Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Köves Slomó emlékeztette a Jobbikot a párt antiszemitizmusára

BelföldHáááp, van még alább is... Hanuka alkalmából üdvözlõ levelet küldött a Jobbik elnöke és szóvivõje az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek. Köves Slomó vezetõ rabbi válaszában emlékeztette a Jobbik vezetõit antiszemita megjegyzéseikre, amiket máig nem vontak vissza és azt javasolta, Vonáék azokon a fórumokon adjanak hangot gesztusaiknak, ahol eddig gyûlölködtek.

Köves Slomó többek között Gyöngyösi Márton – a Jobbik parlamenti képviselõje - beszédét emelte ki, amelyben
a zsidókat nemzetpolitikai kockázatnak nevezte",
majd Baráth Zsolt - szintén parlamenti képviselõ -, vérvádbeszédét, illetve Novák Elõd – a Jobbik korábbi alelnöke - kuruc.infonak adott interjúját, melyben -
tiltakozott az ellen hogy elítélné az antiszemitizmust,
végül a pártelnök Vona Gábor 2013-as nyilatkozatát, melyben
úgy nyilatkozott, hogy a zsidóság világuralomra tör, egyben az Izrael és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolat megszüntetését szorgalmazta
valamint szintén Vona Gábortól idézte, hogy:
ha kiderülne, hogy zsidó, lemondana a párt vezetésérõl.

Köves Slomó arra is emlékeztetett, hogy ezeket a kijelentéseket soha, senki nem vonta vissza.

Ahogy fogalmaz az ehhez hasonló üdvözleteket nagy megbecsüléssel szokták fogadni,
a Jobbik levele azonban leginkább meglepte és zavarba hozta, ugyanis a Jobbik számtalanszor tanúbizonyságot tett arról, hogy a hazai zsidó közösséget nem tekintik a magyar nemzet egyenlõ elbírálást érdemlõ tagjainak.
Válaszát azzal zárja:
meglehet, egyfajta gesztusnak szánták hanukai jókívánságaikat, de hatékonyabbnak tartanám, ha azokon a fórumokon adnának hangot gesztusaiknak (ha és amennyiben ezek õszinték) ahol eddig a gyûlölet, a gyalázat és nem utolsó sorban a sötétség nyert teret, nem a fény".
Link

Hozzászólások

4 #20 Posta Imre
- 2016-12-29 20:30
Miniszterelnökség: a kormány fellép minden antiszemita cselekménnyel szemben

A magyar kormány a törvény szigorával lép fel minden egyes antiszemita cselekménnyel szemben és nem tûri a vallási vagy világnézeti okokból történõ megkülönböztetést – közölte a Miniszterelnökség közleményben az MTI-vel abból az alkalomból, hogy a kiemelt társadalmi ügyekért felelõs helyettes államtitkár csütörtökön beszédet mondott a hanuka alkalmából rendezett budapesti gyertyagyújtáson.

Latorcai Csaba az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség meghívására vett részt az egyik legnagyobb zsidó ünnepen, amelyen a jeruzsálemi templom újbóli felszentelésére emlékeznek.

A helyettes államtitkár beszédében szorgalmazta egymás megértését, a különbözõségek elfogadása mellett azt is, hogy erõsítsük egymásban mindazt, ami közös. Európa megmaradása és megerõsödése a zsidó-keresztény hagyományból gyökerezõ hit mélységeiben és az õszinte párbeszédben keresendõ.

A gyertyagyújtás után kiadott közleményben azt írták: Az Európa-szerte egyre erõsödõ antiszemita megnyilvánulásokkal ellentétben hazánk biztonságot nyújt az itt élõ zsidó közösségnek, amely békében és biztonságban tudhatja tagjait, gyermekeit és értékeit. Szabadon élheti meg vallási hovatartozását, hitét, kulturális identitását, ülheti meg ünnepeit.http://magyaridok.hu/belfold/minisz...n-1289104/
267 #21 Perle
- 2016-12-29 21:32
Hazaárulás koalícioban:
http://magyarforu...alicioban/
7 #22 virag
- 2016-12-30 08:04
Medgyessy felkavarta az ellenzéki állóvizet
magyaridok.hu/wp-content/uploads/2016/12/vago1.jpg
http://magyaridok...l-1288420/
254 #23 mujko
- 2016-12-30 11:31
Egyet azért észben tarthatna az úgy nevezet kormány az antiszemitizmus az egy következmény válasz a zsidó magatartásra és pont .
99 #24 MORMOTA1968
- 2016-12-30 19:59
Zsidó országban ez már csak természetes, hogy nem ba@tassák a zsidót, (eléggé!) Ezen is látszik mennyire magyar még ez az ország. Mint anno a régi Lengyelországban, vagy bármelyik másik országot is lehetne említeni, egészen vissza menve az ókorig, hogy micsoda jogai voltak, vannak a zsidóknak. Nem csoda, az Új Római Birodalom legfõbb uraiként!
352 #25 Bugris
- 2016-12-31 06:58
sziklás slomó

static.srcdn.com/wp-content/uploads/rambo-1.jpg
267 #26 Perle
- 2016-12-31 14:31
51 #27 Skorpio58
- 2016-12-31 21:41
Zázrivecz Úr nem hazudtolja meg önmagát!

