Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kamarába terelik a pszichológusokat is

BelföldMinden hülyére jut egy pszichológus, hogy hárman legyenek! Már a kiskegyednek is pszicho-melléklete, ha nem tûnt vona föl! Most nagyon keményen odabax a szakma! A teljes vezetõség fajzsizsik. Megjelent a kormány honlapján a Magyar Pszichológus Kamara létrehozásáról szóló törvényjavaslat.

A javaslat szerint a pszichológusok a kamarában közvetlenül és az általuk választott testületek, tisztségviselõk útján demokratikusan önállóan intézhetik szakmai ügyeiket, meghatározhatják és és a közérdekkel összhangban képviselhetik szakmai, etikai, gazdasági és szociális érdekeiket.

A kamara feladata lenne a szakképesítés nélkül pszichológiai jellegû tevékenységet végzõk kiszûrése. A szöveg szerint az „álpszichológusok” tevékenysége ugyanis rombolja a szakma hitelességét, a pszichológia „brand”-jét. Az indoklás hivatkozik arra is, hogy a nemzeti pszichológiai szövetségek európai szövetségének (EFPA - European Federation of Psychologyst's Associations) 35 tagja van, amelyek közel fele kamara, vagy kamarai jogállású szervezet.

A törvényjavaslat szerint pszichológusként csak az kaphat mûködési engedélyt, aki tagja a Magyar Pszichológus Kamarának. A kötelezõ tagsággal létrejön a mindenki számára elérhetõ, nyilvános pszichológus nyilvántartás. Ebben az egyetemi okleveles pszichológus diplomával rendelkezõk szerepelnének. A jövõben csak a kamarai tagok használhatnák a pszichológus szakmai címet vagy gyakorolhatnának bármilyen más "pszicho" elõtaggal rendelkezõ szakmát.

A tagoknak kamarai díjat kell fizetniük. Ha a kamarai tag vét a szabályok ellen, megrovás, pénzbírság, a kamarai tagság felfüggesztése és legsúlyosabb büntetésként a Kamarából való kizárás szabható ki rá.
Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2016-12-20 15:56
Nem változik itt semmi régen úgy hívták szakszervezet most kamara ,akkor bélyegért kellet fizetni most meg a tagságért pszichologuskamara.hu/tamogatok/wp-content/uploads/2014/08/beturajz.jpg
329 #2 gutai zub
- 2016-12-20 16:21
egy nagy büdös kamra, rácsokkal, és a pszicho paták, persze kilóg a lóláb

A mai világunkban nem kell különösebb képesség, hogy észrevegyük, hogy az "ego" (mesterségesen és a környezet által rám erõszakolt lényem) átvette a szerepét az "ÉN" nemnek. (amivel születtem, ami vagyok legbelül halálomig)

Az okos telefonok világában, ahol szelfiket küldõzgetnek egymásról a fiatalok, vagy eszementek, és várják a lájkolásokat, elismeréseket, az abszolut semmiért. Látod, vagyok, ennyi!

Mivel az "Ego" egy töredéke, függvénye, ha sok, akkor betegsége, az Én nek, ezzel érdemes foglalkozni.
Itt van a pénz, a felírható orvosságok, drogok, kezelések, és soha nincs vége.
Ez olyan mintha egy szabóhoz mennénk, igazitsa ki a ruhánkat, ruházatunkat kívülrõl, mert belül fáj valami.

El tud valaki képzelni egy embert, de az legyen ember, akinek Ön tudata van, és pszichológusra szorulna?

várom a jelentkezéseket...............................
4 #3 Posta Imre
- 2016-12-20 17:29
Ej Embörök, hát ez a "kamarásdi" már 30 éve is téma volt, oszt tudjátok miért nem lett? Mert a néphülyítés és a tolvajlás így volt hasznosabb. Bárki nevezhette magát bárminek és mindenki azt csinált, amit akart. Nem, mintha a kamara ezen bármit is változtatott vona, max, ahogy a többi teszi a mocskos zsidajai. Beszedik a pénz és a "khón"-mányzati akaratot tolmácsolva legyakják a szakmát. Nehogy azt gondold már, hogy mondjuk a gyógyszerészeknek van érdekképviseletük. Lóxart van. Az egész bandából páran érnek emberileg is bármit, a többinek csak szakmája, megélhetése és a sunnyogós gyáva pofája van. Kussol mind, mintha kötelezõ volna.

De most másról van szó! Egészen másról a qva istenit! Most arról van szó, hogy ezt a sok agyatlan agybaxott liberálbuzi zombit meg köll demokratikusan pszichoizálni, ápolgatni a kibaxott érzékeny tetves lelküket és el köll magyarázni, hogy miért helytelen, ami nyilvánvalóan nem helyes és milyen következményekkel árt, jár és járni fog mindaz, amit tesznek. Most minden más lösz!" Most minden faxa lösz! Igaz, hogy az egész pszichoizé banda egy kakkantást nem ér, de miért érne?

A programot központilag vezénylik. A "társadalom" sokkolva lesz és a terápiás mellékhatások tekintetében kell ez a picomókus szak-másított bohóckodás a történetbe.

