Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A zégig érõ kréta-fa

GondolatokAkkor mesélek! Mikor akkor? Hát most, ahogy a hátam mosom és kezeim a krétaportól a kréta korból. Morbid lesz és a kezelõ-pszihiáteremmel sem beszéltem meg elõre, viszont Kiss Imrének megküldtem az anyagot, mert az õ "téveszméihez" remekül igazodnak azok az eszement tények, melyekrõl most szólok. Úgy kezdõdött, hogy tanulás helyett idióta orosz videókat nézegettem és "véletlen" rákattantam erre itt. Link Röviden összefoglalom, ha baj. Azzal kezdi, hogy az északi részen (Föld) miért nincs 200 évesnél idõsebb fa. Választ is ad. Ca. 200 éve termonukleáris csapások sora irtotta ki a növényzetet és idõ kellett a regenerálódáshoz.

A képek, amiket közben hoz Szibériát és a belorusz területet is elég kopasznak mutatják. Kis kitérõ ide, hogy vagy 3 éve már írtam egy ilyen felvetés, hogy Napóleon moszkvai látogatásának nem az orosz tél, hanem termonukleáris pánik vetett véget, mely sikeresen felperzselte a fabódé "templomok városa" címet viselõ várost, s azóta megkövesedett, mert a kõ kevésbé gyúlékony.

De most ezt hagyjuk, nem ez a téma. Gyorsan átvált a beszélõ és képekkel igazolja, hogy az egész bolygónk lényegében egy nagy kõfejtõ, és lényegében el kell felejtenünk a "völgy", vagy "hegy" és a "vulkán" kifejezéseket, mert az mind az egykor volt, globális méretû ipari kitermelés mellékterméke. Ja, a sivatagok is azok. Sok helyt több száz méter, sõt kilométeres "mély" kitermelés zajlott és a "meddõhányók" lettek az egyedül álló hegyek, melyek némelyikében vegyi reakciók következtében ma is "vulkanikus" folyamatok zajlanak, kilökõdéssel.

Jó, jó, tudom, hogy hülyeség! Ezért rákattintottam a következõ ilyen anyagra is, ahol azt az állítást vesézték ki, hogy a Földön nincsenek is erdõk. Link

Roppant logikusan, következetesen szedi csokorba a szerzõ a gondolatsort, bemutatva pár "magányosan álló" sziklarönköt, mely bazalt-magömlésnek tûnik, hatszögletû sejtformába rendezett erekkel. Aztán lecsapja a magas labdát és közli, hogy ezek régen fák voltak. igen-igen, fák! Nem fácskák, susnyák, súrják..., hanem a számítások alapján 60 km magas, de más adatok szerint akár 100-200 km magas óriások. Avatár megvan? levezetik, hogy a Földön a mai "élet" nagyjából az akkorinak a 20000-e, ha biológiai tömeget és a sarkokon felhalmozott jeget vesszük alapul. Világfa?

Az, hogy egykor itt "csodás" élõlények és óriások éltek, ma még kinek kérdés? Persze ez nem az emberek kora volt és a Kréta kort emlegetik nagyon. Arra is magyarázatot adtak, hová tûnt el a sok -sok növényzet. Egyszerûen megkövültek. Beony! Szerves életformája nem feltétlenül követte a carbon struktúrát és akik kivágtak pár fát és megváltoztatták a Föld klímáját (vagy csak muszájból változott) az addig organikus anyag egyszerûen megkövesedett (gondolom nem két nap alatt). Egyes növényekbõl (fák) féldrágakövek is lettek, mert ugye szelektíven olyan anyagokat gyûjtött magába és a már karbonhoz tartozó matéria meg szén lett..., vagy valami ilyesmi!

Aztán eccerûen "lerobbantották" a követ a talajszintre és ha igaz, hogy akár több száz négyzetméter területû törzzsel bíró fa után milyen magas kõhegy marad, így logikussá válik az is, hogy miért és hogyan kellett a Föld felszínén utómunkaként számunkra elképzelhetetlen méretû gépekkel és technológiával "eltakarítani".

