Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ciki, de a fél Fidesz Soros pénzén tanult

BelföldDe mióta "köztudott ez", de most jött el a zidõ? Még pár év és nyugger lehet minde-gyík! A jelenlegi kormánypártnak volt (és valójában ma is lenne) oka a Soros György melletti kiállásra, a pártelit tudástõkéjének felhalmozásáért ugyanis igen sokat tett az amerikai pénzember két magyarországi projektje.

„Megdöbbenéssel figyeljük a Soros Alapítványt és Soros György személyét az utóbbi idõben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon. Látva a felsõoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetõleg a jövõben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történõ bevonása ellen.”


A fenti szövegû közleménnyel utasította el a magyar jobboldalon már akkor is rutinszerûen ûzött „sorosozást” a Fidesz 1992-ben.


Tény, hogy a jelenlegi kormánypártnak volt (és valójában ma is lenne) oka a Soros György melletti kiállásra, a pártelit tudástõkéjének felhalmozásáért ugyanis igen sokat tett az amerikai pénzember két magyarországi projektje, a nyitott társadalom gondolatát terjesztõ Soros Alapítvány, illetve a kifejezetten egy Nyugat-kompatibilis vezetõréteg kinevelésének céljával megalapított Közép-európai Egyetem (CEU).

Orbán Viktor 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzébõl gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, 1989 szeptemberétõl pedig az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Soros-ösztöndíjjal tanult az Oxfordi Egyetemen 1986–87-ben Szájer József, a Fidesz EP-képviselõje. Németh Zsolt volt külügyi államtitkár 1988–89-ben ugyancsak ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban.

Schmidt Mária, Orbán korábbi fõtanácsadója, a Terror Háza igazgatója hároméves kutatási ösztöndíjat nyert a Soros Alapítványtól a magyar zsidóság XX. századi történelmének tanulmányozására ­1985-ben.

Kövér László mostani parlamenti házelnök 1987–1988 között kutathatta Soros-ösztöndíjjal a közép-európai társadalmi mozgalmakat. ­Deutsch Tamás a részben Magyarországon, részben Angliában mûködõ, kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szervezett hat hónapos „menedzseriskola” hallgatója volt 1989-ben. Kovács Zoltán kormányszóvivõ 1994 és 1995 között Soros-ösztöndíjjal Oxfordban a The Queen's College-ban tanult.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2017-01-28 12:20
soros gyuri bácsi mellett kiállás, és a fidesz fiúk?

Azt már többször megvitattuk, hogy híres neves gyuri bácsi mögött: a cionista világösszefogás áll, new yorki és tel avivi központokkal.
gyuri bácsi se több se kevesebb mint egy elõre tolt arc, akit a bakikért lehet szidni, kritizálni, egy prostituált, aki még ebbõl vagyont is gyûjtött.

A kiválasztott fidesz fiúk, természetesen szerényebb keretek között, szintén elõre tolt pofák, postik, akik szintén gyûjtögetnek.

A jó népnek meg itt maradna a gyurik, viktorok, kövér lacik, stb. nyugodtan lehet szidni õket, leváltani, esetleg felelõsségre vonni..........
Kit érdekelnek a prostik?
238 #2 bivaly
- 2017-01-29 22:38
Mit a fél Fidesz ? Az egész ! Mutassatok már köztük egy fehér embert ! Van egyáltalán ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,391,364 egyedi látogató