Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mennyire járja át a lelki forradalom Európát?

BelföldGáncs névvel vallási-ébredési mozgolódni? Kereszténység és ébredés? "Lelki forradalom"? A pofátlan mocskos zsidaja jól beszél. Szeretetet, jewangélium, áldás és mások feláldozása, míg ezek dagadnak tovább. Ja, miket mondok, hét jövõre forradalom lesz. A zombik fellázadnak. A reformáció mindig egy ébredési mozgalom volt a kereszténységen belül. Ez az egyik átfogó kép a mozgalom elmúlt 500 éves történetébõl. A közösségi és az egyházi megújításról Bogárdi Szabó István református püspök és Gáncs Péter, a magyarországi evangélikus egyház elnök-püspöke beszélt az InfoRádió Aréna címû mûsorában.

Gáncs Péter elmondta: „minket az foglalkoztat, hogy ma a XXI. században az a fajta lelki forradalom, ami elindult 500 éve, mennyire tudja még mindig átjárni Európát, mennyire tud segíteni, hogy megtalálja az identitását, gyökereit, a küldetését a világban.”

A reformáció egy mindig is aktuális, egy ébredési mozgalom a kereszténységen belül, ami elindított egy olyan forrongást, aminek aztán voltak kemények ütközetei is. A konfliktustól a közösség felé vagyunk úton, remélhetõleg ezt fogjuk a jövõben megélni – hangsúlyozta a magyarországi evangélikus egyház elnök-püspöke.

Bogárdi Szabó István református püspök felidézte, egyszer mutattak neki egy legalább hatszáz éves szõlõtõkét. A szõlész-borász magyarázta neki, milyen mélyre ment a talajba, hogyan terjeszkedik, amikor az összes élettani körülményét elsorolta, azt mondta, inkább megkínálja egy pohár borral és úgy vélte, a következõ év nagy kérdése, él-e, terem-e még, hogy akik ebbõl táplálkoznak, gondozzák, fontosnak-e tartják-e a mostani életükben.

Gáncs Péter a lelki forradalom magyarázataként az egész egyház indulására utalt vissza, felidézte, hogy elsõ pünkösdkor megjelentek Krisztus tanítványai a Szentlélektõl átforrósítva, úgy tudtak Isten szeretetérõl bizonyságot tenni, hogy azt az emberek megértették.

„Ebbõl lett egy nagy forrongás, mindenki azt élte át, hogy ez neki szól, »szíven ütötte« – ahogy szó szerint áll a Bibliában. Ebbõl indult el az a folyamat, aminek a reformáció egy állomása, szokás új pünkösdnek is nevezni, ami azóta is megismétlõdhet, egyrészt megõrzi, másrészt megújítja az egyházat minden nemzedékben” - mondta a magyarországi evangélikus egyház elnök-püspöke.

Bogárdi Szabó István egy szigorú szabályokkal vezérelt szervezet megújításról szólva úgy fogalmazott: „azt jelenti, hogy rájönnek az emberek, hogy nem is olyan szigorúak a szabályok.”

A református püspök hozzátette, most olvassa János apostol elsõ levelét, amelyben az áll, „Isten parancsolatai nem nehezek”.

„A vallásos fölforrósodások, forradalmakon ha azt értjük, Isten szeretetére hevülnek az emberek, megértik és rezonálnak az isteni jelenlétre, akkor nem nehéz felvetni azokat a kérdéseket, mit is kíván ez az életforma. Hogyan lehet hitelesen, másik ember javára megélni úgy, hogy ne azt érezze az ember, hogy egy hagyomány rabszolgája teljesen reménytelenül és hasztalanul” - hangsúlyozta Bogárdi Szabó István.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-12-24 11:37
Na itt van ez a másik zsidó fosttalicska. A karácsony minden évben milliárdokkal tölti be ki az erszényeiteket. Ennyi és nem több.

Erdõ Péter: A karácsony reménnyel tölti be életünket

A karácsony bizalommal és reménnyel tölti be életünket, mert ilyenkor újra és újra rádöbbenünk, hogy fontosak vagyunk Istennek – mondta Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek. Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke úgy fogalmazott, könnyen elfelejtünk hálát adni azért, hogy Magyarországon nincs háború, és nem kell rettegve éljük mindennapjainkat. Gáncs Péter pedig közölte, Isten megteszi az elsõ lépést, de az embernek is mozdulnia kell. http://mno.hu/bel...et-1378019
4 #2 Posta Imre
- 2016-12-24 12:08
Szentelt halászlé, be kell ...

Pár óra alatt az összes óriásbogrács kiürült

Órák alatt elfogyott Szegeden a hagyományos karácsonyi halászlé. A több ezer adag ételt egész éjjel fõzték, és a szegedi dóm káplánja szentelte meg.

