Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Napnál világosabb: Sorosnak útjában áll Orbán és a nemzetállamok

BelföldA magyar származású amerikai üzletember már péntek este közleményben reagált a magyar miniszterelnök szavaira.

Gergely András, aki a Bloomberg üzleti portálon magyarországi témákat publikál, pénteken Soros György e-mailben elküldött közleményére hivatkozva írt cikket. A közlemény nincs csatolva, máshol sem érhetõ el, úgy látszik, csak a belsõ, bizalmi körök olvashatják el. A szerzõ idéz Orbán Viktor pénteki interjújából (Magyarország ma a stabilitás szigete) és beszédébõl (Európát elárulták) is, valamint a közleménybõl is, de nehéz elválasztani, hogy mennyiben támaszkodik Soros szavaira, és mennyiben fûz hozzá saját véleményt.

A Bloomberg cikke kiemeli, hogy a magyar miniszterelnök szerint Soros György – a milliárdos befektetõ és filantróp – kiemelkedõ tagja az aktivisták azon körének, amely aláássa az európai nemzeteket azzal, hogy segíti a Közel-Keletrõl Európába áramló migránsokat. „Soros György neve vélhetõen a legerõsebb példa azok közül, akik mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzeti államokat, és támogatnak mindent, ami megváltoztathatja az európai életformát. Az aktivisták, akik segítik a migránsok vándorlását, akaratukon kívül is a nemzetközi embercsempész hálózat tagjai lettek” – idézi a cikk Orbán Viktort.

Soros a már említett közleményben visszatért az Orbán Viktor az EU-csúcson bemutatott hat pontjára válaszként összeállított saját hat pontjára. Ez utóbbi az európai értékek megõrzésének záloga, míg Orbán pontjai, a cikk idézete szerint, aláássák ezen értékeket.

„Orbán tervének lényege a nemzeti határok megõrzése, amiben a migránsok képezik az akadályt. A mi tervünk a migránsok megsegítését célozza meg, amiben a nemzeti határok képeznek akadályt” – zárul a cikk egy utolsó idézettel.

Ez volt az elsõ alkalom, amikor Soros György nyíltan felfedte a kártyáit. Az utolsó mondatban egyértelmûen beismerte, hogy a migránsokat támogatja és a segítségükkel le akarja bontani az európai nemzetek határait.

Nos ez eddig sem volt titok, de a beismerés nélkül a liberális média mindig megpróbálta összeesküvés elméletnek titulálni azokat a kísérleteket, amelyek a mozaik darabkáiból összerakták a teljes képet, és megmutatták a Soros-féle, civilnek nevezett szervezetek földalatti, az emberi jogok védelmében csomagolt romboló tevékenységét.
A kissorosok hat pontja

Ezzel a címmel írt vezércikket Csontos János a Magyar Idõk keddi lapszámába. A fentiek ismeretében sokkal érthetõbb, hogy a szerzõ mire gondolt, amikor azt írta: „Soros György hat pontja, amelyet amerikai állampolgárként tett közzé, nemcsak felháborító, de az inkompetencia csimborasszója is.”
Soros György a „fehér világ” jólétével csábít

A Magyar Idõk szeptember 21-én írta meg, hogy a magyar balliberális oldalt is elõszeretettel támogató Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) csapata nyomtatta és terjeszti azt a muszlim migránsoknak írt útikalauzt, amelyet a Törökországból Görögországba induló csempészhajókon ingyen osztogatnak az illegálisan érkezõknek.
Soros támogatja a Menedék Egyesületet

A magyar származású amerikai milliárdos üzletember alapította Leftist nevû szervezetrõl az Investment Watch nevû angol blog azt írta, hogy a társaság több mint két évtizede azért imádkozik, hogy a harmadik világból érkezõk megkapják azt a jólétet, amit a „fehér világ” ellopott tõlük. A migránsok magyarországi segítõi között a Welcome to Europe, azaz w2eu.info oldal „magyar” aloldalán pedig éppen a Menedék Egyesület szerepel, számolt be róla a Magyar Idõk.
Soros azokat is elhozná, akik még el sem indultak

