Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kövér László: ha a liberális szemlélet megmarad, Európa elsorvad

BelföldKövér egy disznó, de jól mondja a betanított szöveget a kommunista patkány. A Varsói Szerzõdés kereteit hebregi el. Közös "kultúra"? Ja, igen, az van! Az elõttünk álló évtized Európájának jövõjét meghatározó kérdés, vissza tud-e kapaszkodni Nyugaton a kisebbségbe szorult közösségi értéktudat, illetve Közép-Európában meg tudja-e õrizni még meghatározó befolyását a politikai folyamatokra. Errõl az Országgyûlés elnöke beszélt szerdán a Parlamentben egy kulturális konferencián.

Kövér László A kultúra mint megtartó erõ címû rendezvényen köszöntõ beszédében kiemelte: ha meghatározó marad a magát liberálisnak mondott szemlélet, „amely az emberi jogok és az egyenlõség nevében elkerül szinte minden felelõsségre és áldozatvállalásra vonatkozó normát, akkor Európa a következõ évtizedekben demográfiailag, gazdaságilag, társadalmilag és kulturálisan elsorvad, a geopolitikai játszmák áldozatává válik”.

A házelnök kitért arra, hogy a kontinens középsõ, Drezdától Brassóig és Dubrovniktól Tallinnig található részén élõ nemzeteket különösen a 20. század közepe óta jellemzi a jól beazonosítható mentális és lelki állapot, a közösségi értéktudat, szemben a nyugat-európai társadalmak többségében megtalálható egyéni-fogyasztói értéktudattal.

Az utóbbi három évtized neoliberális hatása alatt elszakadt a protestáns gazdasági etika alapelveitõl, eltorzult és ebben az állapotában vált napjainkra meghatározóvá.

„Ebben az értéktudatban a nemzet fogyasztói társadalommá alakul, a vallási, transzcendens szemlélet többé nem érték, helyére a materiális gyakorlat, azaz a fogyasztás lép, az állam alapfeladatává nem a közjó és a közérdek, hanem a magánérdek szolgálata válik, a család intézménye pedig nem a gyarapodás lehetséges erõforrása, hanem az egyéni fogyasztás csökkenésének kockázati tényezõje” – mondta a házelnök.

Megjegyezte, hogy egy ilyen világban a közösségközpontú, nemzetépítõ állam közellenséggé válik, az egyház és a család intézménye ideológiai támadások kereszttüzébe kerül, „sõt a szilárd azonosságtudat megrendítése és felszámolása céljából folyamatos támadás éri a férfiak és nõk nemi identitását is”.

Forrás: MTI

Vissza kell állítani az egyensúlyt

Kövér László szerint az Európai Unió mára elveszíteni látszik gazdasági erejét, önvédelmi képességét és erkölcsi tartását, mert belsõ egyensúlya megbomlott, és ha nem sikerül visszaállítani az egészséges egyensúlyt, akkor Európa nem lesz képes megfelelni az õt érõ egyre szaporodó és egyre erõteljesebb kihívásoknak. „Ez a 21. századi európai reálpolitika igazi tétje, amelyet mi, magyarok elsõk között ismertünk fel Közép-Európában” – jelentette ki.

„Ha a nemzeti méltányosság és a kölcsönös kiengesztelõdés helyett az emocionális nemzeti kizárólagosságok útját járjuk tovább, akkor holnap a tegnapi gyõztesek is minden bizonnyal vesztesekké fognak válni és akkor itt, Közép-Európában elõbb vagy utóbb közösen fogjuk elveszíteni nemzeti államainkat, politikai, gazdasági és szellemi szuverenitásunkat, nemzeti önrendelkezési képességünket, valamint a közösségi értéktudatot” – fejtette ki a házelnök.

Ady Endre száz évvel ezelõtti gondolatának – a magyarság elvész, ha elveszti magát – tanulságát a magyaroknak a közép-európai társak bevonásával kellene továbbgondolniuk.

