedi látogató