Pedig már elég régóta dolgozik az ügyön. A Magyar Idõk kiderítette, hogy w2eu.info már 2010 elején megkezdte áldásos tevékenységét, amelynek hatásait már most érezzük, de a szakértõk szerint a java csak ezután jön.
Link

Hozzászólások

21 #1 multifilter
- 2015-10-31 16:28
Miért nincs egy jól képzett mesterlövész a normális (nem liber állat) emberek között?
30 #2 osmagyar
- 2015-10-31 17:07
Színház az egész. Orbán is Soros pénzén "tanult".
2 #3 gerry
- 2015-10-31 17:40
osmagyar - egy szemesztert (fél évet) ...
aztán abbahagyta, visszajött és belépett a politikába ...
Nem függött Sorostól mint a többiek, de nem tudta megkerülni sem a következõ idõszakban.

neki se volt könnyü - és akkoriban még tisztességes is volt. Nem kell elfogadni, ez csak a magánvéleményem.
Csak hát aki korpa közé keveredik és rengeteg a disznó...
30 #4 osmagyar
- 2015-10-31 17:54
gerry, úgy tûnik akkor orbánnak elég volt a fél év, ennyi idõ alatt is jó tanítvány lett.
4 #5 Posta Imre
- 2015-10-31 17:55
Gerry, a "tisztesség" mint olyan már akkor szoba se jöhetett. Az MSZMP párttitkár apci KISZ titkár kis purgyéja a rendszarváltás elõtt Nyugaton tanul egy évet (ez volt a beavatás idõszaka) és Soros alapítvány támoppal, csak a tuti kedvéért és nem csak õ, de aztán pár perccel késõbb már Nagy Imre temetésében aktív szónok...., na szóval nem véletlenek ezek, ahogy a beszervezésérõl megjelent doksik sem. Csak mondom. Biztosra mentek akkor is. Soros csak egy fõgörénye a zsidó szabadkõmûvességnek és a "civil" 5. hadoszlop megszervezéséért is felelt. Most bontják fel a színpad deszkáit.
131 #6 lalapapa
- 2015-10-31 23:54
minden elado
es van ra vevo
mig loszar van vereb is lesz
de itt szar emberekrol van szo
es a szar emberekbol is pondro szar lesz
vagy a hamvasztasnal az ordog nem viszi
el a pookoolbas_ezt-ni
154 #7 kakas
- 2015-11-01 15:30
40.media.tumblr.com/accc8c240c0c7966a9f90c3bef8ea919/tumblr_nuo54zofdK1qg5e9go1_1280.jpg pinyós...
159 #8 vanyusha
- 2015-11-01 16:57
Soros: Erdély i gazda magával vitte ÁÁ meri kába.
118 #9 keepfargo
- 2015-11-02 01:53
Lehet hogy ez abszurd, de ha sorosnak Magyarország a szülöhazája, akkor most simán hazaárulónak tekinthetö (jó, hogy felébredtem, mi? )
Na, ezzel még nincs vég: mi van ha megalakul egy kommandó (ha megfelelö háttér van, össze lehet szedni a megfelelö embrereket. ld. ISIS ) és a listát - a hazaárulók listáját - össze is állítja? Egy ilyen listán gyuri bá´nak elökelö helye kell legyen
persze én nem bántani akarom öt, dehogy, csak szeretetrezgek itt, mint afféle széplélek; már az is komoly büntetés neki, hogy a gyerekeivel nem jó a viszonya, mert folyton a pénz után rohangál, meg a féceszt keveri, (mindkettöt jó zsizsik hagyományok szellemében), így neki sem fenékig johnny walker az élet...de lehet, lesz ez még rosszabb is...
2 #10 gerry
- 2015-11-02 09:56
Kakas - ... és amikor majd a katonás Jutka átveszi a hatalmat...

www.postaimre.net/kepek/2016-Junta.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.91 másodperc
3,397,781 egyedi látogató