Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kanadai zsidó vezetõk szerint Magyarország 'kifejezetten befogadó ország'

BelföldMilyen nem érdekes, pedig de! Latorcai Csaba, az Orbán kormány kiemelt társadalmi ügyekért felelõs helyettes államtitkára egy hetes kanadai körútat zárt le a héten Vancouverben, ahol ismét találkozott zsidó közösségi vezetõkkel, akik már korábban is dicsérõ szavakkal illették, hogy mennyire befogadó lett Magyarország, különösen a zsidóság számára. Az MTI így hozta le a hírt Latorcai sikeres kanadai útjáról, melynek során azzal bíztatta Kanada új liberális kormányát, hogy az Orbán és Trudeau kormányok ugyanazokat az értékeket osztják:

“Latorcai Csaba azt mondta, hogy nemrég Magyarországon járt vancouveri zsidó vezetõk elismeréssel nyilatkoztak a magyar kormány fellépésérõl az antiszemitizmus és a gyûlöletbeszéd ellen. Hangsúlyozták, hogy Magyarország a zsidó közösség szempontjából kifejezetten befogadó ország, különösen a jelenlegi európai helyzetben. Felmerült a részükrõl a magyarországi közösségi látogatások rendszeressé tételének és több magyar kormányzati kulturális program támogatásának a lehetõsége is”–áll az MTI beszámolójában.

“Az ottawai német nagykövetségen Latorcai Csaba és Heisler András részt vett a holokauszt áldozatainak szentelt emlékmû adománygyûjtõ rendezvényén. A helyettes államtitkár ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a magyar kormány elkötelezett mindkét totalitárius rendszer áldozatairól való megemlékezés mellett.Elmondta, hogy Andrew Bennett, a kanadai diplomáciai tárca vallásszabadságért felelõs utazó nagykövete rendkívüli elismerését fejezte ki a Nemzetközi Holokauszt Emlékezeti Szövetség (IHRA) magyar elnökségének tevékenysége miatt. Latorcai Csaba ismertette a magyar kormány elhagyott zsidó temetõk – középiskolai közösségi szolgálat bevonásával történõ – felújítását célzó programját, amely egyszerre szolgálja az örökségvédelem és az antiszemitizmus elleni harc ügyét. Szóba került az a lehetõség is, hogy a szomszédos országok kormányai mellett Kanada is Magyarország partnere legyen valamelyik határon túli, magyar gyökerû zsinagóga rekonstrukciójába”–jegyzi még az MTI.

Még ehhez hozzáfûzi: az Orbán kormány továbbra is támogatja 25 millió forinttal azt a vitatott kommunizmus áldozatainak emlékére tervezett emlékmûvet Ottawában, ami jelenleg helyszín nélkül maradt, miután bebizonyosodott, hogy az eredetileg tervezett belvárosi teren nem épülhet fel. Mind Ottawa polgármestere, mind pedig az új liberális kormány komolyan bírálta az emlékmûvet, a tervezési folyamatot és az elõzõ kormány által kijelölt helyszínt is. Errõl a fejleményrõl talán lemaradt Latorcai Csaba, ugyanis az MTI-nek ezt állította: “a magyar kormány kész 25 millió forinttal segíteni a kommunizmus áldozatai ottawai emlékmûvének megépítését, amelyet az új kanadai kormány is támogat.”

A vancouveri zsidó vezetõk akik azt mondták Latorcainak, hogy Magyarország a zsidók számára kimondottan befogadó ország, szerintem egy torz tükrön keresztül látják a helyzetet. A Fidesz tudatosan épít az iszlámofóbiára, immár körülbelül egy éve. Ez nem mindig volt így. Taktikusan kihasználja politikai célokra az emberek félelmeit és elõítéleteit. A Fidesz politikai sikere is abban rejlik, hogy rendszeresen méri a társadalom pulzusát és a legrosszabb ösztönökre építi és változtatja meg – sokszor eléggé radikálisan – politikáját és irányzatát.

Ha elfelejtik a zsidó közösségi vezetõk, hogy mennyire gyorsan és radikálisan irányt tud váltani a Fidesz, amennyiben ezt aktuálpolitikai céljai megkövetelik, akkor el jön az a nap, amikor majd erre rádöbbennek, de addigra nem biztos, hogy maradnak szövetségesei az ellenzéki közegekben, akiknek lesz még energiájuk és lehetõségük hatékonyan szolidaritást vállalni velük.
Andrew Bennett kanadai diplomáciai tárca vallásszabadságért felelõs utazó nagykövete (középen), az MTI szerint "rendkívüli elismerését fejezte ki a Nemzetközi Holokauszt Emlékezeti Szövetség (IHRA) magyar elnökségének tevékenysége miatt. Latorcai Csaba ismertette a magyar kormány elhagyott zsidó temetõk - középiskolai közösségi szolgálat bevonásával történõ - felújítását célzó programját, amely egyszerre szolgálja az örökségvédelem és az antiszemitizmus elleni harc ügyét."

Andrew Bennett kanadai diplomáciai tárca vallásszabadságért felelõs utazó nagykövete (középen), az MTI szerint “rendkívüli elismerését fejezte ki a Nemzetközi Holokauszt Emlékezeti Szövetség (IHRA) magyar elnökségének tevékenysége miatt. Latorcai Csaba ismertette a magyar kormány elhagyott zsidó temetõk – középiskolai közösségi szolgálat bevonásával történõ – felújítását célzó programját, amely egyszerre szolgálja az örökségvédelem és az antiszemitizmus elleni harc ügyét.”
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2017-01-25 10:38
Kán Ada-ban para-zita-ként lel-edzö férgek észreveszik,de a 'magyarok" közül itthon ki veszi észre?! he?s_hihi68.media.tumblr.com/a8cbdcffed6f9629ed0291862d13da87/tumblr_o9g9krXgYE1qz6z2wo8_400.gif

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
3,398,729 egyedi látogató