Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Abe Sindzó: Japán nem ismétli meg a múltbéli háborúk kegyetlenségeit

KülföldEzek szerint háborúba vonul, csak most nem lesz "731-es alakulat" csak "666-os csoport". Mily megnyugtató, hogy Kelet végre a szeretet szavát hallatja és kész legyakni ezt a mocskos zsidó bandát! Vagy megint tévednék? Japán sohasem fogja megismételni a múltbéli háborúkban elkövetett kegyetlenségeket – jelentette ki Abe Sindzó japán kormányfõ hétfõn, hozzátéve, hogy Pearl Harborba tervezett látogatásával ezt üzeni a világnak.

A japán miniszterelnök december 26-án és 27-én látogat a Hawaii szigetén lévõ Pearl Harborba, ahol 1941. december 7-én a japán császári haderõ figyelmeztetés nélkül megtámadta az amerikai csendes-óceáni flottát. A mintegy 2500 amerikai katona életét követelõ támadásban a flotta nagy része megsemmisült. A támadás következtében lépett be az Egyesült Államok a második világháborúba.

Abe Sindzó üzenetében úgy fogalmazott: Japán és az Egyesült Államok szövetsége reményt ad a világ különbözõ problémáinak megoldására. Reményét fejezte ki, hogy Barack Obama amerikai elnökkel szervezett közös látogatása Pearl Harborban történelmi lesz.

Abe Sindzó látogatására néhány hónappal azt követõen kerül sor, hogy Barack Obama májusban Hirosimában járt, abban a japán városban, amelyre az amerikaiak 1945-ben atombombát dobtak. Obama ugyan nem kért bocsánatot, de felidézte a történelem elsõ atombombájának bevetése okozta fájdalmat.

A tokiói kormány egy szóvivõje december elején azt közölte, hogy a japán kormányfõ sem fog bocsánatot kérni az amerikai csendes-óceáni flotta ellen 75 évvel ezelõtt elkövetett légitámadásért, a vizit egyedüli célja az áldozatokról történõ megemlékezés.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-12-26 09:19
India felépít egy értelmetlenül gigantikus szobrot a tengeren. Akkora lesz, mint a Szabadság-szobor kétszer

A világ legmagasabbjának szánja India miniszterelnöke, Narendra Modi azt a szobrot, aminek szombaton tette le az alapkövét. Az Arab-tengerbe tervezett kolosszus 192 méter magas lesz, vagyis ötször akkora, mint a riói Krisztus-szobor, de a Nem York-i Szabadság-szobornak is a duplája lesz - írja az Al-Jazeera.

Akkora munka, hogy csak 2019-ben lesz kész és 530 millió dollárt (160 milliárd forintot) emészt fel, amibõl jó magas lélegeztetõgép-oszlopot lehetne emelni, de sok egyéb dologra lehetne költeni a közeli Mumbaiban is.

Az irtózatos költségek miatt sokan tiltakoznak, de féltik az építkezés miatt megbolygatott élõvilágot is, a halászok pedig féltik a munkájukat, a szobor helye ugyanis egy kiváló halászterepen van.

A szobor a XVII. században élt hindu uralkodónak és hódítónak, Shivajinak állít emléket, aki nemcsak kiváló katona és hadvezér volt, de az államszervezéshez is értett. Narendra Modi kormányfõ szerint hatalmas inspirációt jelent számukra Shivaji életmûve. Úgy néz ki, hogy akkorát, aminek a világon nincs párja.http://444.hu/201...or-ketszer
154 #2 kakas
- 2016-12-26 10:03
"Egy repülõgépen utazik egy zsidó pilóta és egy kínai másodtiszt. Amikor elérik az utazómagasságot, a kapitány aktiválja a robotpilótát, hátradõl és csak annyit mond:

- nem szeretem a kínaiakat!
- ész mié' nem?
- azért, mert ti bombáztátok le Pearl Harbort, azért!
- nem-nem, kínai nem bombáz Pel halböl! Azok japánok voltak, nem kínaiak.
- Japán, kínai, vietnámi... tök mindegy, egykutya, mind ugyanaz.

Egy rövid szünet után megszólal a másodpilóta:
- nem szeretni zsidókat.
- miért nem?
- mert a zsidók süllyesztették el a Titanicot.
- ugyan már, nem a zsidók nem süllyesztették el a Titanicot, az egy jéghegy (iceberg) volt.
- Iceberg, Goldberg, Greenberg, Rosenberg, Steinberg... nem számí, min utyana!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
4,440,254 egyedi látogató