Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Négyszeresére növelik a magyar katonai tartalékos állományt

BelföldOsztán tették már elárvulni, mi a szentséges zsidó qva anyátoknak köll annyi balfax? Háborúra biztosan nem! Az egész honvédelmi rendszert át kell szervezni Magyarországon, a tartalékos rendszerünk már középtávon sem tartható fenn - jelezte a Figyelõnek adott interjúban Simicskó István. A honvédelmi miniszter elmondta: a honvédség jelenlegi 30 ezer fõ körüli számát meg kell tartani és ezen felül a jelenlegi 5500 fõ közeli tartalékos, ütõképes állomány létszámát 20 ezresre fejleszteni 2026-ig. Leszögezte: nem tervezik a kötelezõ sorkatonaság visszaállítását.


Az új hadászati fejlesztési koncepcióról februárban tárgyal a kormány és a tervek szerint az a cél, hogy a honvédség járásonként rendelkezzen olyan felszerelt egységekkel, amelyek alapszinten akár kibervédelmi képességgel is rendelkeznek.

A négyszeresére növelendõ tartalékos állomány kapcsán Simicskó többek között azt mondta: elsõdlegesen a fiatalokat akarják megszólítani, az egyetemisták például kreditpontokat szerezhetnének, ha ilyen típusú képzéseket vállalnak. Bevezetnék a rendelkezésre állási díjat is, amely több tízezer forintot jelentene a jelentkezõknek. A közeljövõben komoly toborzókampány indulhat el - árulta el a lapnak a honvédelmi miniszter.

Simicskó jelzése szerint az átfogó koncepció részeként a magyar fegyvergyártó kapacitás beindítását is tervezik, illetve fel akarják lendíteni és az új fejlesztési terv eredményeként 2026-2027-re elérheti Magyarország a NATO által elvárt 2 százalékos GDP-arányos honvédelmi költségvetést.

Az átfogó hadászati fejlesztési koncepció azután érkezett, hogy az új amerikai vezetés többször is hangoztatta (még a kampány alatt és azóta is, igaz az új amerikai védelmi miniszter már finomabban fogalmazott), hogy a NATO szövetségi rendszer elavult és a kollektív védelmi klauzula elsõsorban azokat védené, akik a GDP-jük legalább 2%-át költik honvédelemre. Azóta több európai térségbeli országban is bejelentettek növekvõ hadászati kiadásokat, illetve fejlesztési terveket (Magyarországon átfogó lõtérfejlesztési program is indul, illetve friss jelzések szerint az oktatásban is növekedne a hadászati ismeretek szerepe). Emellett az amerikai választásokba való vélt orosz beavatkozás is mutatja a kibervédelem fontosságát.Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-01-26 15:01
Csak azt nem értem, miért idegen nyelven hívják az öntéseket? Kikre számítanak? Külföldi zsoldosokra?
http://magyarhirl...nse_Forces
238 #2 bivaly
- 2017-01-26 16:14
Jó, rendben, de elsõre azért megkérdezném, hogy melyik magyarokból tervezik ?
267 #3 Perle
- 2017-01-26 20:06
9 új amerikai helikoptert vásárolt a rendõrség:
http://www.korman...ikoptereit
48 #4 ro-zsola
- 2017-01-28 10:42
ott vannak például az " ukrajnai " munkavállalók. Anno még a " szép idõkben " megjárták a Specnaz iskoláit. Jól jönne a magyar honvédségnek néhány képzett katona . Plussz paraméter : elég jól ismerik a orosz haditechnikát amelyet " vásárol " Magyarország.
A " bolsájá igrá " dübörög. Magyarország jól teljesít

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
3,400,115 egyedi látogató