Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A zégig érõ kréta-fa

GondolatokAkkor mesélek! Mikor akkor? Hát most, ahogy a hátam mosom és kezeim a krétaportól a kréta korból. Morbid lesz és a kezelõ-pszihiáteremmel sem beszéltem meg elõre, viszont Kiss Imrének megküldtem az anyagot, mert az õ "téveszméihez" remekül igazodnak azok az eszement tények, melyekrõl most szólok. Úgy kezdõdött, hogy tanulás helyett idióta orosz videókat nézegettem és "véletlen" rákattantam erre itt. Link Röviden összefoglalom, ha baj. Azzal kezdi, hogy az északi részen (Föld) miért nincs 200 évesnél idõsebb fa. Választ is ad. Ca. 200 éve termonukleáris csapások sora irtotta ki a növényzetet és idõ kellett a regenerálódáshoz.

A képek, amiket közben hoz Szibériát és a belorusz területet is elég kopasznak mutatják. Kis kitérõ ide, hogy vagy 3 éve már írtam egy ilyen felvetés, hogy Napóleon moszkvai látogatásának nem az orosz tél, hanem termonukleáris pánik vetett véget, mely sikeresen felperzselte a fabódé "templomok városa" címet viselõ várost, s azóta megkövesedett, mert a kõ kevésbé gyúlékony.

De most ezt hagyjuk, nem ez a téma. Gyorsan átvált a beszélõ és képekkel igazolja, hogy az egész bolygónk lényegében egy nagy kõfejtõ, és lényegében el kell felejtenünk a "völgy", vagy "hegy" és a "vulkán" kifejezéseket, mert az mind az egykor volt, globális méretû ipari kitermelés mellékterméke. Ja, a sivatagok is azok. Sok helyt több száz méter, sõt kilométeres "mély" kitermelés zajlott és a "meddõhányók" lettek az egyedül álló hegyek, melyek némelyikében vegyi reakciók következtében ma is "vulkanikus" folyamatok zajlanak, kilökõdéssel.

Jó, jó, tudom, hogy hülyeség! Ezért rákattintottam a következõ ilyen anyagra is, ahol azt az állítást vesézték ki, hogy a Földön nincsenek is erdõk. Link

Roppant logikusan, következetesen szedi csokorba a szerzõ a gondolatsort, bemutatva pár "magányosan álló" sziklarönköt, mely bazalt-magömlésnek tûnik, hatszögletû sejtformába rendezett erekkel. Aztán lecsapja a magas labdát és közli, hogy ezek régen fák voltak. igen-igen, fák! Nem fácskák, susnyák, súrják..., hanem a számítások alapján 60 km magas, de más adatok szerint akár 100-200 km magas óriások. Avatár megvan? levezetik, hogy a Földön a mai "élet" nagyjából az akkorinak a 20000-e, ha biológiai tömeget és a sarkokon felhalmozott jeget vesszük alapul. Világfa?

Az, hogy egykor itt "csodás" élõlények és óriások éltek, ma még kinek kérdés? Persze ez nem az emberek kora volt és a Kréta kort emlegetik nagyon. Arra is magyarázatot adtak, hová tûnt el a sok -sok növényzet. Egyszerûen megkövültek. Beony! Szerves életformája nem feltétlenül követte a carbon struktúrát és akik kivágtak pár fát és megváltoztatták a Föld klímáját (vagy csak muszájból változott) az addig organikus anyag egyszerûen megkövesedett (gondolom nem két nap alatt). Egyes növényekbõl (fák) féldrágakövek is lettek, mert ugye szelektíven olyan anyagokat gyûjtött magába és a már karbonhoz tartozó matéria meg szén lett..., vagy valami ilyesmi!

Aztán eccerûen "lerobbantották" a követ a talajszintre és ha igaz, hogy akár több száz négyzetméter területû törzzsel bíró fa után milyen magas kõhegy marad, így logikussá válik az is, hogy miért és hogyan kellett a Föld felszínén utómunkaként számunkra elképzelhetetlen méretû gépekkel és technológiával "eltakarítani".

Megnéztem az filmecskét és amit ott mondanak az nagyon hajaz Kiss Imrénk által hangoztatottakra és nem kicsit emlékeztet a népmesei motívumokra, melyeket mostanában sorra fel is dolgoztak. Babszem Jankó és az óriások, melyek odafenn laknak és az égig érõ fán ereszkednek alá, vagy éppen a Transzformersz utolsó részében (ha jól emlék-szem) ott a menekülõ dinókat bombázzák az "idegenek" és dermednek kõvé..., de ez már tényleg a pszichiáteremre tartozó felvetõdés.

