Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kína kivégzi a civil szektort

KülföldJa-ja, kicsit késõn, mert a "civilek" már rég a kormányzatba épülve kormányoznak, de hát legyen a 2017-es jelszó: le a kipával! A központi hatalmat megerõsítendõ Kínában január elsejétõl, mindenféle türelmi idõszak nélkül hatályba lép a civil szervezetek mûködését szabályozó új törvény. Ez alapján a kínai civil szervezeteknek rendszeresen és részletesen be kell számolni terveikrõl a rendõrségnek. Továbbá támogatást csak államilag engedélyezett szponzoroktól fogadhatnak el.

Az engedélyezett szponzorok listáját viszont csak a múlt héten tették közzé, ezzel garantálva, hogy pár kivételtõl eltekintve a Kínában mûködõ több ezer külföldi non-profit szervezet egyike se tudjon megfelelni a törvényi elõírásoknak. És mert türelmi idõt sem adtak, így ezek mûködése január 1. után törvénytelennek minõsíthetõ. Olyan szervezeteké is, mint a Greenpeace, az Oxfam, vagy a Ford Foundation.

A helyzetre reagálva a Financial Times értesülései szerint már több külföldi szervezet is kínai tevékenysége leépítésén gondolkozik, vagy ideiglenesen felfüggeszti mûködését. (Via FT)Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
4,440,133 egyedi látogató