Annak idején, mikor a cégtõl kirúgtak a "rendõrségi szakmai "fõnökeim" még fegyelmit is kezdeményezni akartak, hogy a szakmailag tépjenek szét. Ez ugyan hamvába hót, de hát nem is fontos. A "szakmát" nem mûvelem, a diplomáim a sutban, ahová valók. Kamairai tag íccse-úccse nem leszök.
329 #4 gutai zub
- 2016-12-20 17:52
Imre,

"De most másról van szó"

Igen, én még csak a régi új kritikát citálom

A következõ lépésünk a folyóban már nem ugyanaz a víz...........
4 #5 Posta Imre
- 2016-12-20 18:33
Na, akkó "segg-i- TEK". A "fos" korszkakának vége, s ímé a "fing" korszkaka!

i.sz. 2000 - i.sz. 4000 - Vízöntõ korszak
Az individuum tér nyerése, a személyiség önállósága, a szabadság létjogosultsága, az emberek elfogadása, a humanitárius, és humánus világnézetek. Pacifista nézetek, "az élni, és élni hagyni" elve. Ugyanakkor a kívülállás, az elidegenedés, az érzelmek hûvössége, a racionális és irracionális világok találkozása. Isten többé nem a mindenható, hanem egy lehetséges energia, amiben az hisz, aki akar. Nem kötelezõ - szemben a Halak korszak vallási nézeteivel.
Teret hódítanak a technikai újítások, a robbantások, az ûrutazás, a földönkívüliekkel való kapcsolat lehetõsége. A fizika egyre jobban megismerhetõ, az ember egyre több dolgot ural, ami már a szembenálló Oroszlán jegy igényeit is mutatja.
A Vízöntõ ura az Uránusz - a tradíciók szerint a Szaturnusz. Tehát felismerhetõek a kreativitás, az újítási hajlam, a forradalmi érzelmek, de a határok átlépésének, és szigorodásának egyidejû jelenléte is.
Fontos lesz az idõ tényezõ - a Szaturnusz hozadéka - gyorsul az élet, és minden ezt támogatja - az Uránusz hozadékaként. Az emberi kapcsolatokban növekszik az elfogadás - homoszexualitás elfogadása, a szexuális forradalom és szabadság - és az egyéni szabadság és önmegvalósítás is kiköveteli magának a helyet. Felértékelõdik a karrier, a nõk egyenjogúsága megjelenik minden téren, a szingli lét, mint tömeges létezési forma, a kapcsolattartás elektronikus változatai, melyek némiképp az elidegenedés felé sodorják az embert.
Míg a Vízöntõ archetípusa a feltaláló, a lángelme, az udvari bolond, aki görbe tükröt tart az uralkodó elé, addig a szembenálló Oroszlán maga az uralkodó, a hatalmas és vagyonos ember. És nézzünk körül, a világot hatalmi pólusok uralják (USA, Kína, Európai Unió), a vagyon a meghatározó értékrendi elv. A másik oldalról persze az országok és a nagyhatalmak támogatják a "bajbajutottakat", a technikai fejlõdés életminõségi változásokat hoz, az individuális világnézet pedig a személy fejlõdésében, arra törekvésében is tetten érhetõ. Már nem a vallási csoport adja meg az értékrendet, hanem egyéni, autonóm nézeteink alapján formáljuk magunkat. A pszichológia, az objektivitás és szubjektivitás lehetõségei, mind-mind az egyént szolgálják.

Azt gondolom, hogy kezd kialakulni valamiféle kép arról, hogy mit is jelentenek az egyes korszakok. Már a saját bõrünkön is tapasztaljuk, hogy a Vízöntõ korszak, de legalábbis az átmeneti korszak a Halak és a Vízöntõ korszak között itt van. Talán már a századfordulón is ezek hozták a gõzgépek, az autók, a repülés, a fegyverek, no és a szabadság eszméjének elõre törését. Talán tényleg a 60-as évek amerikai hippijei ennek a kornak a szabad szellemiségét érezték meg Woodstokban. Minden esetre, az atombomba, a Holdra szállás, vagy a gyorsvasutak, a vadászrepülõk, a tõzsde, és a politikai nagyhatalmak kialakulása megkérdõjelezhetetlenül a Vízöntõ és az Uránusz jegyét képviselik.

Habár a spiritualitás általánosságban inkább a Halakhoz köthetõ, az egyén fejlõdése és ennek spirituális szempontjai is már a Vízöntõ korszak emberére várnak. Kinek-kinek a maga ritmusában. Ha a kritikus tömeg spirituális szempontból is elérné azt a küszöböt, ami a hatások láncolatát már önállósítja, akkor nincs miért aggódnunk. A Vízöntõ a csoportok és a társadalmi összefogás szempontjából támogató, jó jegy. Érdemes tehát törekvéseinket egy nagyobb, tágabb rendszerben is elhelyezni, esetleg a létezõ nagyobb rendszerek valamelyikéhez csatlakozva növelni a tömeget, hátha a kritikus pontot is sikerül elérni. Ebben az esetben az egyéni cél a közös céllal azonos irányt talál, így az egyéni boldogulás is könnyebb.
http://www.achiri...dodik.html

Azt ne kérgyétek, honnan van ehhõ salakanyag, mert mára már csak avvan!
7 #6 virag
- 2016-12-21 06:21
Már a HVG-nek is van:
A HVG Extra Pszichológia negyedévente megjelenõ nõi magazin -
http://hvg.hu/psz...giamagazin
120 #7 Vakeger
- 2016-12-21 09:25
Az aranykort olyan jól értékelni tudtuk volna, akkor most is tartana. A lehetõségeket folyamatosan megkapjuk a "csillagoktól". A nevezzük "fizikának", pontosan hangolva mûködik. A történelmi reformokkal sejtjük, hogy ajánlatos lenne vissza lépni az eredeti formához, ha már a piszok nagy szabad akaratunkkal nem tudunk bánni. Gyakorlatilag visszafejlõdést látok. Az "elõrét" meglépni meglátásom szerint, csak egyénileg lehet. Pártok, izmusok, hitek, dogmák, csordájába verõdve esélytelen. Ennek az oldalnak sincs, és nem is szükséges más küldetése, mint az egyéni "meghaladás".

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
3,392,430 egyedi látogató