Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Vallásos lett a korábban ateista Mark Zuckerberg

KultúraAjvé, baj van! A technológiai isten-hit még nagyobb üzlet, mint a libérálbuzi atejizmus. Még szerecsen, hogy aki tudja "istent" az ezt a sok "hívõ majmot" simán palira veszi. Csak üzlet, semmi más. Mark Zuckerberg immáron úgy véli, hogy a vallás nagyon fontos dolog.

Mark Zuckerberg (a Facebook ügyvezetõje és társalapítója) a korábbi, saját Facebook-profilja alapján ateista volt, azonban a közösségi oldalon a legutóbbi ünnepek során felfedte, hogy alaposan megváltozott a véleménye.

Hirdetés

December 25-én mindenkinek boldog karácsonyt és hanukát kívánt egy bejegyzésében, a maga, Priscilla, Max és Beast nevében is (a felesége, a lánya és a kutyája).

Egy felhasználó a megjegyzésekben azt kérdezte, hogy nem ateista-e, amire azt válaszolta Zuckerberg, hogy nem. Hozzátette, hogy zsidóként nevelkedett fel, azután pedig egy olyan korszakon ment át, amely során megkérdõjelezte a dolgokat - most azonban úgy véli, hogy a vallás nagyon fontos dolog.

Részleteket nem közölt a vallásával kapcsolatban, azonban a köszöntõje a karácsonyt ünnepelte. Õ és a felesége korábban találkoztak Ferenc pápával - akkor arról beszélgettek, hogyan kellene a kommunikációs technológiát elvinni a világ szegényeinek. Zuckerberg akkor le volt nyûgözve a pápa odaadásától és attól, hogy az megtalálta a módját annak, hogy a világban minden eltérõ vallású emberrel kommunikáljon.

Zuckerberg a buddhizmus iránt is érdeklõdik, a felesége pedig gyakorolja is azt. Korábban elmondta, hogy a buddhizmus egy lenyûgözõ vallás és filozófia, amirõl szeretne még többet tanulni, remélve, hogy mélyebben megismeri majd a hitet. Link

Hozzászólások

5 #1 kincses
- 2017-01-02 15:50
Megismerni a hitet? sok sikert...azt hiszem, nem tudja, pontosan mit beszél. vagy ha igen, az még rosszabb...
4 #2 Posta Imre
- 2017-01-02 16:26
Kõgazdagok, buzik és persze zsidók! Isten szereti õket és õk is szeretik az idiótákat! Orbán gáspi is megtért és egyre többen találják meg Jézust! És Jézus nem szégyelli! Én szégyenkezem Jézus helyett is.

Történelmi Felház a Körcsarnokban, Isten a fiatalokon keresztül megváltoztatja Magyarországot!

Osszátok meg, szervezõdjetek, GYERTEK!
https://www.faceb...637105531/
6 #3 anzsi a macska hala
- 2017-01-02 18:19
A hitben nincs meg a személyes tapasztalás, csak elfogadod a dogmákat. Ha te magad kapcsolatba kerülsz a teremtõvel, már nincs szükséged a hitre, már tudod. Ezt tudták régen (és tán még ma is) a Magyarok, ezért tartanak tõlünk a hívõk, és az atejistákok is.
33 #4 vizilo
- 2017-01-02 18:47
Na végre " Hitgyülis " lett Cukerberg hurrá hurrá nemsokára Németh Sándor Vidám Vasárnapjában látjuk ! Amikor meszáll a szenlélek :https://www.youtu...VlvtKHw1qc
4 #5 Posta Imre
- 2017-01-02 18:52
Ezek mindig szembe akarnak hugyozni a széllel és rendszerint akkor lesznek hívõk, mikor nem kéne és akkor nem azok, mikor nagyon is Kelet vona.

