Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

16 muszlim országba nem engedik be az izraelieket, Trump elõtt döntöttek így

BelföldEz má' valami! Innen ne engedjéTEK el õket...élve és a segítõiket sem tartsátok...életben! Nem sokára lesz a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 100 éves jubileuma. Addig jó lenne lezárni ezt a zsidó témát véglegesen! A L'Express tekintélyes francia hetilap holnap – ahogy mondják – utcára kerülõ száma foglalkozik részletesen azzal, hogy milyen furcsa, pontosabban mennyire sajnálatosan furcsa, hogy míg Trump rendelete milyen nagy visszhangot kapott, 16 muszlim ország korábbi, sokkal diszkriminatívabb határozata viszont szinte semekkorát. Azt csendben tudomásul vette a világ.

Több amerikai támogatja a beutazási tilalmat, mint ahány ellenzi

Ugyanis még Trump rendelete elõtt 16 muszlim ország úgy döntött, hogy nem engedi be az izraeli állampolgárokat a határain. Például Algéria, Banglades, Irán, Irak, Kuvait, Libanon, Líbia, Omán, Malajzia vagy Szaúd-Arábia. Sõt, a 16 országból nyolc nemcsak izraelieket nem enged be, hanem olyan amerikai vagy európai uniós állampolgárokat sem, akiknek az útlevelében viszonylag friss izraeli pecsét van.
Forrás: AFP/Marco Longari

A L'Express úgy tudja, hogy legalább 1 millió olyan izraeli ember él a világon, aki a 16 muszlim ország egyikében született, de feltehetõen sohasem fog tudni hazamenni a szülõföldjére.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-02-01 14:28
media.novinky.cz/071/540718-gallery1-k7h1g.jpg
88 #2 Asumhari
- 2017-02-01 16:53
Nálunk is így kéne megjelenniük a Parlamentben.

Aztán meg is lehetne számolni hányan vannak.
4 #3 Posta Imre
- 2017-02-01 19:24
Iránból menekülõ zsidók kerültek bajba Trump rendelete miatt

Egy évvel azután, hogy benyújtották a menedékkérelmüket, a huszonéves zsidó fiú és édesanyja joggal hihette, hogy nemsokára együtt lehetnek a család többi tagjával Amerikában. Most attól félnek, hogy visszatoloncolhatják õket Iránba.


A zsidó hírügynökség anyagában Shahi néven emlegetett fiút (természetesen nem ez az igazi neve) és a mamáját, akik jelenleg egy meg nem nevezett „tranzitországban” tartózkodnak Shahi két lánytestvére várta volna az Egyesült Államokban. Donald Trump elnöki rendelete azonban, amely átmenetileg felfüggeszti a menekültek fogadását és 90 napra megtagadja a belépés lehetõségét hét moszlim ország - köztük Irán - minden állampolgárától (tehát nem csak a menekültektõl), az õ ügyüket is súlyosan befolyásolja.

Mivel menekültek és iráni kötõdésûek is, egyelõre bizonyosan nem engedik be õket és a további sorsukat is bizonytalannak érzik. Nem tudják, mi lesz, ha lejárnak a határidõk, hogyan alakul a továbbiakban az Egyesült Államok menekültpolitikája, meddig maradhatnak abban az országban, ahol jelenleg tartózkodnak ilyen bizonytalan körülmények között és attól tartanak, hogy vissza fogják õket toloncolni õket Iránba. A zsidó menekülteket segítõ, 135 éves Zsidó Emigráns Segélyszervezet próbálja ügyüket elõrevinni.

Noha Trump rendelete azt sejteti, hogy a nem moszlim bevándorlókat elõnyben részesíti majd ebben a ciklusban az Egyesült Államok a menekültek között, de – túl azon, hogy méltányos volna-e ez a döntés – nem biztos az sem, hogy ez valóban jó lesz az érintetteknek. Egy szakértõ szerint „ahogy az iráni zsidók régóta egyfajta belsõ ellenségként tartatnak számon, amiért letelepedhetnek Izraelben, most könnyen így járhat a többi vallási kisebbség is a régióban”.

