Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gorbacsov: A harmadik világháború küszöbén vagyunk

BelföldMár megent? Pedig egyre békésebb vagyok. Megalkuvó, konformista, sõt már a cigány-zsidót is sokkal szimpibbnek látom...és ez csak a kezdet. Úgy tûnik, hogy a világ újabb háborúra készül, s ismét valóssá vált a nukleáris fenyegetés – véli Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök.

A Time címû amerikai hetilapban megjelent cikkében az egykori szovjet elnök hangsúlyozta: a politikusok és a katonai vezetõk egyre harcosabb nyilatkozatokat tesznek, miközben a védelmi katonai doktrínák is egy veszélyesebbek lesznek, és a kommentátorok és a többi tévés személyiség is csatlakozik a harcias hangú kórushoz. „A világ vezetõinek az ENSZ-ben kellene megállapodniuk az új nukleáris fenyegetés elhárításának a módjáról. A kezdeményezést Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnöktõl várom, hiszen ez a két állam birtokolja az atomfegyverek kilencven százalékát és ezért különleges felelõsséggel tartoznak a világ sorsáért” – írta a volt szovjet államfõ.

Gorbacsov szerint a tömegpusztító fegyverek egyre olcsóbbak és egyre könnyebben elérhetõvé válnak, és ez tovább növeli a háború veszélyét. „Bõven akad pénz az olyan modern fegyverek rendszerbe állítására, amelyek az atomfegyverekhez hasonló rombolást képesek okozni. Egy-egy tengeralattjáró egy sorozattal városokat képes elpusztítani, az új rakétavédelmi rendszerek pedig aláássák a stratégiai egyensúlyt – írta.

Gorbacsov figyelmeztetése egy nappal az után hangzott el, hogy a világra leselkedõ veszély nagyságát szimbolizáló „végítélet órán” az éjfélhez harminc másodperccel közelebb állították a mutatókat. „Nõtt annak a veszélye, hogy engedélyezetlen, nem szándékos nukleáris csapásváltás alakuljon ki az USA és Oroszország között” – indokolták döntésüket az órát állító tudósok.

Trump egyébként még decemberben közölte, hogy az USA-nak jelentõen fejlesztenie kell nukleáris arzenálját. „Legyen fegyverkezési verseny. Minden téren erõsebbek leszünk, és mindenkinél tovább bírjuk a versenyt” – mondta az új amerikai elnök.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-01-28 19:27
Százmillió fontos brit hadi üzlet Törökországgal

Nem mindennapi csavarral Theresa May brit miniszterelnök törökországi látogatásán a jogállamiság fontosságára figyelmeztette Ankarát, miközben 100 millió fontos brit–török hadiipari üzletet kötött. Ennek keretében a török légierõnek fejlesztenek majd vadászgépeket.

Az MTI híradása szerint a brit miniszterelnök a Recep Tayyip Erdogan török államfõvel folytatott szombati megbeszélését követõen kijelentette: „Törökországnak tiszteletben kell tartania az emberi jogokat és a jogállamiságot a tavaly júliusi meghiúsult puccskísérlet után”. May hangsúlyozta, büszke arra, hogy országa kiállt Törökország mellett demokráciájának védelmében, jelenleg azonban fontos, hogy Ankara fenn is tartsa azt az emberi jogok iránti kötelezettségek teljesítésével és a jogállamiság fenntartásával.

Erdogan a találkozó után azt közölte, hogy May-jel a két ország közötti védelmi ipari együttmûködésrõl egyeztetett. Hozzátette, hogy szeretné a Nagy-Britanniával folytatott éves kereskedelem értékét 20 milliárd dollárra növelni a jelenlegi 15,6 milliárd dollárról.

Erdogan és May egyeztetése csaknem három és fél órán át tartott.

