Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gyerekeknek indít katonai képzést a Honvédelmi Minisztérium

BelföldNáciiiiik! A lövészet is a középfokú képzés részét képezi.
Honvéd kadétképzés indul szeptemberben egy budapesti és egy szekszárdi iskolában – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Az MTI-nek azt írták: „a fiatalság honvédelmi nevelése olyan közös cél, melynek érdekében a tanároknak, a diákoknak és a katonáknak össze kell fogniuk”. Úgy vélik, szükség van egy kifejezetten a honvédség számára hasznos elõképzettséget jelentõ, középiskolai, érettségit adó képzési formára, a katonai pálya iránt érdeklõdõk és ezáltal a tiszti és altiszti utánpótlás létszámának növelésére.

Az új ágazati szakképzést a következõ tanévben két helyen indítják el: a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképzõ Iskolája és Kollégiumában, valamint a Budapesti Mûszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A képzésre február 15-ig várják a jelentkezést.

Azok jelentkezését várják, akik a katonai pálya iránt érdeklõdnek, az altiszti, tiszti képzésre felkészülten szeretnének jelentkezni, valamint azokat is, akiket az önkéntes tartalékos szolgálat érdekel – írta a minisztérium. Az idén ugyan nem lesz “speciális felvételi követelménytámasztás”, de a gyerekek egészségét mindenképpen megvizsgálják, tekintettel az emelt szintû testnevelésre és a kollégiumi elhelyezés lehetõségére.

A kadétképzésen emelt szintû fizikai felkészítést, önvédelmi képzést, lövészetet ígérnek, továbbá azt, hogy a gyakorlati, illetve szakkör jellegû foglalkozások keretében érdekes, a mindennapi életben is hasznos elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el a fiatalok.

A tárca az oktatásban részt vevõ tanárok számára tavasszal és nyáron tanári továbbképzéseket szervez. A képzõ intézmények részére a speciális foglalkozásokhoz a technikai és egyéb eszközöket a honvédség biztosítja. A diákoknak továbbtanulási lehetõséget kínálnak a honvédség által fenntartott szakképzõ és felsõfokú oktatási intézményekben, továbbá a végzést követõen elhelyezkedési lehetõséget a Magyar Honvédség alakulatainál.

Akik sikeresen elvégezik a honvéd kadétképzést, azok számára nyitott az út a katonai pályára: továbbtanulhatnak az ország egyetlen középfokú katonai szakképzést folytató iskolájában, a szentendrei altiszti akadémián, ahol a felvételinél pluszpontot jelent a végzettség. A jó vagy kiváló tanulmányi eredménnyel végzettek továbbtanulhatnak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is, ahol szintén elõnyt jelent a végzettség. (MTI)
Link

Hozzászólások

30 #1 osmagyar
- 2017-01-19 20:59
Legalább nem épül feleslegesen az a sok lõtér az országban. :) Az mese habbal, hogy polgári lõterek lesznek, lõtérvezetõk ugyanis HM alkalmazottak lesznek...
69 #2 Szalonna
- 2017-01-19 22:34
Kb, senki nem fog rá jelentkezni. Ehhez külön mentalitás kell ami mint egészséges társadalomban kialakul. De ugye ez nem az. Tehát nem lehet tanítani. A másik hogy 10-bõl 2 való katonának, a többi az a valóságnak sóknak nevezett szarokba való, nem katonának.
329 #3 gutai zub
- 2017-01-20 12:46
"Honvéd"

Csodálatos magyar kifejezés, magában foglalja a lényeget, értelmét, az összes kihívást aki jelentkezik ilyenre.

Magyarországot utoljára a Szovjet Unió támadta meg, és el is foglalta.
Sokan ma is felhánytorgatják, jó jó, de elõbb a magyarok támadták meg az "oroszokat"!
Ez így nem igaz.
A magyar hadsereg a Szovjet Uniót támadta meg, egy internacionalista sátáni összejövetelt, aki több orosz ölt meg, pusztított el egymaga, mint amennyit az oroszok összes ellensége együttvéve az egész történelmükben., Az, hogy a mai oroszok összemossák a szovjet idõket valami orosz teljesítménnyel az enyhén szólva is egy ismert agymosás következménye.

Magyarország az utolsó idegen, országon kívüli támadás óta, csak belsõ ellenségei markában van.

A mai "Honvédnek" kutya kötelessége volna ezek ellen harcolni, másképp nem érdemli meg a honvéd nevet.

Ma fizetett martalócnak, idegenben idegen érdekekért harcoló és kártékony janicsárnak állhatsz be, ha van hozzá gyomrod.............
69 #4 Szalonna
- 2017-01-20 15:56
Idegenbe az megy ki aki a pszichológiain olyan minõsítést kap, nem tudom minek beszéltek hülyeségeket, hiába van hozzá gyomra, ha a picológus aszonta neki hogy külföldi szolgálatra alkalmatlan minõsítést kap, mert pl leszûri a tesztjeibõl hogy nem elég toleráns s_hihi
83 #5 Sbert
- 2017-01-21 12:47
Szalonnának, kétszeresen is igazat kell adjak!
Teljesen jól látja a képet!
Elõször is, maxx, annyiban tennék hozzá:
100-19 az arány, szerintem, mert a puska az csak puska. De, a kiképzésen nagyon hamar le is morzsolódnak ám, arra a kettõre, ebbõl egyet visz el a pszihomuki is, vagyis egy lesz az, ez csak a 2010-óta folyó kutatások, de inkább próbálkozások alapján....
A másik, a pszihomikik nem csak az alapján dobják ám ki a külszolgálatosnak jelentkezõket is, mostanában, annak sok, itt már, az oldalon is megérthetõ okai is vannak néhány éve.
Aki nem mormolja magában, hogy: A Parancs az Parancs! Teljesíteni, Mindenáron! .... az elveszett.
Az már csak hab a tortán, mantrázás, hogy:
"DE, Maga õlni akar!"
A legváratlanabb beszélgetéseket megszakítva....
Igaz, "ezök" máshoz nem értenek.
Imre biztos, élbõl képben is van, de szakmabeli is (vót).
A toleranciáról meg annyit: amikor Koszovóban a csodanõ ment be a holland sátorba, nem értettük, mi ott a lövÕLDözés alapja. Csak a holttest alapján derült ki, egyértelmûen.
Vagyis, a tolerancia nem minden esetben egyértelmû.
Elõtte ballag a Tapasztalat, utcahosszakkal.
Áldás!
267 #6 Perle
- 2017-01-26 14:00
Négyszeresére növelik a magyar katonai tartalékos állományt:
http://www.portfo...aggregator

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.98 másodperc
3,405,451 egyedi látogató