Nem kell elfogadni minden szavát az alábbi magyarázatnak, sõt, de meggondolni nem ártana! Épp arról van szó, hogy az "istenek" és a bibliák, Koránok...kora lejárt és a "racionalitás" kora kellene beköszöntsön. Isten akarja!

i.sz. 0 - i.sz. 2000 - Halak korszak
Krisztus születésével kezdetét veszi a keresztény vallás térhódítása, amit a Halak vallásokhoz való kötõdése is okoz. A korai kereszténység jele a hal, mely a mai napig megjelenik az ábrázolásokban. A Halak önfeláldozása és alkalmazkodása, de a szemben álló Szûz jegy rendszerekhez kötöttsége is megmutatkozik a szoros, hierarchikus társadalmi rendekben, melyekben kiemelt helyet kap a vallás. Vallási háborúk, üldözések, szekták jellemzik ezt az idõszakot. A Halak jegy tradicionális ura a Jupiter, a terjeszkedés bolygója, de hangsúlyozza a jog, és az erkölcs szerepét is.

i.sz. 2000 - i.sz. 4000 - Vízöntõ korszak
Az individuum tér nyerése, a személyiség önállósága, a szabadság létjogosultsága, az emberek elfogadása, a humanitárius, és humánus világnézetek. Pacifista nézetek, "az élni, és élni hagyni" elve. Ugyanakkor a kívülállás, az elidegenedés, az érzelmek hûvössége, a racionális és irracionális világok találkozása. Isten többé nem a mindenható, hanem egy lehetséges energia, amiben az hisz, aki akar. Nem kötelezõ - szemben a Halak korszak vallási nézeteivel.
Teret hódítanak a technikai újítások, a robbantások, az ûrutazás, a földönkívüliekkel való kapcsolat lehetõsége. A fizika egyre jobban megismerhetõ, az ember egyre több dolgot ural, ami már a szembenálló Oroszlán jegy igényeit is mutatja.
A Vízöntõ ura az Uránusz - a tradíciók szerint a Szaturnusz. Tehát felismerhetõek a kreativitás, az újítási hajlam, a forradalmi érzelmek, de a határok átlépésének, és szigorodásának egyidejû jelenléte is.
Fontos lesz az idõ tényezõ - a Szaturnusz hozadéka - gyorsul az élet, és minden ezt támogatja - az Uránusz hozadékaként. Az emberi kapcsolatokban növekszik az elfogadás - homoszexualitás elfogadása, a szexuális forradalom és szabadság - és az egyéni szabadság és önmegvalósítás is kiköveteli magának a helyet. Felértékelõdik a karrier, a nõk egyenjogúsága megjelenik minden téren, a szingli lét, mint tömeges létezési forma, a kapcsolattartás elektronikus változatai, melyek némiképp az elidegenedés felé sodorják az embert.
Míg a Vízöntõ archetípusa a feltaláló, a lángelme, az udvari bolond, aki görbe tükröt tart az uralkodó elé, addig a szembenálló Oroszlán maga az uralkodó, a hatalmas és vagyonos ember. És nézzünk körül, a világot hatalmi pólusok uralják (USA, Kína, Európai Unió), a vagyon a meghatározó értékrendi elv. A másik oldalról persze az országok és a nagyhatalmak támogatják a "bajbajutottakat", a technikai fejlõdés életminõségi változásokat hoz, az individuális világnézet pedig a személy fejlõdésében, arra törekvésében is tetten érhetõ. Már nem a vallási csoport adja meg az értékrendet, hanem egyéni, autonóm nézeteink alapján formáljuk magunkat. A pszichológia, az objektivitás és szubjektivitás lehetõségei, mind-mind az egyént szolgálják.

