Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Világgazdasági Fórum: Kirívóvá vált az elitellenes populizmus terjedése

BelföldCsak neeeem? Én ilyesmit nem tapasztaltam, nem érzékeltem, itt mindenki olyan Nyugat, és seggfogalma sincs semmilyen "elitrõl", ami már réges rég Emberiségellenes mocskos zsidóvá züllött. És? Tehát lesznek következmények? A globális kockázatok között az elmúlt egy évben kirívóvá vált az elitellenes populizmus terjedése, és ennek elsõdleges oka a jövedelmi és vagyoni különbségek mélyülése - áll a Világgazdasági Fórum által szerdán Londonban ismertetett éves világjelentésben.
Világgazdasági Fórum: Kirívóvá vált az elitellenes populizmus terjedése

Az évenkénti davosi találkozót rendezõ szervezet 78 oldalas tanulmánya szerint a jelentéshez elkészített felmérés kimutatta, hogy a válaszadók a következõ tíz év globális folyamatainak legfontosabb meghatározó tényezõjeként tartják számon az egyre nagyobb jövedelmi és vagyoni egyenlõtlenségeket.

A jelentés szerint ennek orvoslásához újjá kell éleszteni a gazdasági növekedést, de az elitellenes populista hangulat erõsödése azt jelzi, hogy ez önmagában már nem elégséges a társadalmakon belüli repedések kezeléséhez, ehhez most már a szabadpiaci kapitalizmus reformját is napirendre kell venni.

atv.hu/MTI
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-01-11 20:12
Zárolták Egyiptomban két civil szervezet vagyonát

Egy egyiptomi bíróság szerdán elrendelte két nem kormányzati szervezet vagyonának befagyasztását. A nyomozást az egyiptomi hatóságok még évekkel ezelõtt azzal a gyanúval indították a civil szervezetek ellen, hogy azok illegális úton kapnak pénzügyi támogatást külföldrõl. http://mno.hu/kul...at-1380695

Sztrájkolnak az arabok Izráelben

Boltokat, vállalatokat, iskolákat zártak be szerdán az Izraelben élõ arabok tiltakozásul amiatt, hogy a hatóságok elõzõ nap lebontottak 11 építményt Kalanszuva arab faluban.
http://www.hirado...izraelben/
267 #2 Perle
- 2017-01-12 20:17
Ha majd nem lesz kirívó a vagyoni és jövedelmi különbség az ingyenélõ elit és a keményen robotoló többség között, akkor majd nem fog terjedni az elitellenes populizmus.
A gazdasági növekedés csak az elinek hoz újabb hasznot. Annyi lesz a különbség, hogy többen dolgoznak majd éhbérért.
"Ha majd a bõség kosárából mindenki egyaránt vehet", az még odébb van, mint az, hogy a " jognak asztalánál mindenki egyaránt foglal helyet"..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
3,398,180 egyedi látogató