A videókban elhangzott állítások és az, hogy a Földünk úgy van összerakva, megszerkesztve, épített környezetként, beszabályozva, vizek elválasztva a szárazföldektõl....szóval berendezve a mostani létformánkra nekem már nem meglepõ. Talán nem is nagy horderejû, hiszen az emberi tudat alkalmatlan az idõtlenség és a végtelenség befogadására ugyanúgy, ahogy az idõt és végességet sem képes letapogatni.

Talán csak annyit jelent ez is számomra itt és most, hogy ez az állapot is csak egy pillanatfelvétel, egy korszak, egy ugródeszka, melyet számunkra összekapartak és belehelyeztek a kalickába, hogy hozzuk ki belõle a maximumot. Ez már megtörtént. Eredmény látszik. Jöhetnek a kotrógépek és el lehet tüntetni ennek a korszaknak is az összes hulladékát, szinte nyom nélkül. A sz-én korszaknak lassan vége. Kezdõdik a szili-ciumé!

Hozzászólások

99 #39 MORMOTA1968
- 2017-01-08 07:34
Imre! A YouTube-on van az a videó, amit már te is ajánlottál, amin oroszul beszélgetnek arról, hogy sohasem létezett a nagy Kazár Birodalom. Úgy látom, a videó alatti hozzászólásokból, hogy másokat is érdekelne, mirõl is szól a beszélgetés, de nem akad egyetlen ember sem, aki lefordítaná magyarra a szöveget. Jó lenne legalább nagy vonalakban tudni, hogy mirõl is van szó a videóban. Próbáltam utána nézni, hogy létezik e olyan fordító program, ami automatikusan lefordítja az idegen nyelvû YouTube videókat, de sajnos ilyen programot nem találtam. Ez bizony baj, mert sok olyan orosz vagy más nyelvû videó van, ami még lefordításra vár, de csak kevesen foglalkoznak ilyesmivel idõ hiányában, gondolom. Orosz nyelvû videók lefordításával pedig tudtommal senki sem foglalkozik. Pedig tényleg többeket is érdekelne, hogy a videóban szereplõ elõadó szerint miért kamu a Kazár Birodalom létezése. Talán még maga a kazár nép se létezett? Mert a végén még az is kiderülhet. De ha így lenne, akkor honnét valók az askenázi fehér zsidók? Tudom, nem a fenti témához tartozik, csak megjegyzésnek szántam. A cikkrõl csak annyit. Bármi elképzelhetõ. Az emberiség, mint faj, egyértelmûen egy genetikai kísérlet eredménye, egy másik idegen faj által kitenyésztett rabszolga faj, valahogy úgy, mint az "IE. 10000" címû filmben. És ez a bánya bolygó elmélet nagyon is elképzelhetõ számomra. Hogy valóban így történhetett. Valamikor nagyon régen a föld légköre sokkal vastagabb volt és az is történelmi tény, hogy óriási növények, állatok és ember szerû lények éltek akkor. Hogy a mai hegyek, völgyek, egyéb tényleg a bolygó lebányászásának végeredményei lennének, számomra ez is elképzelhetõ, ahogyan a megkövesedett óriás fák is. Érdekes elméletek mindenesetre.
165 #40 LM
- 2017-01-08 09:04
Szintet léptünk
élien kémtrél. 08:15 tõl érdekes
http://player.hu/...oeszleles/
2 #41 gerry
- 2017-01-08 09:14
LM - ne már!!! a te szinted?
238 #42 bivaly
- 2017-01-09 17:22
De jó ez a csend ! Nem zúg a fülem a hülyék harangozásától. Tartsátok is be ezt a csendet ! A nyugalom mindenek felett.
238 #43 bivaly
- 2017-01-09 20:31
Võõee, látszik a szint, kicsit alacsony, vagy még annál is alacsonyabb . Megvetendõ állapot, sokaknak pont jó, többeknek mentsvár ! Mire, meg miért ? Elbújhatnak önmaguk elõl, legalább pár pillanatra. Gyerekes, és lehetetlen. Mit is mondott Lao Ce ? "Szerelmedet mások elõtt letagadhatod, de saját szíved elõl hová bújsz el ?"
Most jöhet a ..., mi is ?
Mondjátok csak nyugodtan ! Érteni kellene.
4 #44 Posta Imre
- 2017-01-09 20:43
Bivaly, ne zsibongj már, mert felvered a zalvóat és elriasztod a szólásra jelentkezõket.