Magyarország maradjon a magyaroké, Európa az európai embereké

Kövér László hangsúlyozta: 2010 óta a felelõs magyar politika esélyt teremtett arra, „hogy egy olyan magyar államot építsünk ismét, amely szolgálja és nem kiszolgálja a nemzetét, és a magyar emberek saját munkájukból tudjanak élni, gyarapodni, hogy megerõsítsük a magyar emberek közösségi értéktudatát”.

„Készen állunk arra, hogy ne csak a saját és közös európai szellemi értékeinket, hanem a saját és egyben közös európai fizikai határainkat is megvédjük minden illegális behatolástól, (…) hogy Magyarország a jövõben is maradjon a magyaroké, Európa pedig az európai embereké” – jelentette ki Kövér László.

A konferenciát megnyitó Hoppál Péter kultúráért felelõs államtitkár hangsúlyozta: a kormány a kulturális alapellátás programján keresztül továbbra is minél szélesebb rétegeket kíván bevonni az értékes kultúra tárházába, fogyasztásába, életrendjébe, és hisznek abban, hogy ez erõsíti és felemeli a társadalmat.
Az államtitkár felidézte, hogy egy évvel ezelõtt ugyanitt, az Országház Felsõháti termében A kultúra felemel címmel tanácskoztak, és annak a rendezvénynek az elõadásait a mostani alkalomra kötetbe rendezték.Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2017-01-19 08:54
"Liberális szemlélet"

"ahol a szavak elvesztik eredeti igaz jelentésüket, ott káosz fog uralkodni"

Mert mi rossz a liberális szemléletben ma?
Az, hogy cseppet se liberális.

az egyén független szabadsága
az állami ellenõrzés korlátozásának megszüntetése a gazdasági életben
az egyházak elválasztása az állami hatalomtól
békében élni a többi nemzettel
Kövér hazudik.

Pontosan azért támadják a liberalizmust, hogy véletlenül se az legyen, aminek kellene.

Mert a mai liberalizmus semmi más, mint egy világméretû összeesküvés.
Egy soviniszta, a gazdasági, kulturális, tudományos, politikai és a világ médiát kezében tartó hihetetlen módon összetartó faj könyörtelen uralma

A mai liberalizmus Európában nagyon hasonlít Roma utolsó napjaira emlékeztetõ, zabálásra, cirkuszokra, és teljes testi lelki elsatnyulásra.
Hol van itt Liberalizmus?
4 #2 Posta Imre
- 2017-01-19 19:17
Liberalizmus = zsidó
238 #3 bivaly
- 2017-01-19 19:48
Kedves Gutai !

A liberalizmus, miként a demokrácia is, csak szófosásként létezik, ünnepi alkalmakkor, a sokat beszélünk, de nem mondunk semmit, és akkor is hazudunk alkalmából. De, mind a liberalizmus, mind a demokrácia a hirdetõknek önnön hatalmi törekvéseik, és a hétköznapok politikai terrorizmusának elfedésére van. Remélem aránylag érthetõ vagyok. Mint olyan egyik sincs, ha valaha volt, akkor sem így. Ennek a két nem létezõ fogalomnak az emlegetése, a tudatban tartása, és dícsérése csak politikai fingfûrészelés. Mint rendesen, igen nagy a damaszkuszi út körforgalma.
Emlékeztetõül, ennek a kurva nagy kereszténynek ( Kövér elvtársnak ), mondta volt Lendvai Ildikó, hogy " de Laci, hát egymással szemben volt az íróasztalunk." A szájbalökött jó édesanyját ennek az amnéziás rühes "népnek"! Akkoriban liberálszocialista volt Kövér elvtárs, ma meg keresztényliberális ? Vagy csak a szabvány takony gerinc ? Hivatásos liberális.
9 #4 vala_ki
- 2017-01-20 13:31
Elõzetes kártérítést fizet az állam szegény senyvedõ raboknak, mert nem elég jó az ellátás. http://index.hu/b..._raboknak/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
3,400,390 egyedi látogató