Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az Európai Parlament szerint Edward Snowden hõs, akit védeni kell

KülföldÍgy születnek a modern "hõsök". Tegnap még összeesküvés-kotnyeles, holnap meg már..., de kevesen érik meg a holnap utántot is. Mesterséges itt még a gravitáció is és csak az esik fel, amit nem akarnak, hogy le. Az Európai Parlament (EP) arra kéri az uniós tagállamokat, hogy mint az "emberi jogok védelmezõjé"-nek, garantáljanak védelmet Snowdennek.

Igaz, mindössze 4 fõs többséggel, de az EP-képviselõk megszavazták, hogy a tagállamoktól azt kérik, ejtsenek minden vádat Snowden ellen, és garantáljanak számára védelmet, elismerve hogy szivárogtatóként az emberi jogok védelmezõje. Maga Snowden a Twitteren úgy kommentálta a hírt, hogy az EP döntése nem az USA kormánya ellen szól, és esély a továbblépésre.


Snowden, aki az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynökségének (NSA) munkatársa volt, az ügynökség szigorúan titkos dokumentumaiból hozott nyilvánosságra még 2013-ban. Ezekbõl kiderült, hogy az amerikai titkosszolgálatok világszerte figyelik az emberek mobilhívásait és internetes tevékenységét.

Csaknem két éve Oroszországban él, ahol ideiglenes menedéket kapott.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
4,440,258 egyedi látogató