Készül már a következõ gumicsont, mit lehet majd rágni, csak a héten lesz mg két házi-vizsgám, s a kocsit is vizsgáztatnom kell, s amúgy is a fészen osztom az észtet, mert letelt a büntim és még nem rúgtak ki két nap óta megent. Türelem, addig add fel magadnak a nagy kérdést és igyekezz megvitatva meg nem válaszolni. A történelem nem a zélet tanítómestere, hanem egy mese, mely az életet kificamítva tanítja az egyenesnek a görbét a görbének meg az önigazolást.
238 #45 bivaly
- 2017-01-10 08:01
Imre !

Néha én is rosszalkodom kicsit. De csak kicsit. A "fészre" meg nem megyek fel, nem vagyok regelve, én csak itt kotorászok esetenként. Ez is bõven sok. Az élet meg rövid, nagyon rövid, a lapostányér méretén meg csak a csirkepörkölt evése közben szoktam foglalkozni, hogy miért nem nagyobb ?
Elmentem hallgatni, és bölcs maradok.
12 #46 spartakusz
- 2017-01-10 10:23
EMLÉKEZTEK - A RIHEGÕ RÖHÖGÕ GÖRCSÖT KAPÓ MACÁRA?
Õ mondta ha jó emlékezek a hídon át kell menni - na tessék tegnap nézem ezt a filmet és elhangzik benne ez a mondat! Már pedig véletlenek nincsenek! Vajon mit üzenhet?
https://www.youtu...GuY6tWKSJU
4 #47 Posta Imre
- 2017-01-10 13:07
Bivaly!

Nehéz az élet, de múlik! Szabó Dezsõ
283 #48 gladiator07
- 2017-01-10 19:09
Imre, a gyógyszer iparban akarsz elhelyezkedni ?
4 #49 Posta Imre
- 2017-01-10 19:26
Gladiátor, az asszony mellett a helyem.
413 #50 Khali papa
- 2017-01-10 21:54
Mormota,köszönöm a technikai segítséget,legközelebb jobban próbálok odafigyelni.....Bivaly! Neked egy dologban igazad volt: a Philips N4511 tényleg egy régi magnó,de a látszat csal! Amíg itt lesz nálam,még újabb 38 év múlva is magnó lesz! Ennyi...3 motor,3 fej,szalagkímélõ mechanika,trükklehetõségek a felvételnél,3 sebesség,stb..Inkább a vérem follyon ki,minthogy bármennyi pénzért is eladjam! Ez vonatkozik az összes mûszaki berendezésemre. Nem érdekel mennyit mutat a naptár,én nem gerjedek az újabbnál újabb hangkütyükre,mert ezek digitális fostalicskák...Mp3-ban,Mp4-ben csak kényelmes,igénytelen,botfülûek hallgatnak zenét,vagy olyanok,akik állandóan sietnek v.hova,fejhallgatók bedugva,s a kockásfülû nyulak rohannak..Hogy hova,azt õk sem tudják..Én még nem felejtettem el a zõld és piros befûzõszalagot,s akkor sem szakad le a kezem,ha a lejárt bakelit "A"-t átfordítom bakelit "B"-re..Blues Company? Igen,létezik több mint 20 éve. Magyar csapat,kicsit odabaszós rockzenét játszanak,néhány dalszövegnél ki lehet tenni a 18-as karikát.! Keressetek rá a youtubon pl. a "Barmok bolygója" c. számra,én garantálom,az itt lévõk 90%-ának tetszeni fog.(Meg a többi is,talán..) A múltkor letorrenteztem magamnak egy albumukat (kevésbé tömörített) flac. formátumban,s a zenei anyag kapott azonnal egy kis Analóg "szaturációt": felvettem 19-es sebességgel az egyik kiváló AGFA szalagomra,és pont ezt hallgattam vissza,amikor ide írogattam. Kis hangtechnikai meglepetés (vagy átverés?) a betévedõ ismerõseimnek.Ez egy jó hobby szerintem a melóhely után,idehaza a Retro Hi-Fi cuccaim között.Kis javítás,karbantartás,tisztítás,és már el is szállt a téli délután az estével együtt.Két forrasztás,vagy a meghajtószíjak cseréje között pedig jöhet a bögre kávé+nikotinrakéták az arcba,s van idõm egy kis Posta Imrét is olvasgatni...
413 #51 Khali papa
- 2017-01-10 22:49
Sajnos,ebben a Hangtechnikai Királyságban csak épp a Király nem ül a trónján,mert egy REVOXnak,vagy STUDERnek hûséges alattvalója lennék,de se rokonom,se barátom nincs Svájcban...Ami a svájci jellegû tárgyakat illeti,minden télen látom a hátsó szomszédom fején új sapka formájában,még a bojtja is megvan.Egyik évben sötétkéket,másik évben barnát vesz fel ez a szerencsétlen favágás,ill. fûrészelés elõtt.Hogy honnan van neki az a hatalmas készlet,nem tudom.Valószínû,mikor 25 éve bezárták a gyárát,neki már csak a munkásruhák,és a svájci sapkák maradtak,az élelmesebb kollégái elvitték elõle a fúrógépeket,szerszámokat,stb..stb..Egy másik ismerõsöm pedig mind a mai napig járja a bolhapiacokat,nála a gázálarc+betét,és szimattatyó a sláger,azokat árulja már vagy 20 éve.Óriási készlete volt odahaza,a nyári konyhája plafonig tele volt ezekkel a honvédségi cuccokkal.Szerintem még a Katasztrófavédelem is megirigyelhetné a készletét.Tehát a hasznos tárgyak nem tûnnek el,nem válnak az enyészetté,hanem tovább élnek,ha gondos kezekbe kerülnek...
238 #52 bivaly
- 2017-01-11 06:09
Khali papa !

