Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Pintér: Téves nézet, hogy a befogadó ország hatni tud az oda érkezõre

BelföldMiket nem mond egy halott! Mintha ezt ne tudták vona ezer esztendõk óta. A cigány-zsidóra ez halmozottan érvényes, de hát mit lehet tenni, ugye? Most le kell ölni mind? Van más javaslat? A jelenlegi migrációs kihívás nem egy átmeneti humanitárius válság, hanem egy tömeges népvándorlás kezdete, amely globális probléma, így globális megoldást és átfogó stratégiai megközelítést igényel – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Bécsi Jövõ Párbeszéd elnevezésû konferencián. Arról is beszélt, a magyar álláspont szerint téves az a felfogás, hogy az adott befogadó ország érdemben képes hatni az oda érkezõkre.

Az Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Lengyelország, Luxemburg, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Szlovénia, Svájc, valamint – megfigyelõként – Bulgária, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Kanada, Liechtenstein, Szlovákia képviselõi részvételével tartott rendezvényen Pintér Sándor leszögezte, a jelenlegi migrációs kihívás nem egy átmeneti humanitárius válság, hanem egy tömeges népvándorlás kezdete, amely globális probléma, így globális megoldást és átfogó stratégiai megközelítést igényel.

A belügyminiszter emlékeztetett rá, 2015-ben a zöldhatáron keresztül 391.000 migráns érkezett Magyarországra illegálisan, törvénysértõ módon, közülük 177.000 fõ nyújtott be menekültkérelmet, azonban a menekültügyi eljárás végét alig 5.000 fõ várta be, többségük – szintén illegálisan – tovább utazott. A migránsok sem a határátlépésnél, sem késõbb nem kívánták elfogadni Magyarország törvényeit.

Pintér Sándor hozzászólásában kifejtette, Magyarország az értékes integrációt kétirányú folyamatnak tekinti. Az újonnan érkezõnek saját kultúráját, nyelvét és szokásait nem kötelessége feladni, azonban azokat csak Magyarország és az Európai Unió jogrendjével összhangban gyakorolhatja. Az integráció része, hogy a letelepedni szándékozók elfogadják az adott országot irányító fõhatalmat, származási országuk jogi és vallási törvényeit nem helyezik a befogadó ország jogszabályai fölé.

A belügyminiszter hangsúlyozta, Magyarország meggyõzõdése, hogy a menekültügyi jogszabályok elõírásait és értékeit meg kell tartani, a menekülteket a származási országuk közelében kell elhelyezni és biztosítani számukra a védelmet, valamint az emberhez méltó feltételeket, hogy a krízis megszûnését követõen vissza tudjanak térni hazájukba. Háborúval, természeti katasztrófával nem sújtott területekrõl érkezõket nem menekültként kell tekinteni, csak azt kell befogadni, akire az adott tagállamnak igénye van, és aki az adott országban önként vállalja a munkát, a tanulást, részt vesz a nyelvi képzésben, továbbá elfogadja, magára és családjára nézve kötelezõnek tekinti a befogadó ország jogszabályait. Kiemelte, Magyarország nemzetközi védelmet biztosít azok számára, akik arra ténylegesen és valójában rászorulnak, de különbséget tesz a valódi menekültek és a gazdasági bevándorlók között.

Pintér Sándor arról is beszélt, a magyar álláspont szerint téves az a felfogás, hogy az adott befogadó ország érdemben képes hatni az oda érkezõkre. Számos más hatás mellett figyelembe kell venni a közösségi média toborzó hatását, szabad csoportok létrehozására, az azokhoz történõ csatlakozásra történõ biztatását, felhívását, és útmutatásait az illegális életre, a robbanószerkezetek készítésére. Európát nem csak az országokon belüli radikalizálódás veszélye fenyegeti, ezért fontos, hogy még hatékonyabban tájékoztassuk egymást a veszélyt jelentõ személyekrõl, jelenségekrõl – foglalta össze hozzászólását a magyar belügyminiszter.
Pintér Sándor belügyminiszter vezette a magyar delegációt 2017. január 23-án a “Bécsi Jövõ Párbeszéd” elnevezésû konferencián. A küldöttség tagjai Hegyaljai Mátyás, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára és Papp Károly altábornagy, országos rendõrfõkapitány voltak. A belügyminiszter kíséretéhez Bécsben csatlakozott Perényi János, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