30-40 kiló halat eszik évente az átlagos uniós polgár, a magyarok alig 4-5 kilót. Baja és Szeged a kivétel, a két városban 15-16 kiló fogy évente.

„Annál a generációnál kellene elkezdeni, aki most az iskolapadban ül. Mindenképpen be kellene vinni a gyermekétkeztetésbe, de itt nagy probléma nincsen, csak ezt a rossz berögzõdést kellene kiverni a fejünkbõl, hogy szálkás a hal, a gyerekeknek nem szabad adni, veszélyes. Ma már olyan modern technológiák léteznek, amivel ezt már teljesen ki lehet küszöbölni” – mondja Kádár-Németh Matild, a Fehértói Halászcsárda mesterszakácsa.

http://hirtv.hu/h...lt-1378051


Éjjel három óta sorban állás van a tizenegy órakor kezdõdõ Blaha Lujza téri ételosztásra

Korábban a témában:

A közmunka arra szorítja a szegény családokat, hogy iskola helyett dolgozni küldjék a gyerekeket
...és most szépen fogod a családod és elmentek egy ételosztásra önkénteskedni!
Mitõl lesz egy ország szegény vagy gazdag?

Az Ételt az Életért Alapítvány ételosztást szervezett a Blaha Lujza térre szombaton 11 órára.

A sátrak még nem, de a sor már hajnali 3 óra óta áll.

Közhelyek helyett inkább néhány adat:

a magyarok 44 százalékának nincsen tartaléka
Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka él szegénységben
30 ezer gyereknek kell szembenéznie az állandó nélkülözéssel, és közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik
110 ezer gyerek él olyan háztartásban, ahol nincs fürdõszoba, 150 ezer pedig olyanban, ahol nincs WC
200 ezer gyerek él olyan háztartásban, ahol nincs elektromos áram
négyezer gyereknek lakcíme sincsen
http://24.hu/koze...losztasra/
4 #3 Posta Imre
- 2016-12-24 15:56
Fosol g.ci? Istenke nem véd meg?

Állig felfegyverzett katonák a Szent Péter téren

Gépfegyveres katonák õrzik a római Szent Péter teret a karácsonyi szentmise elõtt, amelyet Ferenc pápa mutat be a Szent Péter-bazilikában.

