Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hadgyakorlatba kezdett a Lengyelországba telepített amerikai dandár

KülföldLengyel-magyar (zsidó) két jobbraát! Még jó, hogy a hadászatot a az orosz védelmi minisztérium szponzorálja.
Hivatalosan is megkezdõdött hétfõn a nyugat-lengyelországi Zaganban a Lengyelországba telepített amerikai páncélos dandár elsõ hadgyakorlata, melyen a január folyamán érkezett mintegy 3 és fél ezer katona vesz részt más NATO-tagállamok katonáival együtt.
Hadgyakorlatba kezdett a Lengyelországba telepített amerikai dandár

A nyitóceremónián jelen volt Andrzej Duda lengyel elnök, Antoni Macierewicz nemzetvédelmi miniszter, Timothy Ray tábornok, az amerikai fegyveres erõk európai helyettes parancsnoka, valamint Ben Hodges tábornok, az amerikai szárazföldi erõk európai parancsnoka.

Andrzej Duda beszédében elmondta: Zaganba, ahol az 1989-es rendszerváltás elõtt a megszálló szovjet csapatok állomásoztak, most Lengyelország meghívására szövetséges amerikai erõket telepítenek. "Bízom benne, hogy paradigmaváltás következik be Európának ebben a részében" - jelentette ki. Miután a NATO és az Egyesült Államok hadereje az észak-atlanti szövetség tavalyi varsói csúcstalálkozóján kötött megállapodások értelmében "fizikailag" is megérkezett, "a szövetséges biztonsági tér" Lengyelországra is kiterjedt - szögezte le.

Ray tábornok rámutatott: az ukrán válság kitörése után az egész kelet-közép-európai térségben megerõsítették a biztonságot. "A jelen lévõ katonák mögött az egész amerikai haderõ áll" - hangsúlyozta.

A coloradói Fort Carsonból kivezényelt 3. páncélos dandár katonái a Bison-17 fedõnevû, az északnyugat-lengyelországi Drawsko Pomorskie gyakorlóterepen múlt hétfõn kezdett mûveletbe kapcsolódtak be. A holland szervezésû nemzetközi gyakorlaton mintegy 4 és fél ezer lengyel, amerikai és holland katona vesz részt. Az amerikai katonák a következõ hónapokban a Gepard, Dragon, valamint Saber Guardian fedõnevû hadgyakorlatokba is bekapcsolódnak.

A Zaganban és három másik alsó-sziléziai településen, Swietoszówban, Skwierzyniában, valamint Boleslawiecben állomásozó katonák egy részét az Atlantic Resolve NATO-hadmûvelet keretében a balti államokba, illetve Bulgáriába és Romániába irányítják át, az egyik zászlóaljat pedig Bajorországba telepítik. Az amerikai katonák kilenc hónapos rotációban váltják majd egymást.

A NATO a kelet-ukrajnai konfliktus és az ottani orosz beavatkozás miatt a tavaly júliusi varsói csúcstalálkozón úgy döntött, hogy keleti szárnyán megnöveli védelmi képességeit. Ennek keretében áprilisban Lengyelországba és a három balti államba telepít rotációs rendszerben négy, egyenként ezer-ezerfõs nemzetközi zászlóaljat is.

atv.hu/MTI
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-01-30 21:55
és még abban reménykedtünk, hogy az új amerikai elnök haza hívja õket.:|

Harckészültség ellenõrzés Oroszországban a központi katonai körzetben:
http://tass.com/d...
238 #2 bivaly
- 2017-01-31 08:10
Ma láttam hajnalban ezt a barmot élõben a híradóban, hogy a Nato megvédi a békét és az egész demokráciát a világon, meg õket is. Aztatat a ká életbe !
Mindenhová jut egy Orbán Viktor, meg egy Simicskó, a Szíjjártókról már nem is beszélve. Igaz, az eddigi utat azért taposta egy pár nagy hazafi elõttük. Gondoljunk csak Szekeres elvtársra, mint egyik kiemelkedõ egyéniségre, a nagy elõdök között, meg Fletóra az élen ! Szekeresrõl írték egykor, nagy formátumú Nato-s méltatása kapcsán, amikor a mikrofonállványba kapaszkodott, hogy " nagy Szekeres, mind elissza amit keres !".
Szóval a "lengyelek" is tele vannak nagy államférfiakkal. Miért ? Jaruselsky is az volt nem ? Csak a segg volt másik, mondaná "Gejza" .

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
4,461,855 egyedi látogató