Jelenleg csak az biztos, hogy Shahi és édesanyja nem az egyetlen zsidó család, akiket bizonytalan helyzetbe sodort az elnök rendelete. A Forward például egy olyan jemeni zsidófiúról írt, akit rá akartak beszélni, hogy egyelõre ne akarjon hazatérni Izraelbõl Amerikába, ahol „zöld kártyával” tartózkodik hosszú évek óta. Õt végül, 3 és fél óra kihallgatás után, hazaengedték.

A napokban minden nagy amerikai zsidó vallási irányzat – a reformzsidók, a konzervatívok és az ortodoxok is – egyértelmûen állást foglaltak a nagy vihart kiváltó rendelet ellen és a legbefolyásosabb jobboldali-konzervatív zsidó lap, a Commentary is kifejezte egyet nem értését.

A Forward.com írása alapján
http://www.mazsih...10090.html
267 #4 Perle
- 2017-02-01 20:07
Azért vette tudomásul simán a világ a 16 arab országból a kitiltást, mert gond egy szál sem. Mindegyik kitiltottnak minimum 2-3 álompolgársága, ezzel együtt más-más neve. Ezt az " intézményt", a többszörös állampolgárságot éppen a hasonló esetek miatt találták ki.
Kizártnak tartom, hogy ezen arab ország határszervei beutazáskor kipa-koltatnák az érkezzõkkel a dugdosni való szerveiket. Én a helyükben inkább amiatt aggódnék, ha többé nem be, hanem kiutazni nemengednének.
Azt nem értem, hogy ha az új amerikai elnököt annyire nem kedvelik, miért most szándákoznak például Amerikába menni az iráni zsidók? Vagy éppen õk fenyegetik Iránt? Eddig ott háborítatlanül éltek és élnek ma is. Ahmedi mondta. Neki elhiszem.
99 #5 MORMOTA1968
- 2017-02-03 08:57
Azért az durva volt, mikor egy 5 éves gyereket csak azért bilincseltek meg az USA-ban pár napja, mert arab. Igaz, a hülye amcsiknál már azért is bilincseltek meg gyereket az egyik nagyvárosban, mert enni merészelt a metrón, amit ott törvény tilt. Egyébként valószínûleg Trump csak tovább tüzeli intézkedéseivel az iszlamistákat, aminek majd az európaiak ihatják meg a levét. Én nem hiszem, hogy Trump nem az új világháború felé sodorná továbbra is Európát, csak õ nem az oroszok megtámadása által kavar be Európának, hanem a rengeteg már ide bent lévõ muszlimon keresztül. Bár késõbb még neki mehet az oroszoknak és Kínának is. Eléggé napraforgók ezek az amcsi vezetõk.
99 #6 MORMOTA1968
- 2017-02-03 09:04
Asumhari! Attól azt hiszem nem kell tartanunk, hogy hazai zsidó politikusaink ilyen megkülönböztetõ jelképpel villognak a magyarországi Kneszetben. Nagyobb biztonságban érzik õk magukat kriptozsidóként. Jobb ha a magyarok nincsenek tisztában vele mennyi is a valós számuk. Mert az a statisztikai adat, amit nyilvánossá tettek, egy büdös nagy kamu. Az USA-ban is jóval többen vannak, mint ahányan bevállalnák identitásukat. Csak a Hollywood-i színészek között jóval nagyobb számban vannak jelen, mint a gój színészek.
154 #7 kakas
- 2017-02-04 10:13
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9Sq-VPDtNK4[/movie]
267 #8 Perle
- 2017-02-06 19:44
Nem tiltották ki Afrikából a migráncs amerikai selyemhernyókat.
Mindent felfalnak, ami az útjukba kerül.
1956 után hazánkat is megtámadták azonos származású kártevõk.:o
https://gondola.h...tasat.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.66 másodperc
3,405,474 egyedi látogató