Forrás: OS; fotó: magyarhirlap.hu
http://pestisracok.hu/pinter-teves-nezet-hogy-befogado-orszag-hatni-tud-az-oda-erkezore/

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2017-01-24 15:44
Egy kicsit zavarba kerül az ember; milyen "párbeszédröl" tudósít ez az nagyon megbízható média? Tizenegy országot sorol fel a cikk. Ezek kettesével folytattak párbeszédet, vagy talán úgy értsük, hogy elhangzott pár beszéd a találkozón? Szorongatott helyzetünkben még az is eszünkbe juthat, hogy talán ez a 11 ország - a 7 megfigyelövel együtt - lenne az egyik beszélö fél, s a másik, akihez intézik üzenetüket; a csendben megbúvó háttérhatalom, az lenne a másik fél? ( Ezen az oldalon már mindenki fél, féljen a másik is...)

A migránsokkal is baj van; hogy értsük azt, hogy sem most sem a jövöben nem kivánják elfogadni a befogadó ország törvényeit? (Ezt nem kell szó szerint kimondják; elég, ha a viselkedésük bizonyság erre)
Akkor mi a fityfenét keresnek a befogadó ország határainál - vagy bármilyen nekik idegen ország határainál? Valaki félre kellett tájékoztassa öket; magától, természettöl fogva ennyire nem hülye senki - vagy ez is csak egy tévedés, látszat, mint szinte minden, amit a globális sz...keverés, félreinformálás eredményezett?
329 #2 gutai zub
- 2017-01-24 15:47
A rossz arcú ál sintér sanyi kijelentései megfontolandók?

Ezek a bejövõ migránsok, akárkik, nem hajlandóak elismerni Magyarország törvényeit például.

Az itt lakó birkák, leszegett fejjel, néha sunyítva , maguk között morgolódva, de húzzák az igát ameddig eszetlenül bírják.
Nem is ismerik az alapvetõ természeti törvényt, hogy amelyik ember alkotta rendelet, törvény nem igazságos, azt minden embernek joga, sõt kötelessége lenne nem figyelembe venni, ellene fellépni.

Nem vagyok a nyitott határok pártján, még az utolsó leheletemmel is védeném a Hazámat: de ma már nem vagyok biztos abban, hogy a veszély ránk belül vagy kivül van a drótkerítésen.........,
4 #3 Posta Imre
- 2017-01-24 17:32
Gutai a saját "vezetõink" sem tartják be a "törvényt", illetve a talmudit igen, de az meg nem az "álcaország" nemzetének törvénye.

Közben meg le van zsírozva az afrikai-ázsiai-arab-indiai-kínai- ...isztáni diákcsere program, mely értelmében csak ide jönnek tanulni demokráciát, míg itt zsidó enklávét úgy kell majd deportálni.
159 #4 vanyusha
- 2017-01-24 17:32
Annál a magyar határnál tolonganak amely törvényben nem merte korlátozni a beérkezés mert az 1 millió befogadott kötelezettség. Befogadó ország jelen pillanatban területileg még nem egység a terület csernobil néven 30 évvel ezelõtt ki lett alakítva ez hatással van a befogadott arcra teljes rekultiváció jól körbezárt katonailag õrzõtt hatalmas elkülönítõ autonóm törvényen kívüliek övezeteként két utópikus világ között

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.94 másodperc
3,410,763 egyedi látogató