J_údea
O_rszágának
B_oldog
B_aráti és
I_szlamista
K_öre
118 #28 keepfargo
- 2017-01-01 09:25
Nem természetes képzödmény ez a "jobbik". valakik létrehozták, hogy a többpártrendszeres democsokráciával vakítsák el a lebutitott proletárt. Sikerült.
A név azonban önmagáért beszél: ha másért nem, hát ezért természetellenes az egész.
Mert mi az, hogy "Jobbik"; mint pártnév? Talán van "Balik" is?

Balek; az van - elég, söt...több (v. "többik"??)

Bal lik is lehet, az orron, ami alá dörgölik a sok hülyeséget, mübalhét, hazugságot, titkosítást, országrablást, kiárusítast stb.

Mikor használja a magyar ember ezt a ritka és nem politikai pártra illö szót?

Pl. ha azt mondja: a két szerszám közül add ide a jobbikat (vagyis NEM a rosszabbikat)
Az takarta sugallni a háttérhatalmi zsizsik, hogy van /lesz ennél rosszabbik párt is?
Nem eröltetett ez egy kicsit/nagyon? Mert ha van/lesz rosszabb párt akkor ez Jobb párt kell legyen.
Nem, ök megint egy fricskát raknak a "magyar ember" orrára, és azt képzelik, hogy ennél csak "rosszabbik" pártok vannak. Nem érezzük, milyen eröltetett és magyartalan az egész?
Vagy netán (yahoo) azt akarták sugallni hogy ez lehet a legJobbik? Ha igen, akkor a rekeszizmommal baj lesz (röhögögörcs)...

Egyébként a Jobbpárt megnevezés lenne korrekt, nem(?) ha már van Bal(oldali)párt és ez a legtöbb országban a felosztás egyik "ravasz" módja.

Vagy csak nekem nyílik ki a bicska a zsebemben, hacsak meghallom, meglátom ezt a nekem nem természetes elnevezést?

Ha igen; akkor nem szólt szám (de attól még fáj a fejem).
4 #29 Posta Imre
- 2017-01-01 09:35
Pártoskodni, pártot ütni a magyar nyelvben szitoknak számított és árulásnak minõsült..., de lehet, hogy nem tévedek! Aki megbontotta az egységet, az áruló volt. Persze akkoriban még lehetett némi egység.

Gutai, így érthetõbb? a "gond", hogy ebben az oroszok legalább annyira benne vannak, mint a zsidaj bármely ágense...mert itt "történelem" alakításról van szó.

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=S1oRXvA18_w[/movie]

V. Károly magyar trónra lépéséhez jól jöhetne Orbánék alaptörvénye


Száz éve koronázták meg IV. Károlyt, az utolsó magyar királyt, megkérdeztünk hát egy monarchistát, láthatunk-e még koronázást Budapesten, trónra léphet-e V. Károly valaha.
Korábban a témában:

Mindent megfontolt, de a birodalma elpusztult - 100 éve halt meg Ferenc József
Hatkor akcióba lendült, nyolckor már börtönben ült - ezek a modern történelem legkínosabb puccskísérletei
Megkoronázták az utolsó magyar királyt

Durván egy hónapja idéztük Uhel Pétert, a hazai monarchista körök egyik képviselõjét, a Regnum! Portál szerkesztõjét, a Pro Regno Hungariae Alapítvány kuratóriumi elnökét arról, milyen örökséggel rendelkezik az akkor száz éve elhunyt Ferenc József. Most következik a vele készült interjúnk második része, amibõl elsõdlegesen az derül ki, mennyi realitást látnak a hazai királypártiak a királyság helyreállításában, illetve hogyan valósulhatna ez meg technikailag.
24.p3k.hu/app/uploads/2016/12/15193693_1242005955860805_7412288343140610379_n.jpg
Mivel cikkünk apropója IV. Károly, az utolsó magyar király száz évvel ezelõtti megkoronázása, a cikk végén az õ világháborús-királypuccsos szerepérõl is megemlékezünk.
De ki uralkodna most, ha a Habsburgok még trónon lennének?

A válasz Károly, õ jelenleg a királyi ház feje, amúgy nem beszél magyarul, Ausztriában él. De hogyan uralkodhatna ismét? Uhel Péter szerint elõször a jogfolytonosságot kéne helyreállítani, vissza kéne térni az íratlan alkotmányhoz, ehhez eszköz lehet a jelenlegi alaptörvény preambuluma. Uhel szerint is a nyilas puccsal szakadt meg a jogfolytonosság, amit azóta se sikerült helyreállítani. Ez a helyreállítás márpedig politikai akarat kérdése, ebben a népnek nem lenne szava. De az akarat hiányzik, mert

be kell látni, hogy a Fidesz-KDNP kormány is demokrata, és részben posztkommunista emberek alkotják. Ezért ma Magyarországon kevés realitása van a királyság helyreállításának.