Mayt, akinek miniszterelnökként ez az elsõ hivatalos útja Törökországban, Erdogan után Binali Yildirim török kormányfõ fogadta. A két kormányfõ a találkozó után közösen jelentette be, hogy London és Ankara 100 millió font (több mint 36 milliárd forint) értékû védelmi szerzõdést írt alá török harci repülõgépek közös fejlesztésérõl.

Az üzletet természetesen az abban részt vevõ brit BAE Systems vezérigazgatója, Ian King is üdvözölte, akinek szavait a BBC idézte: „izgalmas következõ lépést jelent ez Törökország és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatokban”.

May üdvözölte a szerzõdést, amely szerinte arról tanúskodik, hogy – mint fogalmazott – „Nagy-Britannia hatalmas, globális kereskedõ ország, és nyitottak vagyunk az üzletre”.

A BBC gyorselemzése kiemelte, az üzletkötést Theresa May annak jeleként fogja majd dicsérni, hogy mire képes Nagy-Britannia a brexitet követõ kétoldalú kereskedelmi megállapodásokkal.

Binali Yildirim török kormányfõ bejelentette, hogy Ankara és London szabadkereskedelmi megállapodást szándékozik kötni, miután Nagy-Britannia kilépetett az Európai Unióból.

Megfigyelõk szerint a brit kormányfõ törökországi és az azt megelõzõ washingtoni látogatásán kereskedelmi megállapodások tervét vázolta fel, jelezve, hogy általuk erõsíteni kívánja alkupozícióját az uniós kilépésrõl szóló tárgyalásokon.
http://mno.hu/kul...al-1383368
2 #2 gerry
- 2017-01-28 20:32
Szentmihályi Szabó Péter egyperces Sci-Fi-je (- egy kis hagyaték a XX. századból...)

Ugyanaz egyszer: Anti-Mohács
Varró Ferenc kisiparos háromévi szakadatlan munkával megalkotta az elsõ magyar idõgépet, s mivel hazafias ember volt, visszament 1526-ba Tóth Béla alezredessel, hogy Mohács mellett megfordítsák a gyászos emlékû csata kimenetelét.
Állig fel voltak fegyverkezve, géppuskájuk tûzerejével megállíthatták a legnagyobb török rohamot is. Nehezebb fegyvereket, sajnos, nem bírt el az idõgép, de nem is akartak túl nagy vérengzést csapni, csupán a törökök nagy számbeli és tûzfölényét akarták ellensúlyozni a kommandó akcióval, melyhez a magyar hatóságok hallgatólagosan hozzájárultak.
Arra nem számítottak, hogy ott lesznek a török idõgépek is, melyekbõl NATO-tankok gördültek elõ. A túlerõ elõl kénytelenek voltak visszavonulni.
A törökök természetesen elsöprõ gyõzelmet arattak a mohácsi csatamezõn. Ebbõl is kitetszik: a történelem kerekét nem lehet visszaforgatni.

Ugyanaz másodszor: Kizökkent idõ
A Történelemhelyesbítõ Intézet egy idõkommandót küldött vissza 1526-ba, hogy Mohács térségében néhány lézerágyúval hozzák helyre a magyarokon esett sérelmet, mely több mint félezer évre meghatározta a magyarság helyzetét.
Az idõkommandó két tagja tért csupán vissza, meglehetõsen súlyos állapotban. Kiderült elbeszélésükbõl, hogy török idõkommandósok állásaiba ütköztek, és a törököknek több lézerágyújuk volt.
Sajnos, egyre gyakoribbak az ilyen incidensek a NATO és a Varsói Szerzõdés idõkommandói között.
33 #3 vizilo
- 2017-01-29 08:52
Álitolag ezt a problémát megoldja egy aszteroid ami már álitolag utonn van a föld felé! Nem tudom hol olvastam, de halgatnak erröl a médiák ,majd kiderül ...)
4 #4 Posta Imre
- 2017-01-29 10:51
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5fn5mn4b0iY[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,399,745 egyedi látogató