Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Le Pen: 2017 Európa ébredésének éve lesz

KülföldMinek a mije? Ki zargatná a vén ribancot? Ez a sok tetvedék liberálbuzi biztosan nem. A zsidó patkányok rendesen leszedálták, de jól van ez így. Jahve akarja. 2017 az európai népek ébredésének éve lesz - jelentette ki Marine Le Pen, a francia elnökválasztás reményteli jelöltje szombaton a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) nevû európai parlamenti képviselõcsoport németországi találkozóján, az idei év fontos nemzeti választásainak tétjére utalva.

A Koblenzben tartott tanácskozásán Le Pen mellett olyan politikusok vesznek részt, mint Geert Wilders, a holland Szabadság Párt (PVV), Matteo Salvini, az olasz Északi Liga, valamint Frauke Petry, a négy éve létrehozott Alternatíva Németországnak (AfD) párt vezetõje.

Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint az összejövetel ünnepi hangulatban nyílt meg, egy nappal az elitellenes és protekcionista kampánnyal gyõzelmet arató Donald Trumpnak az Egyesült Államok elnökévé történt beiktatása után.

A hírügynökség felidézi, hogy Wilders iszlámellenes pártja szerezheti meg a legtöbb szavazatot a március 15-én esedékes holland parlamenti választásokon, Le Pen az április-májusi francia elnökválasztás egyik legfontosabb jelöltje, Petry pártja pedig azt reméli, hogy szeptemberben bejuthat a német parlamentbe.

"Egy világ letûnésének és egy másik születésének a tanúi vagyunk" - mondta koblenzi beszédében Le Pen. "A nemzetállamok visszatérésének idejét éljük."

Az elsõ csapás

Az elsõ "igazi csapást" az Európai Unióból való kilépést eldöntõ tavaly júniusi brit referendum mérte "a régi rendre", s ezt szorosan követte Trump megválasztása - mondta a francia Nemzeti Front vezetõje. Az új amerikai elnök "nem fog támogatni egy elnyomó rendszert" Európában - vélekedett.

A tavalyi év az angolszász országok ébredését hozta - mondta, meggyõzõdését fejezve ki, hogy 2017 pedig "a kontinentális Európa népei ébredésének" éve lesz.

Az EU-t Le Pen mint "sterilizáló erõt" bélyegezte meg, Angela Merkel német kancellár ellen pedig - akinek említését hangos pfujolással fogadták a találkozó résztvevõi - éles kirohanást intézett, katasztrofálisnak nevezve migrációs politikáját.

A szervezõk "az új Európa vezetõ politikusainak" találkozójaként hirdették meg az egyik Rajna-parti konferenciacsarnokban fokozott biztonsági intézkedések közepette megtartott szombati összejövetelt.

Az épületen kívül baloldali tüntetõk tiltakoztak, olyan jelszavakat skandálva, mint hogy "nem a határokra, nem a nemzetekre, állítsátok le a deportálásokat".

A helyszíntõl kicsit távolabb a globális szervezõdésû AVAAZ aktivista csoport mások mellett Hitler-, Mussolini- és Sztálin-szobrot állított fel a nyugat-németországi város közismert Vilmos császár-szobrával szemben. Az AVAAZ szervezõje, Pascal Vollenweider kijelentette, hogy a diktátorszobrokkal azt a "határozott üzenetet" kívánták közvetíteni a nacionalista találkozó résztvevõi felé, hogy "régi és veszélyes eszméiket elutasítják a világ polgárai".

Az AP jelentése szerint Marcus Pretzell, az AfD európai parlamenti képviselõje - a pártot vezetõ Frauke Petry férje -


nem engedte, hogy a német közszolgálati média és néhány más német kiadvány munkatársai tudósítsanak az eseményrõl, az ARD televízió szerint azzal az ürüggyel, hogy "a pártjáról készített korábbi tudósításaik nem feleltek meg az újságírás normáinak".

A kongresszust megnyitó beszédében Pretzell siralmasnak írta le az Európai Unió állapotát, és ostorozta a határellenõrzés nélküli utazás és a közös fizetõeszköz negatív hatásait. Ugyanakkor dicsérte Donald Trump új amerikai elnököt, amiért szembehelyezkedett az EU és az Egyesült Államok tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodásával (TTIP), s kijelentette, hogy elutasítják "a politikai iszlámot".

Úgy vélte, vissza kell fordítani néhány lépést, amellyel az unió túl messzire ment. "A megoldás itt ül, ebben a teremben" - jelentette ki.

atv.hu/MTI
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2017-01-21 21:08
Ennek az AVAAZ-nak is súghatna valaki, ha már nekik nincs magukhoz való eszük: Ki a t..köm azonositaná (a hozzájuk hasonló idiótákon kívül) az említett három diktátor elveit a ma óvatosan ébredezö nemzeti érzésü népek saját elképzeléseivel? (Hacsak nem a raCIONális média szagértök)

"nem a határokra" "nem a nemzetekre", "állítsátok le a deportálásokat"

erre azt válaszolnám:
igen a határokra, igen a nemzetekre, állítsátok le a mesterségesen gerjesztett migráns-inváziót

Végül;igen, Marine Le Pen jól látja: ébredni kell, (mert már annyi vonatról lekéstünk, hogy lassan nem lesz mire felszállni..)
154 #2 kakas
- 2017-01-22 11:14
68.media.tumblr.com/09e809847498986fc9b26ba598306cc1/tumblr_nz2dkzTYLn1st3nmao1_500.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
4,462,218 egyedi látogató