Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A zégig érõ kréta-fa

GondolatokAkkor mesélek! Mikor akkor? Hát most, ahogy a hátam mosom és kezeim a krétaportól a kréta korból. Morbid lesz és a kezelõ-pszihiáteremmel sem beszéltem meg elõre, viszont Kiss Imrének megküldtem az anyagot, mert az õ "téveszméihez" remekül igazodnak azok az eszement tények, melyekrõl most szólok. Úgy kezdõdött, hogy tanulás helyett idióta orosz videókat nézegettem és "véletlen" rákattantam erre itt. Link Röviden összefoglalom, ha baj. Azzal kezdi, hogy az északi részen (Föld) miért nincs 200 évesnél idõsebb fa. Választ is ad. Ca. 200 éve termonukleáris csapások sora irtotta ki a növényzetet és idõ kellett a regenerálódáshoz.

A képek, amiket közben hoz Szibériát és a belorusz területet is elég kopasznak mutatják. Kis kitérõ ide, hogy vagy 3 éve már írtam egy ilyen felvetés, hogy Napóleon moszkvai látogatásának nem az orosz tél, hanem termonukleáris pánik vetett véget, mely sikeresen felperzselte a fabódé "templomok városa" címet viselõ várost, s azóta megkövesedett, mert a kõ kevésbé gyúlékony.

De most ezt hagyjuk, nem ez a téma. Gyorsan átvált a beszélõ és képekkel igazolja, hogy az egész bolygónk lényegében egy nagy kõfejtõ, és lényegében el kell felejtenünk a "völgy", vagy "hegy" és a "vulkán" kifejezéseket, mert az mind az egykor volt, globális méretû ipari kitermelés mellékterméke. Ja, a sivatagok is azok. Sok helyt több száz méter, sõt kilométeres "mély" kitermelés zajlott és a "meddõhányók" lettek az egyedül álló hegyek, melyek némelyikében vegyi reakciók következtében ma is "vulkanikus" folyamatok zajlanak, kilökõdéssel.

Jó, jó, tudom, hogy hülyeség! Ezért rákattintottam a következõ ilyen anyagra is, ahol azt az állítást vesézték ki, hogy a Földön nincsenek is erdõk. Link

Roppant logikusan, következetesen szedi csokorba a szerzõ a gondolatsort, bemutatva pár "magányosan álló" sziklarönköt, mely bazalt-magömlésnek tûnik, hatszögletû sejtformába rendezett erekkel. Aztán lecsapja a magas labdát és közli, hogy ezek régen fák voltak. igen-igen, fák! Nem fácskák, susnyák, súrják..., hanem a számítások alapján 60 km magas, de más adatok szerint akár 100-200 km magas óriások. Avatár megvan? levezetik, hogy a Földön a mai "élet" nagyjából az akkorinak a 20000-e, ha biológiai tömeget és a sarkokon felhalmozott jeget vesszük alapul. Világfa?

Az, hogy egykor itt "csodás" élõlények és óriások éltek, ma még kinek kérdés? Persze ez nem az emberek kora volt és a Kréta kort emlegetik nagyon. Arra is magyarázatot adtak, hová tûnt el a sok -sok növényzet. Egyszerûen megkövültek. Beony! Szerves életformája nem feltétlenül követte a carbon struktúrát és akik kivágtak pár fát és megváltoztatták a Föld klímáját (vagy csak muszájból változott) az addig organikus anyag egyszerûen megkövesedett (gondolom nem két nap alatt). Egyes növényekbõl (fák) féldrágakövek is lettek, mert ugye szelektíven olyan anyagokat gyûjtött magába és a már karbonhoz tartozó matéria meg szén lett..., vagy valami ilyesmi!

Aztán eccerûen "lerobbantották" a követ a talajszintre és ha igaz, hogy akár több száz négyzetméter területû törzzsel bíró fa után milyen magas kõhegy marad, így logikussá válik az is, hogy miért és hogyan kellett a Föld felszínén utómunkaként számunkra elképzelhetetlen méretû gépekkel és technológiával "eltakarítani".

Megnéztem az filmecskét és amit ott mondanak az nagyon hajaz Kiss Imrénk által hangoztatottakra és nem kicsit emlékeztet a népmesei motívumokra, melyeket mostanában sorra fel is dolgoztak. Babszem Jankó és az óriások, melyek odafenn laknak és az égig érõ fán ereszkednek alá, vagy éppen a Transzformersz utolsó részében (ha jól emlék-szem) ott a menekülõ dinókat bombázzák az "idegenek" és dermednek kõvé..., de ez már tényleg a pszichiáteremre tartozó felvetõdés.

A videókban elhangzott állítások és az, hogy a Földünk úgy van összerakva, megszerkesztve, épített környezetként, beszabályozva, vizek elválasztva a szárazföldektõl....szóval berendezve a mostani létformánkra nekem már nem meglepõ. Talán nem is nagy horderejû, hiszen az emberi tudat alkalmatlan az idõtlenség és a végtelenség befogadására ugyanúgy, ahogy az idõt és végességet sem képes letapogatni.

Talán csak annyit jelent ez is számomra itt és most, hogy ez az állapot is csak egy pillanatfelvétel, egy korszak, egy ugródeszka, melyet számunkra összekapartak és belehelyeztek a kalickába, hogy hozzuk ki belõle a maximumot. Ez már megtörtént. Eredmény látszik. Jöhetnek a kotrógépek és el lehet tüntetni ennek a korszaknak is az összes hulladékát, szinte nyom nélkül. A sz-én korszaknak lassan vége. Kezdõdik a szili-ciumé!

Hozzászólások

2 #58 gerry
- 2017-01-12 07:09
...én is csak viccöltem amikor mérgeskevergetõnek neveztem Imrét...s_hihi
bivaly ilyen ragasztókat kellene az országgyülölök kávéjába tenni... oszt hadd hasson!:D

A néMAjmok gyülekezete élöben az Országházból...

pbs.twimg.com/media/CT9S2GJWUAE5Ve6.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
4,610,998 egyedi látogató