Ugyanis 40 év agymosást 20 év “langymeleg lábvíz” követett, ami csak világnézeti káoszhoz vezetett. Vannak pozitívumok, pl. az átnevezések vagy a szoborcserék a Kossuth téren. A Regnum feladata jelenleg tehát az ismeretterjesztés, de nemrég alapítványt is létrehoztak, a cél, hogy ezt hivatalosan is közhasznúvá tegyék. A monarchisták tehát belátták, hogy az unokáiknak dolgoznak.
Balról a második úriember Uhel Péter. Forrás: Facebook/ Regnum! Királyságban gondolkodunk
Hogyan nézne ki az átmenet a köztársaságból a királyságba?

Uhel Péter elképzelése szerint lenne egy öt-tízéves kormányzói átmenet, ami elintézné a nagyobb változtatásokat és elõkészítené a koronázást. Visszatérne ez idõ alatt az ország az írottról az íratlan alkotmányra, miközben visszanevezhetnék a közterületeket.

Az Országgyûlésben ismét lenne alsó- és felsõház is. Az alsóházba a nép szavazna be pártfüggetlen embereket, mivel Uhel szerint “a pártrendszert végleg el kell pusztítani”. A képviselõk az õket megválasztó körzet képviseletét látnák el. A felsõház hivatásrendi és származási alapon rendezõdne: egyetemi rektorok, perjelek, a hercegprímás alkotnák. A felsõház képviselõi halálig maradnának, õket nem a nép választana meg. A felsõház féket tenne rá, hogy ne a tömeg diktatúrája legyen a domináns.

Nem egy díszpinty-monarchiát képzelünk el

– felelte Uhel arra a kérdésre, mi lenne a király szerepe. Az egész rendszer fölött ott állna a király, a keresztény vallás és a természetjog princípiumai lennének az irányadóak. A király lenne a legfõbb bíró és törvényhozó. A magyar király katolikus kell, hogy legyen, de ettõl függetlenül maradna a vallásszabadság. A katolikus király személye azért is lenne fontos, mert – szentszéki egyetértéssel – ismét õ nevezné ki a püspököket.
Nem veszélyes az államra, ha egy alkalmatlan ember kerül trónra?

Uhel szerint nem, mindig a köztársaságok veszélyeztették a stabilitást és az államrendet. A monarchia stabilitást tud hozni, bár

sose lesz egy király se tévedhetetlen.

Vannak fékek, a király nem tud megtenni bármit, ez nem egy zsarnoki rendszer. A diktatórikus rendszerek demokráciákból alakulnak ki, “aki több kolbászt ígér, azt megszavazzák”, a monarchia viszont ennek jelent féket. Adott ugyanis egy ember, akit arra nevelnek, hogy szeresse az országot és uralkodjon felette.

Ahogy Károly mondta, ‘az uralkodó boldogsága a népeinek jóléte’.

A személyes vonal is jelen van, az uralkodás nem túlracionalizált, az emberi tényezõket nem zárja ki, õszintébb, szervesebb, életközelibb dolog, mint a köztársaság. A monarchia életképességét bizonyítja Uhel szerint, hogy ki tudott küszöbölni olyan dolgokat is, mint az 1848-ig uralkodó V. Ferdinánd szellemi fogyatékossága.
De jól uralkodott-e az utolsó király?

Uhel Péter szerint az utolsó király, IV. Károly alkalmas volt a trónra, õt uralkodásra is nevelték. Ráadásul Ferenc Ferdinánd életben maradása esetén sem örökölhették volna a trónt az õ gyerekei rangon aluli házassága miatt.http://24.hu/belf...ptorvenye/
118 #30 keepfargo
- 2017-01-01 09:53
Jó lenne valami "uralkodó", ugye, feleim?

Aki uralkodna rajtunk, mivel mi már nem tudunk magunkon?
Se orsós a kapzsiságon, se a zsizsik a rasszizmusán, meg a felfuvalkodottságán.

Nem lesz itt király, már Király Gábor is visszavonul...

maradnak a vajdák, meg a rabbik...Rócs Ildi háttérrel.
238 #31 bivaly
- 2017-01-01 10:43
Kedves keepfargo !

Köszönöm, hogy 2017.-ben már jól megnevettettél !
" Rócs Ildi" ! Óriási, nagyon jó.
118 #32 keepfargo
- 2017-01-01 22:12
bivaly

Öröm az ürömben, öröm a zürömben :), merthogy:

Rócs Ildikó = Rotschild-i K.O.

( Igy gyöz - kiütéssel - a materialista zsizsik, akár azzal is összefogva, aki ferde szemmel nézi ú.n. "hun rokonait"; ld. ujgur, mag-úr(?)...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.91 másodperc
3,400,351 egyedi látogató