Megnéztem az filmecskét és amit ott mondanak az nagyon hajaz Kiss Imrénk által hangoztatottakra és nem kicsit emlékeztet a népmesei motívumokra, melyeket mostanában sorra fel is dolgoztak. Babszem Jankó és az óriások, melyek odafenn laknak és az égig érõ fán ereszkednek alá, vagy éppen a Transzformersz utolsó részében (ha jól emlék-szem) ott a menekülõ dinókat bombázzák az "idegenek" és dermednek kõvé..., de ez már tényleg a pszichiáteremre tartozó felvetõdés.

A videókban elhangzott állítások és az, hogy a Földünk úgy van összerakva, megszerkesztve, épített környezetként, beszabályozva, vizek elválasztva a szárazföldektõl....szóval berendezve a mostani létformánkra nekem már nem meglepõ. Talán nem is nagy horderejû, hiszen az emberi tudat alkalmatlan az idõtlenség és a végtelenség befogadására ugyanúgy, ahogy az idõt és végességet sem képes letapogatni.

Talán csak annyit jelent ez is számomra itt és most, hogy ez az állapot is csak egy pillanatfelvétel, egy korszak, egy ugródeszka, melyet számunkra összekapartak és belehelyeztek a kalickába, hogy hozzuk ki belõle a maximumot. Ez már megtörtént. Eredmény látszik. Jöhetnek a kotrógépek és el lehet tüntetni ennek a korszaknak is az összes hulladékát, szinte nyom nélkül. A sz-én korszaknak lassan vége. Kezdõdik a szili-ciumé!

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-01-03 15:30
A "mi" teremtésmítoszunk és az "értelem" ádamu-jewrája mintájára ipeg jókor! Azért azt tudátok, hogy mit is jelent, ha valami "almás". Az nem kósher, vagyis hogy ipeg nagyon is kósher.


Csak úgy vigyorog az év fájának gyümölcse

Az egykoron gyümölcséért és faanyagáért egyaránt közkedvelt vadalma lett a 2017-es Év fája az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) online szavazásán - közölte a szervezet az MTI-vel.

A vadalmafára, a magyar erdõk ritka különlegességére, leginkább rövid ideig, mindössze egy hétig tartó virágzásakor, esetleg termésérésekor lehet felfigyelni. Magyarországon a síkvidékektõl a középhegységekig egyaránt megtalálja létfeltételeit, a faj azonban mindenütt ritka, kis számú, sokszor csak egyetlen egyedet számláló populációi vannak jelen, emiatt veszélyeztetett fajnak számít – írta közleményében az Országos Erdészeti Egyesület.http://hvg.hu/itt...molcse#rss

static.femina.hu/utazas/bazaltkepzodmenyek_magyarorszagon/bazaltkepzodmeny_hegyestu.jpg

static.femina.hu/utazas/bazaltkepzodmenyek_magyarorszagon/bazaltkepzodmeny_somosko.jpg

4.bp.blogspot.com/-HCPOtnC6x1w/UArETKxOo5I/AAAAAAAAYIg/sh-MrxFlgV0/s1600/devils-tower.jpg
52 #2 kuka7
- 2017-01-03 16:17
Minden elképzelhetõ!-én meg azt mondom,hogy a föld sose volt,van,gömbölû,hanem LAPOS /életöböl,volt és az.Be lett bizonyítva mérésekkel a tengereken,a balatonnál,a víz az vizszintesen van mindenütt,nincs görbület,pedig bizonyos kilóméter után lenni kellene.
4 #3 Posta Imre
- 2017-01-03 17:55
Csaba, ettõl azért több ám! Itt "isten" a tét és jelenleg bukásra áll. A nagy Jézusozás és egyházasodás kellõs közepébõl kinõ és egészen hihetõ, természetközeli és tudatosan is feldolgozható energianyaláb. Nagyon már rejtve sincs és ha a szabadkõmûves mázt levakarjuk és a Csillagok háborúját és a Gyûrûk urát sem csak mesének, hanem valós események legendásított változatának nézzük, akkor nem kizárt, hogy pl. Kuka7 Középfölde szülötte.

A kép jó, tetszik!

Kuka, igazából semmi jelentõsége, kibeszéltük már ezt is.

