Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ferenc pápa: nem szabad elhamarkodottan ítélni

BelföldFöljelentsem jahvénál ezt a plagizáló valamit? Tegnap írtam le, hogy Trump "Hitler programját" másolja és valóban "naggyá teszi" a zusát, csak "odahaza" és ez azt jelenti, hogy a világ többi részérõl lényegében eltakarodik. Pápa, pápa? Jézus nem elég megváltó már? Nincs jó gazdasági programja? Milyen választási kampányt nyomatna pedig a pendelyében? A nép õrjöngene a nagy szeretetben. Aztán meg mikor jönnek a megszorítások, mert pénzt kellene kérnie a zsidóktól, hitelre, akkor kiderülne, ami mindig kiderül. Sok ezer éves tapasztalatunk van és nem tudunk "elhamarkodottan" dönteni! Sõt dönteni sem tudunk.

Ferenc pápa mindenkit óva int attól, hogy a válságok miatt az emberek populista „megmentõkben” lássák a megoldást – derül ki abból az interjúból, melyet az El País címû spanyol napilap közölt szombat este.

„Természetes, hogy a válság félelmet és aggodalmat kelt” – mondta az argentin pápa az interjúban, amely pénteken készült a Vatikánban. Az egyházfõ világossá tette, hogy számára a populizmus európai értelemben vett mintapéldája az 1933-as Németország.

A válság után „Németország vezetõt keresett magának, aki visszaadja identitását, és egy apró emberke, akit Adolf Hitlernek hívnak, kijelentette: én meg tudom csinálni, én meg tudom csinálni” – magyarázta a pápa, kiemelve, hogy „Hitler nem bitorolta el a hatalmat”.

„A nép választotta meg, s aztán õ elpusztította a saját népét” – mondta Ferenc pápa, aki szerint Hitler torz identitást adott a németeknek, „s a többit már ismerjük”. Az emberek azt mondják, „keressünk egy megmentõt, aki visszaadja az identitásunkat, védjük meg magunkat falakkal, szögesdrótokkal, bármivel, hogy mások ne vehessék el az identitásunkat” – magyarázta az egyházfõ, hozzátéve: „ez pedig nagyon súlyos”.

A pápa kitért Donald Trump amerikai elnökre is, s azt mondta: nem szabad elhamarkodottan megítélni, meg kell várni, mit fog csinálni. Egyúttal azt kívánta az új amerikai elnöknek, hogy döntéseit vezessék az amerikai nép „gazdag lelki és erkölcsi értékei” és a „szegények iránti aggodalom”. Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-01-22 22:14
Ha valaki elhamarkodottan ítélt, az õ maga, a vénember volt.
Egyik szavával üti a másikat. Beállhatna Madonna mögé, na nem a könnyezõ mögé, hanem a" bazmegezõ" szõke szuka mögé..
Nem értették õt félre az indiaiak sem:
http://www.hindus...IiuAJ.html
12 #2 spartakusz
- 2017-01-23 11:04
meg áll az eszem - kísérlet járja be a világot a trumpa kísérlet már megint - ez most milyen kiáltvány?
267 #3 Perle
- 2017-01-24 23:02
Duterte nem elhamarkodott véleménye a katolikus egyházról:
Korruptak és bûzlenek a fekáliától:
https://www.rt.co...ic-church/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
3,397,342 egyedi látogató