Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gyõrkös István az egyetlen gyanúsított

BelföldEbben az a "meglepõ", hogy úgy tálalják, mintha más is elkövethette vona. A gyanúsítás tehát alapos, az elkövetõ meg felbujtott, védett, az állományhoz tartozott személy és pont! Hajrá liberalizált fegyvertartás! Az alapos gyanú szerint id. Gyõrkös István lõtte le Pálvölgyi Péter rendõr õrnagyot Bõnyben. Minden ellenkezõ híreszteléssel szemben, a hungarista az egyetlen gyanúsított. A nyomozó ügyészek perrendszerû bizonyítást folytatnak, a nyomozás határ­ideje április 26.

Továbbra is egyetlen gyanúsított van az október 26-i, bõnyi rendõrgyilkosságban, a férfi elõzetes letartóztatásban van – közölte érdeklõdésünkre Nagy Andrea ügyész, a Központi Nyomozó Fõügyészség (KNYF) szóvivõje. A KNYF gyõri regionális osztálya bevonásával vizsgálja a történteket, szakértõk közremûködésével folyik a bizonyítás. A nyomozás határideje április 26-a, ami meghosszabbítható. Id. Gyõrkös István (képünkön) elõzetes letartóztatása február 28-án jár le, de azt várhatóan meghosszabbítják.

A részletekrõl a nyomozás sikere érdekében nem ad bõvebb felvilágosítást a KNYF. Annyi tudható, hogy úgynevezett perrendszerû bizonyítást folytatnak, azaz a büntetõeljárási törvény elõírásai szerint a bíróságon felhasználható bizonyítékok kidolgozása, alátámasztása, logikai egységbe foglalása történik végleges szakértõi vélemények, személyi és tárgyi bizonyítékok, vallomások alapján.

Ismert, a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) vezetõje, id. Gyõrkös István ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztetõ emberölés és lõfegyverrel visszaélés bûntette miatt rendeltek el nyomozást, miután október 26-án illegálisan tartott gépkarabéllyal adott le több lövést Bõnyben, és megölte Pálvölgyi Péter rendõr õrnagyot. A gyilkosságnak tanúja volt a gyanúsított felesége, valamint a fõtiszt több kollégája.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt fõnyomozója és társai házkutatásra érkeztek a hungarista vezér bõnyi családi házához. Már nem elõször jártak Gyõrköséknél, korábban az MNA-vezetõ mindig együttmûködött a rendõrökkel, ezúttal azonban másként történt. A tanúk szerint vita robbant ki id. Gyõrkös és a rendõrök között, a hungarista bement a házba, és mire Pálvölgyi õrnagy és társai követték, már egy Kalasnyikovval fogadta õket. A kirobbant tûzharcban id. Gyõrkös – a KNYF vezetõjének sajtótájékoztatón elhangzott közlése szerint – 5-6 lövést adott le a gépkarabéllyal; az egyik lövedék fejen találta az õrnagyot, aki életét vesztette. A fõtiszt társai viszonozták Gyõrkös lövéseit, és haslövéssel leterítették.

A Magyar Nemzet riportja szerint Bõnyben arról beszélnek helybéliek, hogy a gyilkosság napján egy rendõrnõt vittek el a helyszínrõl sokkos állapotban, aki állítólag azt kiabálta: „Lelõttem a társamat!” A KNYF mendemondákat nem vizsgál, az emberöléssel továbbra is id. Gyõrköst gyanúsítja. Úgy tudjuk, az elsõdleges szak­értõi vélemények alá is támasztják a nyomozó hatóság álláspontját. Például az, hogy a fõtiszt halálát Kalasnyikov-lõszer okozta.

A gyanúsított védõje azt mondta laptársunknak, hogy megkapta a boncolási jegyzõkönyvet, ám abban nem szerepel, hogy milyen fegyverbõl származik a tiszt életét kioltó lövedék. A Magyar Idõk úgy tudja, a bizonyítékok teljes körét iratismertetéskor tárják a védelem elé, a gyilkos lövedékkel kapcsolatban pedig az igaz­ságügyi fegyverszakértõ jelenleg is dolgozik a szakvéleményen.Link

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2017-01-07 10:36
Csak azt nem értem, mi a fenének takarják le a szemét, hiszen közismert, ráadásul még nem hunyta le.
30 #2 osmagyar
- 2017-01-07 13:22
Pár napja éppen eszembe jutott, hogy nagy csend van Gyõrkös körül, mint a cigánygyilkosággal gyanúsítottak kapcsolatban is. Ha tiszták lennének ezek az ügyek, már rég lenne ítélet. Továbbra is hiányolom ifj. Gyõrkös nyilatkozatát, mert lenne lehetõsége elmondani az igazságot.
83 #3 Sbert
- 2017-01-07 14:05
Te, Imre!
Nem baszná mög azt, akit akar ez a valaki, aki összehányta erre a betûket????
Csak rögtön, két laikusnak is szembeötlõ:
"illegálisan tartott gépkarabéllyal"
és: (nekem a lábújjkörmeim belekapaszkodtak a gyakorlóbakancsba, ahogy olvastam.... :)
"A gyilkosságnak tanúja volt a gyanúsított felesége, valamint a fõtiszt több kollégája."
TÖBB kollegája? Nahh mesélj még, Kicsirigó! Fütyüljél, mit tudsz még.
Kétlem, hogy Freud-i elírás lenne ez....
Jó reggelt.... így délutáni sziesztámból, megvolt.
Mik fognak még kiszivárogtatni?
Kiváncsivá tött ez a mandró.
várom a folytatást!
Hagyok egy kis töprengenivalót.... Néktök is.
Áldás!
Láb- és kézjegyzet: hirtelenben véstem ki amit eddig, majd folytattam az olvasást. Híjje.
Máán Mende-Mondák is vannak.
Égyre jobb.... Lassan Leslie Máán-doki is feltûnik.....
a többi szamizdat, a javából.
Brávó! Na Brávó! (Sissy után, császárian szabadon...)
86 #4 kovu
- 2017-01-07 17:49
";Lelõttem a társamat" -állitolag a keletinél is ez volt amikor radovics dusánt " elutötték" hát én nem tudom .én nem voltam otts_franc
123 #5 fsavanyu
- 2017-01-08 11:52
Most tesztelik a jó népet, meg a Terézvárosi robbantóval mint annó Táncos Gábor idejébe.Itt tenoristát csinyálnak minden ártatlan Magyarból!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.81 másodperc
3,399,765 egyedi látogató