"Tegyük fel,hogy a Föld Lapos.De ez csak megközelités kérdése.Mivel a rajta élõ emberek,és a közlekedés akkor is igy marad.
De vannak nagy tudósok,akik már továbbfejlõdtek.Szerintük kockasajt alakú.De osztatlan véleményük,hogy -ugy szar az egész,a rajta élõ bandával együtt,ahogy van."
254 #4 mujko
- 2017-01-03 19:08
Õ mondta elõször .
Ésaiás próféta könyve 40:22 Ki ül a föld kereksége fölött, a melynek lakói mint sáskák elõtte, ki az egeket kiterjeszti mint egy kárpitot, és kifeszíti, mint a sátort, lakásra;
4 #5 Posta Imre
- 2017-01-03 19:09
Csaba, szó sincs róla, mármint rejtényrõl! Felõlem a Föld lehet hüvelykúp forma is ebben a dilimenzióban, oszt ha Istennek nem tetszik, fel is út meg le is! Azt se zárom ki, hogy minden igaz és egyszerre hamis. Mondok egy példát! Mesékben egy esztendõ = 3 nap. Nahát, ez így is lehetett, csak ugye mi elképzelni sem tudjuk, hogy más bolygón ez bõven lehetséges. Szóval, nem nagyon tudunk "újat" kitananálni, csak korok, helyszínek és szereplõk keverednek, vagy keverik õket szándékkal.

Most megy Matt Démon legújabb új filmje a Kínai Nagyfalról, melyet démoni kollektív tudattal rendelkezõ zabálógép szörnyek támadnak. Démon az európai minden kínait maga mögé utasítva fürgébb, ügyesebb és okosabb...mint az átlag és persze a puskaport akarja és hõsként meg is szerzi.

De, kiderül, hogy az egész film arról szól, hogy a falat nem a kínaiak építették és nem a "hunok" ellen, hanem valahogy ipeg fordítva és mintha a "démonok" éppen a másik oldalról támadtak vona emerre. Na jó, azok sárkány-valamik voltak.

Nem arról van szó, hogy elhiszem, vagy nem, hanem arról, hogy semmit nem hiszek el, amit még úgy "hiszem", hogy hihetõ. Kombinálok. Általában bejön. Ezt ti tudhatjátok, de ennek sincs jelentõség és nekem boldogságot nem okoz, ahogy nektek sem örömöt. Az én alapelemem a "szél" lehet.

Visszatérve önreflexiódra: ha bármit megérteni vélsz, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy rossz úton jársz. A szabadon lebegõ tudatba simán belefér a lapos föld és a púpos gyerök a prés alatt, így együtt.s_nezem
4 #6 Posta Imre
- 2017-01-03 19:19
Csaba, én sem!
2 #7 gerry
- 2017-01-03 20:50
kuka7 - és neked sincsen kockafejed... komolyan. Bebizonyítottad.s_hihi
4 #8 Posta Imre
- 2017-01-03 20:59
Csaba és még remélem sokszor jársz így és végül élvezni is fogod, hogy bármibõl lehet bármi és ez nem itt dõl el a felületen, hanem benned a mélységes magosságodban! Úgy legyen!
52 #9 kuka7
- 2017-01-03 21:11
Gerry neked van mert gömhívõ vagy
118 #10 keepfargo
- 2017-01-03 22:54
Egy hajó, ház, vagy hasonló megfigyelöpont kb.30km-es láthatóságot ad sik tyerületen vagy vizen. A látóhatár (horizont) abból adódik, hogy a földfelszín görbülete miatt nem lathatunk tovább. (a felület a láthatár alá v. mögé görbül). Ezt nem minden gyerek tudja...
A föld messze nem annyira lapos, mint egy-egy "korlátlan" vita-kezdemény/kifejlet itt a honlapon.
Mivel azonban minden relativ, lehet hogy csak én látom laposnak a magasröptüt, és mások a gömbölyút/közel gömbölyüt látják annak...

Ez a vita sem kerek (egész) és nem is lehet az. Idötöltésnek megfelel, de nem fog "aha"-élményt adni.

Pedig jól indult; a mesék világát idézte.