Azt gondolom, hogy kezd kialakulni valamiféle kép arról, hogy mit is jelentenek az egyes korszakok. Már a saját bõrünkön is tapasztaljuk, hogy a Vízöntõ korszak, de legalábbis az átmeneti korszak a Halak és a Vízöntõ korszak között itt van. Talán már a századfordulón is ezek hozták a gõzgépek, az autók, a repülés, a fegyverek, no és a szabadság eszméjének elõre törését. Talán tényleg a 60-as évek amerikai hippijei ennek a kornak a szabad szellemiségét érezték meg Woodstokban. Minden esetre, az atombomba, a Holdra szállás, vagy a gyorsvasutak, a vadászrepülõk, a tõzsde, és a politikai nagyhatalmak kialakulása megkérdõjelezhetetlenül a Vízöntõ és az Uránusz jegyét képviselik.

Habár a spiritualitás általánosságban inkább a Halakhoz köthetõ, az egyén fejlõdése és ennek spirituális szempontjai is már a Vízöntõ korszak emberére várnak. Kinek-kinek a maga ritmusában. Ha a kritikus tömeg spirituális szempontból is elérné azt a küszöböt, ami a hatások láncolatát már önállósítja, akkor nincs miért aggódnunk. A Vízöntõ a csoportok és a társadalmi összefogás szempontjából támogató, jó jegy. Érdemes tehát törekvéseinket egy nagyobb, tágabb rendszerben is elhelyezni, esetleg a létezõ nagyobb rendszerek valamelyikéhez csatlakozva növelni a tömeget, hátha a kritikus pontot is sikerül elérni. Ebben az esetben az egyéni cél a közös céllal azonos irányt talál, így az egyéni boldogulás is könnyebb. http://www.achiri...dodik.html

Ha igaz, "isten" nagyon keményen belenyúlt mostan az itteni xarkupecokba és jól elkezdett kotorászni bennük. Az információs háború elsõsorban "õt" érinti és elvetve megõrzõdve lenni a számára igen kívánatos.
4 #6 Posta Imre
- 2017-01-02 20:22
Isten baxa meg!

Azzal vádolják a padovai papot, hogy orgiákat szervezett a parókián


Ennél súlyosabb vád, hogy a szeretõit pénzért közvetíthette ki más férfiaknak.

Olaszországban eljárás indult egy katolikus pap ellen, akit azzal vádolnak, hogy orgiákat rendezett a parókián, és szeretõket tartott, akiket párcserélõ oldalakon más férfiaknak is kiközvetített, pénzért. A rendõrség fizikai erõszak miatt is nyomoz – tudósít az Independent.

A padovai pap ellen három nõ tett feljelentést a hívõk közül. Az egyházi ingatlanokban tartott házkutatások során szexuális segédeszközöket és az orgiákról készült videofelvételeket is lefoglalták – ez utóbbiak olyan tokokban voltak, amelyekre a pápák nevét írták fel. A papot azzal is vádolják, hogy nõket vitt egy naturisták és swingerek körében népszerû franciaországi üdülõhelyre.

A papot elõször tavaly nyáron panaszolták be, de az egyház nem értesítette a rendõrséget arra hivatkozva, hogy a saját vizsgálatuk még zajlik.
http://24.hu/kulf...-parokian/
267 #7 Perle
- 2017-01-02 21:37
Ady Endre
ÉLES SZEMMEL

A világ az izmos butáké,
Kik hangulatban, hitben élnek,
A magamfajta nyomorékok
Csak vizsgálódnak és henyélnek,
Annyi édes, szines hazugság
Környékezi szegény szivünket,
Mért nem vagyunk hivõ buták mind,
Éles szemmel vajon ki büntet,
Nyomorékokat, bennünket?

Szamár hitben, dús hangulatban
Másoknak lelke, teste épül,
Minket vad kerubok ûztek ki
A hazugságok édenébõl,
Hitünk nincsen, hogy szebbnek várjuk
A jövõ percet, mint a tûntet
S a mult örökre hal meg nékünk...
Éles szemmel vajon ki büntet,
Nyomorékokat, bennünket?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.59 másodperc
3,899,529 egyedi látogató