Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Fontosak a kiegyezés korának tanulságai

BelföldÉs még mindig állat erembura! A fõcigán-zsidó háborúra szólít, de már kiegyezést emleget és munkáról hablatyol! Szopásos módon, had küldöm el még eccer a jó qva anyjába ezeket a tetûférgeket, már csak a rendnek kedvéért is. 2017 a lázadás éve. Málta a Soros jewrópai fõcsicska, így sátán központi fészkében sok mindent lerendezhetnek tavaszig.
Áder János szerint a teljesítményt meg kell becsülni

Áder János köztársasági elnök – ezúttal is Weisz Fanni (képünkön) által jelnyelven tolmácsolt – újévi köszöntõjében a Himnuszból ismert fohászra utalva Isten áldását kérte a magyarságra. Erõt kívánt a magyaroknak az elõttünk álló feladatokhoz, egyúttal aláhúzta annak fontosságát, hogy képesek legyünk felismerni a teljesítményt és megbecsülni annak jelentõségét. Arra is felhívta a figyelmet: nemcsak a világraszóló eredményeket elérõ magyarok teljesítményét kell értékelni, hanem azokét is, akik a maguk helyén, módján és tehetségük szerint „szebbé, jobbá, örömtelibbé formálják életünket”. A köztársasági elnök az elmúlt év örömteli eseményei közül kiemelte a magyar olimpikonok sikerét és a futball-Európa-bajnokság örömünnepeit, továbbá több magyar tudományos és kulturális sikert, köztük az újabb magyar Oscar-díj megszületé­sét. Megemlékezett a tavalyi fájdalmas veszteségeinkrõl is – köztük Kertész Imre, az elsõ magyar irodalmi Nobel-díjas, Csoóri Sándor, Esterházy Péter és Kocsis Zoltán haláláról. „Õk mindörökké velünk maradnak, mert mindazzal, amit létrehoztak, mindannyiunkat gazdagabbá tettek” – mondta.

Áder János az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékezetére is kitért a hatvanadik évfordulója kapcsán. Meglátása szerint a forradalom világtörténelmi jelentõségû és szervesen hozzájárult Európa és hazánk mai arculatának kialakulásához. „’56 nélkül ma más lenne Európa, és mások lennénk mi is” – hangsúlyozta. Egyúttal ötvenhatot az 1848-as forradalomtól az 1989-es rendszerváltásig ívelõ szabadságharcos hagyományba illesztette: az akkori hõsök bátorsága adott ihletet 1989-ben és 90-ben, hogy ismét kivívjuk szabadságunkat és függetlenségünket.
Áder János

Forrás: MTI

Ugyanakkor felhívta a figyelmet a kiegyezés idén százötvenedik évfordulójára. Az 1867-es eseményt egy páratlanul sikeres országépítõ korszak nyitányának nevezte, mivel a kiegyezést követõ évtizedek a magyar felemelkedés csodálatos korszakaivá váltak. Az általa nyugatos polgárosodásunk aranykoraként aposztrofált korszak vívmányaiként említette az akkor kiépült út- és vasúthálózatot, a megerõsödött népiskolai rendszert és városaink akkor kialakuló arculatát. Kiemelte: a magyar ipar, a magyar mezõgazdaság, a magyar tudomány sokak által irigyelt, világraszóló eredményei mindenkit ámulatba ejtettek.

Az államfõ arról is beszélt: ahogyan a forradalmi hagyományunkhoz a szabadság eszményén keresztül már szervesen kapcsolódunk, a kiegyezést és az azt követõ korszakot is fontos hasonló módon elhelyezni emlékezetünkben. Hozzátette: jelen helyzetünkre is fontos tanulságokat vonhatunk le a kiegyezés idejébõl, mivel ma is érdemes lenne egyet és mást ellesnünk ebbõl a korból, és útravalóul magunkkal vinnünk 2017-be. Ezt követõen az 1867-et követõ korszak meghatározó alakját, Deák Ferencet idézte: „Csak a munka tesz hasznossá magunk és polgártársainkra nézve.”

Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2017-01-02 08:09
Kiegyezés ? Mondjuk 10-az 1-egybe 10 zsidó megy egy marad .
Amúgy is Deákot a cigánygyerek a disznóval eteti persze rá szól ne hogy már meged ?!
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-3lcRmV6irU[/movie]
118 #2 keepfargo
- 2017-01-02 10:09
Imre

"had küldöm el" = hadd küldöm el (freudi elszólás?);

Hadd emlékeztesselek arra hogy nem minden a had, mégha hadi pályát választ is az ember.

Remélem, ebböl nem lesz köztünk haddelhad! ;)
329 #3 gutai zub
- 2017-01-02 10:42
"kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk"
József Attila

a kiegyezés százötven éves évfordulójára

és bejöttek az áderek orbánok kertészek gyurcsányok sok sok mai kun bélák, ..........

A sok elhülyült birka meg dolgozzon, ettõl aztán megnemesednek, és el is tartják az új honfoglalókat és pereputtyukat.

arbeit macht frei
4 #4 Posta Imre
- 2017-01-02 14:40
Fargó, nincs véletlen, ahogy ez sem volt.
238 #5 bivaly
- 2017-01-02 20:07
Ezt a Bülbül szavú, mázas nyálas Ádert képtelen voltam meghallgatni. Ha meglátom, már rosszul leszek. Ezek a kenetteljes dumák, mögötte a Fidesz, meg az életút, hát kicsit undorító. Igaz, ebben az országban egy Smith Palkó is lehetett "méltóság", de az is az õ számlájukra írható. Mindegy mit mond, hiteltelen senki a többivel együtt. Annyira igaz minden szava, mint hogy Gyurcsány Fletó hazafi ! Mennyi nagyszerû államférfi egyrakáson ? És mellé a legigazmondóbb Vona ! Vityával tandemban tekerik. Ádernak annyi szava volt hihetõ, amennyit a Weisz Fanni elmondott. Egy sem.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
3,392,635 egyedi látogató