Némi rálátással a múltamra való tekintettel. A Revox és Studer egy rakász szar, a Mechlabor mellett is ! Igen sok dolgot kellett átalakítani gyári mivoltukhoz képest, hogy jók legyenek. A magnókat TEAC-nak, TASCAM-nak, meg OTARI-nak, meg FOSTEX-nak nevezik, de volt jó minõségû pár egyéb stúdiómagnó, mint TELEFUNKEN, ( õ találta fel) és AMPEX. Házi kivitelben már több, a Philipsnek ez után jött ki a 45.. sorozata, ahol a csúcs a 4520 és 22 volt, utóbbi fél sávon 38-al ! De amit magnónak neveznek még, az volt a BRAUN, és TANDBERG Európából, meg az AKAI, TECHNICS, PIONEER és SONY, Japánból. Ne felejtsük el a NAGRA-t, eszméletlen jel-zaj viszonyával, meg egyebeivel. Ezekhez képest egy REVOX egy rakás szar, a váltóáramú motorjaival, a rohadt gyárilag beleépített kontakt hibák tömegével, meg a szalagvezetés teljes hiányával. Egy komoly magnó az minimum dual capstan hajtású, kommutátor nélküli DC motorokkal, és minõségi szalagvezetéssel. Ez a REVOX-ból sõt a STUDER-ból is hiányzik ! Láttam pár TEAC-ot, és TASCAM stúdiógépet is, NAGRA-val meg dolgoztam is, és a 70-es évek közepén már 4506-os Philipsen hallgattam zenét, amihez képest a TEAC X-7, X-10, toronymagasan volt jobb. Bizonyára a Philips 4520 felvette velük a versenyt, csak iszonyat ára volt, meg ritka. A TEAC / TASCAM meg minden szinten a csillagokban. A szalagok közül meg a World Best az a TDK GX-35 / 50 B volt, mögötte szorosan a Maxell UDXL. Az AGFA is jó, de az elõzõ kettõ jobb volt nála. De megemlítem a szalagok szégyenét is, amit istenítettek egykor és nem tudom, hogy miért, a világ legszemetebb ( szó szerint !) szalagja az a BASF PRO-35 professional volt. Ettõl trágyább szalag a Földön nem létezett. Mocskolt, porladt, bekente a fejet.
Én vinilt hallgatok, nem bakelitet, utálom ezt a köztudatba préselt idióta megnevezést, az olyan "zenéket" meg, ahol ki lehet tenni a 18-as karikát, messze elkerülöm. Az nem zene, és pont olyan erkölcs rohasztó, mint ami ellen te esetleg ide jöttél "pihenni". A zenében használt esetlegesen kemény kifejezések, nem a trágárság szinonímái, akinek igen ,az nem felebarátom. Egy kemény rock nem attól kemény, hogy dilettáns fakezû gitárosok és dobosok a "nyodjad baszdmeg !" egyen dübörgést csinálják, és már nagyon örvendetes ha ritmusra. Nem régen indult egy Rockrádió nevû adó, szánalmas zenékkel többnyire, ritkán van igazán minõségi zene a mûfajból, és szánalmasan idióta mûsorvezetõkkel, utóbbiban a nõi szakasz verhetetlen ! Válogatott seggfejek, gondolom a "szakmából". Itt párszor lehet hallani "nagy magyar rock bandákat", esetenként a no name kategóriából, kiábrándító. A Blues Company-t meghagyom neked, a 18-as karikájukkal együtt.
2 #53 gerry
- 2017-01-11 08:10
Igazat kell adjak Bivalynak - a zene nem elég, a szövegnek is méltónak kell lenni ahhoz, hogy minöségnek nevezzünk valamit.