Azt, hogy a magyar népmesék nem(csak) mesék, komolyabban is lehet(ne) venni. Persze ezt én nem írhatom elö senkinek, de attól még reménykedhetek benne, hogy egyszer alapos elemzés után rájönnek a "tojásfejüek", hogy tanítani is lehetne öket.
(Mert hiszen tanmesék ezek; - a kiskésit neki!)
4 #11 Posta Imre
- 2017-01-04 06:19
Fargó a mese se mese, még a fele se! Miért is z-égig érõ? See (ejtjük zének) tán nem a tó és tenger, ahogy a sehen a nézni, látni. Az angol lebutított változat ugyanez, de a zap a z-é-g, mely a vízen a látóhatárba olvad össze.
2 #12 gerry
- 2017-01-04 07:31
kuka - én nem vagyok "hívõ"... Azok ti vagytok voltatok és lesztek. Ti bizonyítjátok állandóan a saját hülyeségeiteket akkor is ha se logikailag sem pedig fizikailag nem lehetséges, mert el akarjátok hinni, nehogy véletlenül kiderüljön, hogy emberi felfogóképességetek véges. Ti megkeresitek mindig azt a közeget, ahol valakire vagy valakikre felnézhettek és csodálni tudtok. Ez kell a lelki békétekhez. Idönként pedig nem bírtok magatokkal és kényszert éreztek arra, hogy terjesszétek a baromságokat ami pudvássá tette az agynak nevezett valamit a fejetekben. Neked és a hozzád hasonlóknak mindegy, hogy Jehovát, vagy okos Sanyikát istenítitek, a lényeg, hogy valakinek fogni tudjátok a kezét. Nélkülük el lennétek veszve a világban ami számotokra felfoghatatlan, érthetetlen és ezért félelmetes. Persze hiába is mondom, írom évek óta... ti vagytok azok akik hiszik a "tudást" és terjesztitek tovább lelkesen a szellemi sötétséget.
12 #13 spartakusz
- 2017-01-04 09:09
ti vagytok azok akik hiszik a "tudást" és terjesztitek tovább lelkesen a szellemi sötétséget."

Ez a valóság - a pap is holtig tanul még is bután hal meg"
Valóban tudni kell - mit tudsz? Azt amit megtapasztaltál - láttad, érezted - átélted - stb. AZT HITTEM, HOGY EZ MÁR LECSENGET lapos vagy gömbölyû? NEM MINDEGY?
SPARI..
UI: N E M !
154 #14 kakas
- 2017-01-04 15:19
Jó estét!"Le ment a Nap!"1.bp.blogspot.com/-cRi10TIWngk/WB9z4CTA2XI/AAAAAAAAAL8/R3iID4q8rfMgnSkW6aDC1RhtCyhSakrnACLcB/s400/unnamed.gif -vagymi...
7 #15 virag
- 2017-01-04 17:05
Titkos tanítások
magyar mesékben - Belsõ Ösvény
http://www.magyar..._Barna.htm
118 #16 keepfargo
- 2017-01-04 18:30
Hát a szavakkal lehet játszani, csak kinek van még itt játékos kedve...?
(nekem?)
Mert hogy aszongya´a magyar, a gyar(ló): az ég; az ige, vagy fönév, vagy mindkettö...

Na és akkor az elég? Mert vagy meggyújtják és elég, vagy már meggyújtás elött is elég (volt, valamiböl)

Lehet hogy a holocaust (teljes elégés) innen jött be a képbe utólag: mikor már nagyon elég volt

Ezért (is) vizionálnak=látni vélnek sokan "ujabb holokamut", mikor még a régi sem volt meg igazán...mert nem lett volna hozzá elég szén. Most már megint nagyon elég...és ha szén nincs is elég, azért elég nagy gáz van, s az is elég...
Na, ebböl egyelöre elég.
272 #17 Kameleon
- 2017-01-05 13:10
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WtMayiz-18Q[/movie]

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3Wa6k1Q8gsw[/movie]

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ccfd55OWwxc[/movie]
129 #18 VaLa
- 2017-01-05 16:40
Tegyetek oda, ahova akarjätok. - Lekestem, most jutottam ide ezzel,de:
Ez is KÖ es valos, hazai, hatärra valo, stb..
6x30=18o vagon meszközuzalek....
Ez is penz volt az elmult nyäron a delkeleti hatärvärosba erkezett meszközuzalek...

https://www.youtu...h41fcckDuA
129 #19 VaLa
- 2017-01-05 16:41
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mZPXVjEf3R4&list=PL0bNGt1K140GkR8oshqxChhh41fcckDuA[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.12 másodperc
4,708,208 egyedi látogató