Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Több, mint 5000 zsidó hagyta el tavaly Franciaországot

BelföldÁllítólag így kezdõdött a "náci" Németország felemelkedése és akkor is a tetvek ide "mene-mene tek-ültek". Az 500 ezer enyhe túlzás, mert csak judapesten és környékén lapul legalább annyi. A zsidók tömeges elvándorlása már több éve zajló folyamat, a kiváltó okok közé pedig elsõsorban az antiszemitizmus terjedését, az õket ért támadásokat sorolják.

Európában Franciaországban él a legnagyobb zsidó közösség, 500.000 körüli létszámmal, a növekvõ elvándorlás miatt azonban évrõl-évre kevesebben vannak. A Charlie Hebdo magazin elleni merénylet, a kóser boltot ért támadás és a növekvõ terrorveszély miatt 2015-ben 7900-an, míg 2016-ban 5000-en hagyták el az országot – áll a The Local francia kiadásában. Az elmúlt 10 évben közel 40.000 francia zsidó költözött el Franciaországból, számottevõ részük pedig Izraelben talált új otthonra.

Izrael ugyanis tárt karokkal várja a zsidó bevándorlókat, a kormány három éve több intézkedést is bevezetett, hogy segítséget nyújtson a letelepedni kívánóknak. Állásokat kínálnak nekik és a vállalkozások áttelepítését is egyszerûbbé tették, de a fiatalok számára külön programokat is kiírtak. Így a zsidó közösség tagjai között most már olyanok is vannak, akiknél a családi és vallási okok mellett a gazdasági szempontok is szerepet játszanak az elvándorlásban.

Izrael 8,5 milliós lakosságának 75 százaléka zsidó, míg a lakosság egyötöde arab. A most zajló alija (a zsidók tömeges bevándorlása Izraelbe) pedig a legnagyobb ilyen esemény 1948 óta.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-01-10 17:30
Németh Szilárd: El kell innen takarítani a Soros-birodalom álciviljeit

A Fidesz frakcióvezetõ-helyettese szerint ezerrel támadják a kormányt, ami megengedhetetlen. http://www.atv.hu...lciviljeit
267 #2 Perle
- 2017-01-10 19:05
Szándékos hazaterelés ez, hiszen gõz erõvel folyik az építkezés palesztín területen is. 1948-ban is be kellett népesíteniuk a megkapott területet, most is ez a helyzet. Nem hiszem, hogy félelembõl mennének. Ha mégis, akkor az Európára váró háborús veszélyhelyzet miatt távozhatnak. Nekik már megsúghatták, hogy mi lesz itt az oroszok elrettentésekor. Én már elõre megijedtem. Beindult a hadi gépezet, mint korábban Afganisztán, Irak, Líbia és Szíria ellen.
Tegnap tele volt a világ sajtó azzal, hogy Amerikában egyszerre 6 államban fenyegették meg a zsidó közösségeket robbanó szerkezettel. Arról viszont egy szó sincs, hogy már pakolnának is be a bõröndbe. Igaz, hogy Amerikában nem tudják, hogy mi a világháboró saját térfélen lebonyolítva.

http://heavy.com/...hoax-real/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,392,757 egyedi látogató