Nekem MAMBO szalagos magnóm volt - átépítettem kemény, fél évi munkával ... sztereo, tranzisztoros volt (A tranzisztor kor hajnalán, akkor az volt a divatos irányzat és remekül szólt 2x 5Watton külsõ hangfalon... izé hangdobozzal!)
retronom.hu/files/images/mambo.JPG

Igaz, hogy azért tettem, mert idegesíteni akartuk az elsõ emeleti "Szarkánét" akinek nem tetszett, hogy ping-pongozás köszben ott zajongtunk a nagyudvaron így azt gondoltam zenével jobban fogja élvezni a jelenlétünket! De továbbra is nehezen viselte, viszont nekünk ott volt a Rolling, Beatles, CCR... meg az egész, akkori zenei világ! s_pompoms_yeye

Ez azért tetszett:
[movie=youtube]https://youtu.be/SmFgJLefh-Q[/movie]
...reggeli ébresztõnek!


...de négylábukám ennyire leszólni svájcot...:| - neked kõ van a szíved helyén. Nincs is (soha nem is volt) svájcisapkám! s_hihi
283 #54 gladiator07
- 2017-01-11 16:29
Imre tökéletesen igazad van, ráadásul vegyészmérnöki diplomával szilárd alappal vagy megáldva.
2 #55 gerry
- 2017-01-11 17:29
...vegyészmérnök = "méregkeverõ! "Posta Borgia Imre"... csak nevet változtatott mert félkézrõl született bele az italo-családba... és azért maradt életbe az ük-ük-üknagyapa mert Taljánhonból Magyarhonba menekült... De el ne mondjátok Imrének, hogy tudom a titkát és kiszivárogtattam, mert képes lenne bosszúból valamit belekeverni az esti teámba aztán volt gerry nincs gerry... az ember nem lehet elég óvatos!s_huh
4 #56 Posta Imre
- 2017-01-11 20:00
Gerry, vagy bármi, de tény, hogy semimi nem az, ami semiminek látszik!

Gladiátor, tökéletesen tudatában vagyok.
238 #57 bivaly
- 2017-01-12 05:36
Imre !

Vegyész, csak kicsit más. Soha nem voltam oda a kémiáért, de amikor belekeveredtem az ipari fémragasztók birodalmába, hát tátottam a számat. Az erre felé létezõ ezotériákat nem ismerem, ugye magát a ragasztót nem én találom ki, csak használom, de amikor kizárólag a ragasztás a rögzítés lehetõsége, és az üzemi hõmérséklet meg 70 fok, és mûködik X éve, hát az már valami. De ez csak egyetlen példa. Az is a "vegyészet" csodája, hogy az erkélyt amikor burkoltam állandó monszun volt, hadd érezzem a törõdést, öt centís vízben kötött meg a ragasztó, rajta is volt magyarul, hogy a ragasztók királya ! És az is volt ! Ennyit a hétköznapok kémiájáról. Halkan megjegyzem, ha az orvoskémia is ilyen lenne, mint a "ragasztók királya", nem lennének vérhígítók, és koleszterin csökkentõk sem. A vegyész tudás komoly szinten adu ász. Szerte ágazó, összetett mûfaj, rengeteg átfedéssel, tehát igen jól használható tudás.
Megint csak halkan megjegyzem, már ha ebben a végletes világban szükség van még tudásra, ebben a szerencsétlen, kivéreztetett országban.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.07 másodperc
4,708,152 egyedi látogató