Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Vona a Reutersnek: Jövõre is küldünk Hanuka-üdvözletet, ha kormányozni akarunk, kellenek a partnerek

BelföldZazrivel meglépik a magas zsét. Igen, rég kinõtte a jóbikos bárgyú idiótáka. neki egy igazi "nemzeti" hivatalos zsidó csapat kell, mert a párt nem ismer ellenséget, csak szavazókat, s nincs barát sem, csak választó...és mindez szemen szedett hazugság! „Helyesen tettük, amit az ünnepek alatt tettünk” – nyilatkozta a Reutersnek adott angol nyelvû interjújában Vona Gábor a Hanuka-üdvözlettel kapcsolatban, hozzátéve, „ha kormányozni szeretnénk, partnerekre van szükségünk minden vallási felekezetben és csoportban”. A Jobbik elnöke arról is beszélt, a párt számít a kiábrándult baloldali választók szavazataira, a szükséges változásokat meg kell szenvednie a pártnak. Vona ígérte, megválasztása esetén visszaállítaná a fékek és ellensúlyok rendszerét.

A Jobbik, mint Magyarország legnagyobb ellenzéki pártja, szélsõjobboldali, antiszemita gyökerektõl elszakadva a mainstream felé közeledik, és azt tervezi, hogy leváltja a hatalomból a Fideszt a 2018-as választásokon – derült ki Vona Gábor a Reuters-nek adott angol nyelvû interjújában.

Vona Gábor Facebook-oldalán arról ír:

A Reuters nemzetközi hírügynökségnek adtam interjút a héten, ahol elmondtam, a Jobbik kormányra kerülve egy sokkal demokratikusabb országot fog építeni, mint a Fidesz az elmúlt 7 évben. Bíztató, hogy a Jobbikot már a nemzetközi sajtó is az Orbán-kormány legnagyobb kihívójaként tartja számon.

A Reuters az interjúban felidézi, a Jobbik korábban nyilvánosan rágalmazta a zsidókat, melegeket és a külföldieket, és paramilitáris egységei felvonulásokat tartottak a romák lakta településeken. A párt inkább Oroszországgal, Iránnal és Törökországgal építette a kapcsolatait, mint az Európai Unióval, amelynek Magyarország is a tagja. Az az elmúlt hónapban ugyanakkor Vona Gábor Hanuka-üdvözletet küldött a helyi zsidóságnak.
Meg kell szenvedni a változásért

„A pártnak meg kell szenvednie a változásért” – nyilatkozta Vona Gábor a Reutersnek, hangsúlyozva, hogy ez jelentõs politikai eredményeket hozhat, amely elõbb utóbb az ország élére segíti a Jobbikot. A Reuters arról is ír, követve az Orbán Viktor vezette Fidesz arculatváltását – amely szakított liberális gyökereivel és konzervatív erõként került hatalomra 1998 – Vona azt tervezi, hogy a baloldalról szerez szavazókat, ahol véleménye szerint a pártok között zavar uralkodik. Mint a portálnak kifejtette, „több hídra lesz szükségünk a baloldali szavazókhoz, de nem a baloldali pártokhoz”. Hozzátette, a Jobbik programot ajánl mindkét oldal kiábrándult szavazóinak.
Vona a fékekrõl és ellensúlyokról

Vona Gábor arról is beszélt, a párt modern konzervativizmusa a progresszív és a jobboldali politikai programokból is kölcsönöz elemeket, ilyenek például a környezetvédelem, az uniós béregyenlõség, vagy a nem a bevándorlók munkaerejére támaszkodó gazdasági növekedés megvalósításának kérdése. A pártelnök felhívta a figyelmet az éles kontrasztra pártja és a Fidesz között, amely nyomást gyakorol a szabad médiára és azt tervezi, hogy kisöpri a civil szervezeteket az országból. Mint kifejtette „független intézmények, fékek és ellensúlyok… talán ma ezt nehéz elképzelni, de a Jobbik kormánya sokkal demokratikusabb politikai rendszert hozna létre Magyarországon mint a Fidesz épített az elmúlt hét évben”.
Wow pajti

A portál arról is ír, a legutolsó közvéleménykutatások szerint a Jobbik 10-13 százalékos támogatottságot élvez, míg a Fidesz 31-36 százalékot. A társadalom egy nagy hányada, mintegy negyven százaléka ugyanakkor bizonytalan. A Jobbik állítja, szavazóbázisuk 20 százalékra tehetõ a biztos pártválasztók között, és Vona arról is beszélt, a párt saját felmérései azt mutatják, a Jobbik a legkevésbé népszerûtlenek a nagy pártok között és a szavazók legkedveltebb második választása. „Nagyon komoly tartalékaink vannak” – jegyzi meg Vona, hozzátéve, „biztos vagyok benne, hogy elõbb vagy utóbb a Jobbik fogja kormányozni Magyarországot, ez csak idõ kérdése. Nyilván azon dolgozunk, hogy ez már 2018 –ban megtörténjen.”

