Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ismert szélsõséges a német fegyvernepper

BelföldMNA-s? Mossados? FSZB-s? Hazájában körözik a magyar cégével gumilövedékû fegyvert árusító német férfit. A német hatóságok mégsem keresték a magyar társszerveket.

Mario Rönsch néven azonosította a Hvg.hu a német Mario R.-t, akirõl pénteken írtuk meg: a nevében alapított magyar cég mûködteti azt a német nyelvû webáruházat, ahol gumilövedékes fegyvereket kínálnak. A frankfurti államügyészség 11 tartományban tartott házkutatást, és olyan gumilövedékes fegyvereket foglaltak le, amelyeket egy magyarországi webshopból rendeltek.

A Magyar Idõk azonosította a magyar cégbíróságon 2016. szeptember 9-én bejegyzett, nevében német–magyarnak feltüntetett kft.-t, amelyet hárommillió forinttal, I. kerületi székhellyel alapított Mario Rönsch. A volt NDK területén, Erfurtban született férfiról a Süddeutsche Zeitung 2016. május 31-én azt írta, hogy eltûnt a cikk megjelenése napján – amikor az általa létrehozott Anonymous.Kollektiv (AK) nevû Facebook-oldalt betiltották. Az AK oldalát kétmillióan kedvelték, ötször többen, mint az összes német pártét. Az AK betiltásához az vezetett, hogy folyamatosan a külföldiek és a migránsok ellen uszított, valamint a II. világháborúról azt írta, hogy azt nem Németország, hanem Anglia robbantotta ki, valamint a holokauszt nagyságát is kétségbe vonta.

Rönsch most Budapesten bukkant fel, a cégbejegyzés szerint I. kerületi lakcímen él vélhetõen tavaly õsztõl. Cége az orosz szerverrõl mûködtetett Migrantenschreck.ru oldalon árusítja a gumilövedékes fegyvereket. Ezek tartása és kereskedelme is tilos Németországban, nálunk azonban szabadon vásárolható, ám csak otthon tartható ilyen fegyver. A honlapon kínált fegyverek egyébként nem Magyarországon készültek, vélhetõen nem is fordulnak meg az országban, a honlap szerint futárpostával juttatják el azokat a megrendelõknek.

Miután tavaly nyárra Rönsch Németországban bejegyzett menekültellenes oldalait elérhetetlenné tették, az Anonymousnews nevû híroldala is orosz szerverre költözött, és az impresszumban csak a 1031 Budapest, Ungarn cím szerepel. Rönsch német lapok szerint az Alternative für Deutschland nevû bevándorlásellenes párt tagja, a 9328-as számú pártkönyv tulajdonosa. Idén január 4-én saját híroldalán öninterjú formájában arról írt többek között, hogy Orbán Viktor nagyon népszerû ugyan német nyelvterületen, de hazájában meglehetõsen vitatott a megítélése, amiért Merkeléhez hasonló neoliberális gazdaságpolitikát folytat. Rönsch szerint ráadásul a határzár ötlete nem Orbán Viktortól, hanem a Jobbiktól származik.

Rönschöt német lapok, például a Focus szerint közösség elleni uszítás és állam elleni bûncselekmények miatt körözi a német ügyészség, ám sem az Interpol, sem az Europol nyílt körözési listáján nincs rajta. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata pedig azt közölte kérdésünkre, hogy a német hatóságok Rönsch ügyében nem fordultak a magyar társszervekhez.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-01-28 10:59
40 török tiszt kért menedékjogot Németországban
Mintegy negyven magas rangú török katonatiszt kért menedékjogot Németországban. Valamennyien németországi NATO-létesítményben dolgoztak, de a puccskísérlet után felfüggesztették õket az állásukból.
http://www.origo....agban.html
48 #2 ro-zsola
- 2017-01-28 11:39
menekülnének a patkányok

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,397,734 egyedi látogató