A Vatikánban a berlini terrortámadás után fokozták a biztonsági készültséget, a Szent Péter tér szélén méterenként állnak az egyenruhások. A térre vezetõ széles sugárutat rendõrségi jármûvek és kordonok torlaszolják el. A biztonsági kapukon egyenként ellenõrzik a karácsonyi szertartásokra tartó híveket.http://hirtv.hu/h...en-1378071
371 #4 tibbi
- 2016-12-24 16:48
Nemcsak a Vatikánt hanem mind a négy pápai bazilikát Rómában. Jobban mint az elnöki palotát. Géppisztolyos katonák (akik, hozzá kell tenni, barátságosak, tudatlanok és elég nemtörödömök - a mediterrán népek jellemzöi úgy általában), aztán páncélozott jármüvek, fémdetektorok, úttorlaszok, mintha a bazilikák inkább kaszárnyák lennének ... Mivel a hamis "iszlám" terrorizmus mögött ugyanazok a titkos szervezetek állnak, amik jórészt a Vatikánt is uralják, fel kell tenni a kérdést: miröl szól ez az egész valójában? A naiv hívök elijesztéséröl?
4 #5 Posta Imre
- 2016-12-24 18:08
Tibi a hívõ nem elijeszthetõ. Túl ostoba még ahhoz is..
48 #6 ro-zsola
- 2016-12-24 21:47
Gondolom nem kell elmagyaráznom mi is folyik itt valójában. Megy a szófosás ezerrel
Magyarország mint " új-izráel " zsidókézen volt. A hatalomátvétel folyamatban van. Aki azt hiszi , mindez könnyen fog menni az téved
A kiszorított , megzsarolt zsidó mindent elvisz ami mozgatható.
Azt hiszem Imre , ismét kell majd egy " évértékelõ ". Volt esemény 2016-ban bõven. A java pedig még hátravan
Vannak akik zúgolódnak a stadionépítések miatt , " Fema táborok " mondogatják. Csakhogy ezek az építmények csupán tárgyak. Ki fogja használni õket ? Mire ? Paks 2 , Paks 3 .... ?
" Semmi sem az aminek látszik "
Rogozin " elméletileg nem léphet az EU területére. Mégis landolt Judeapesten. Hmmm . Talán Magyarország már nem is az EU tagja ? Érdekes , Lengyelországban EU , Nato és Iszlám Állam zászlajai égnek. Elvégre tél van. Kell a köztéri fûtés
Bulgáriában áll a bál. Szíriában az egyik bázison bulgáriából származó Grad rakétákat találtak. A bolgár közvélemény fel van háborodva. Hogyan kerültek oda ? Kinek van benne a keze ?
Törökországban a legutóbbi pucss miatt többezer " megbízhatatlan " került börtönbe. Az orosz nagykövet elleni merénylet miatt a török rendõrségre egy komoly nagytakarítás vár. Ki szervezte ? " Neveket kérünk ! " , " Listáról dolgozunk , elvtársak ! "
Kadirov csecsenjei munkába kezdtek Szíriában. Ropognak a fegyverek rendesen.
A berlini merénylõ családja ( lehet kamu de feltételezzük hogy igaz ) 31 millió eurót kapott " egy rejtélyes idegentõl ". Igaz a balfasz Milánó környékén lébecolt egy muszlim közösség közelében. Állítólag Milánóban lõtték le. Nagy kár mivel a halott már nem tud csicseregni. Pedig a 12 halálos áldozat emléke kötelez !
Sebaj. Majd a CIA egyszer " kiszivárogtatja " ezt is
Nem csodálkozom a Vatikán intézkedésein. Bármi történik európában végül mindig az iszlamisták lesznek a bûnösök.
A mûsor megy tovább. Néha ugyan megakad a dolog de azért minden megy a tervek szerint
Még van egy kevés hátra amig Trump hivatalosan átveszi az irányítást. Pontosabban : Amerika visszavonul. A Super Hornet nemsokat ér. Az SU T-50 ellenfelének szánt F-35 akadozik miközben az oroszok már az SU T-50 második változatát tesztelik. Kb ennyit a légierõrõl. Amerika pedig " nem tud úszni "
Izrael egyre nagyobb sz@rban van. A szíriába telepített Iskander rakétáknak nagy a hatótávuk. Sõt , a korábban a Kaszpi tengeren használt Kalibr rakéták is megérkeztek Szíriába. Egy Kalibr pedig eléri még Judeapestet is. Szóval a stadion lehet " Fema tábor " de az még nem véd meg a Kalibr rakétától. Ja , a klasszikus 500km hatótávú Iskander is fejlõdött. Egyes információk szerint az új Iskander hatótáva 2000 km+
Idõközben 2 Kadhafi szimpatizáns " elrabolt " egy repülõgépet. Máltán tették le. Hogy mire nem képesek ezek a líbiaiak ! Közben pedig civil és katonai gépek csapják magukat a földhöz . Érdekes. III. világháború harcigépek nélkül ?
Akárhogyan is legyen , a világ túlságosan bonyolult az emberi elme számára. Marad az ISTEN-be vetett hit. Akinek " igaz hite " van az immunis a " hamis próféták "pofázását illetõen.
238 #7 bivaly
- 2016-12-27 08:40
A "tömeg" csak lézengett a korábbiakhoz képest Rómában, több volt az õr, mint az õrzött !
Szenteste emelkedett volt a lelkem, mert megnyugodva a múlton, annak változtathatatlanságán, és tanulságait levonva, helyre tettem. Nem tudott kizökkenteni a látvány amit egyik tv debreceni éjféli miséje, meg Róma vallási mocska képekben, tudósított. Azután másnap elkezdõdött a nyáladzás, szeretetrõl, meg önkéntesekrõl, meg ételosztásról, meg adakozásról, és sikerült beszélnem is pár "emberrel".
Ezek hatására tegnap estére vissza zökkentem a valóságba, és úgy káromkodtam, hogy a tv képcsõve fekete fehér lett ! A látvány és a szöveg együttes hatása kiváltotta belõlem az "õszintét".
Megint undorító volt, amit ezek itt szeretet, meg ajándékozás, meg önzetlenség, stb., címen össze hordtak. Hamis volt, képmutató, aljas, és hazug.
Egyetlen dolog látszott nagyon jól és pontosan, a nyomor ! De az kurvául !
4 #8 Posta Imre
- 2016-12-27 16:53
Rozsola, lassan a helyére kerül minden és mindenki! Vagyis nem egészen, de ez most nem számít. Túl nagy indíttatásom nincs "prédikálni". Csokorba szedve minden itt van szépen összeboronálva, vagy van akirõl tudsz, hogy szájba verés helyett szájba kék rágni a nyilvánvalót?

Bivaly, már jó ideje miden elsõ gondolatom a második, de a vége majd mindig "a qva büdös zsidó any-átok!". Kezdetben zavart, majd bántott is, de hozzászoktam. Most lassan le kellene szokni róla, mert új idõkhöz új szavak dukálnak. A "nép" ettõl még ugyanaz a fos, de hát a nép állaga nem változott már rég. Eddig is az volt, csak nem észleltük ennyire "élesen".

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.68 másodperc
3,397,335 egyedi látogató