A Jobbik elnöke a Reutersnek megjegyezte még, hogy csak természetes, átmeneti fázis volt az a kettõs bizalmatlanság, amellyel a párnak meg kellett küzdenie. A Jobbik keményvonalas szavazói becsapva érezték magukat, a potenciális új szavazóikat pedig meg kellett gyõzniük. Ezzel kapcsolatban Vona Gábor úgy nyilatkozott, „kinõttünk a tinédzserkorból. A fiatalok sokszor döbbennek rá, wow, mekkorát tévedtem. A Jobbik is egy ilyen tinédzser, aki néhányszor nekiment a téglafalnak, mire rájött, az élet nem fekete és fehér.”
Jövõre is megteszem

A Hanuka-üdvözlettel kapcsolatban a Jobbik elnöke úgy nyilatkozott, „helyesen tettük, amit az ünnepek alatt tettünk”, majd hozzátette, „ha kormányozni szeretnénk, partnerekre van szükségünk minden vallási felekezetben és csoportban. Ugyanígy üdvözletet fogok küldeni a következõ évben is”. Vona Gábor arról is beszélt, a jövõben a Jobbik ugyanúgy fogja kezelni Izraelt, mint bármely más országot. Mint mondta, „ha nem értünk egyet, képesek akarunk lenni ugyanúgy kritizálni Izraelt, mint Svédországot vagy Németországot, de természetesen tiszteletben tartva létjogosultságát, identitását, és megfogalmazott értékeit”.

Forrás: reuters.com; fotó: facebook.com
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-01-13 20:19
Arthur Finkelstein, learabozott szefárd zsidók (mint vona), és ez a részlet többek közt:

"Ezért amikor 1997-ben Netanjahu találkozott Kaduri rabbival (a szefárd zsidóság akkori vallási vezetõjével)és azt súgta a fülébe, hogy „a baloldal elfelejtette, mit jelent zsidónak lenni”, pontosan ezeket a terveket hajtotta végre: felszínre hozni ezt a romboló összehasonlítást. Innentõl kezdve a valóság minden kis darabját ennek a romboló „zsidó/izraeli” szemantikának a górcsövén keresztül kell nézni, és hogy mindezért senkit ne lehessen rasszizmussal vádolni, egy más kódrendszert kellett használni: a jobboldali/baloldali felosztást."

http://izraelinfo...raelieket/
4 #2 Posta Imre
- 2017-01-13 20:47
www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/5/7e/11000.jpg
48 #3 ro-zsola
- 2017-01-13 22:13
Magyarország az EU tagja ? s_hihi
Az egyik " füles " szerint Putyin februárban hoz egy darab papírt amelyen írva vagyon : " Az Orosz Föderáció és Magyarország rubel-forint alapon fog kereskedni "
5 #4 kincses
- 2017-01-13 22:40
Rozsola, mi megvagyunk még?s_Laptop
48 #5 ro-zsola
- 2017-01-13 22:49
még igen. bár a felosztás közeleg. Ajánlatos tartalékolni fõleg élelmiszert. Több helyrõl hallom , a szupermarketben alig van élelmiszer. Az idõjárásra fogják de érdekes módon januártól láthatóan alig van árú a polcokon
5 #6 kincses
- 2017-01-13 23:02
Jogos. Akkor alkalmazkodunk a téli körülményekhez és tartalékolunk. Várjuk a tavaszt.s_kot
24 #7 cigar-no
- 2017-01-14 01:32
nyultam.com/wp-content/uploads/2014/03/zakatol-a-vona.jpg www.dalit.hu/wp-content/uploads/2009/11/hakni6.jpg
238 #8 bivaly
- 2017-01-14 05:32
Vona Gábor irányváltásai már igen régtõl láttatják dróron rángatását, teljes önállótlanságát, a hanuka üdvüzlet ennek csak egyik percentje, nem is számít igazán, de gumicsontnak jó. Vonából számomra mindig is érzõdött, hogy nem õszinte, csak szerepet játszik, és ezért is nem tudtam soha lelkesedni érte. A Jobbikban az elsõ idõkben bíztam, mint utolsó, esetleg valóban az aminek látszik politikai tömörülésben, de ki kellett ábrándulnom teljesen, mert láthatóvá vált minden tagadás ellenére a pata ! Vona mára csak egy undorító szarkupaccá vált, fegyverhordozóival az oldalán. Senkinek kétségei ne legyenek a felõl, hogy ezt a kacskaringós pályát Vona irány keresése okozza, és okozta ! Nem ! Vona vagy fogott, vagy szerzõdött ! Nem akaródzik leírni a fõnevet, hogy ember, nem az ! Csak egy szarkupac ! És mára feltették büdösíteni egy magasabb polcra. Mert, hogy ebben a nyomorult Magyarországban még nincs eléggé büdös a politika minden négyzetcentiméterén !? Nem tudom van-e bármilyen víztömeg ami ezt a mocskot képes lenne eltakarítani ? És ha õszinték akarunk lenni legalább önmagunkhoz, feltehetjük azt a kérdést , hogy nem így van-e más közel, vagy távol lévõ országokban is ? Sajnálattal meg kell állapítanunk, hogy de igen ! Csak ott monjuk Angela Merkelnek hívják, az aktuális Vona Gábort !
4 #9 Posta Imre
- 2017-01-14 08:18
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EOiFgVuqJ4c[/movie]
267 #10 Perle
- 2017-01-14 10:19
"„független intézmények, fékek és ellensúlyok…"

Nem önáló ötlet, átvette az un balodali ellenzéktõl Lehet, hogy már titokban egyesültek is.
396 #11 Kujak
- 2017-01-14 11:02
Szegedi Kannácska mikor tér vissza a párt élére?
s_franc
267 #12 Perle
- 2017-01-14 11:13
Mi van, ha õ adta a tanácsot volt fõnökének az újévi üdvözléshez?
Várható volt a hatása a párt szétzüllesztésre.s_nezem
4 #13 Posta Imre
- 2017-01-15 11:07
magyarnemzetikormany.com/pi-klub/images/news/foto.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.10 másodperc
3,386,433 egyedi látogató