Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

What If Austria-Hungary Reunited Today?

GondolatokKomolyan pedzik a 100 évet visszaugrani az idõbent! Ugye milyen meglepõ? Oroszország is tolat elõre, vissza az idõbe, a törökök is...szóval megy szépen. Lehet "nemesnek" állni, lovagnak meg portásnak a Magyar Királyi Várba, mely hamarosan kész. Az összes tetvedék zsidó ott lebzsel már körötte. Link

Hozzászólások

118 #58 keepfargo
- 2017-02-09 20:18
csaba
Köszönöm a hozzámvaló "nincsmit", sajnálatodra nincs igény, a szölöben nem pihenni szoktam, inkább kapálni, de egyéb munka is akad minden napra.
A felsorolt jótulajdonságokat nem kell rámragasztanod, rossz indulatodban, én nem érzem magam se mindentudónak se tökéletesnek, de azt a jogomat fenntartom, hogy ha valaki nem jól használja a közös nyelvünket, annak beszóljak. Ha nehezen viseli, az nem az én bajom, söt, nem is az én hibám.
118 #59 keepfargo
- 2017-02-09 20:27
Még egy megjegyzés: én sem használom a nyelvet tökéletesen, de törekszem rá. Ezt nem csak azért, mert már maga a nyelv is megérdemelné. Talán inkább azért, hogy érthetöbb legyek, mert az emberi viszonylatokban az érthetöség legalább olyan fontos, mint az érzelmek. (Tekintve, hogy az ellentétek forrása legtöbbször a félreértés.)
Ezért nem kell dühöngeni, sértödni, sértegetni, és nem kell híveket gyüjteni egy ilyen viselkedés ellen.

Az idö mindannyiunkat maga alá temet majd; mindenki tegyen a lelkiismerete szerint. Én igyekszem lelkiismeretes lenni. Nem nézek le senkit, mert honnan, de ellene mondok bárkinek, aki a nyelvhasználatot vagy magát a nyelvet kevésre (vagy még annyira sem) becsüli.
238 #60 bivaly
- 2017-02-09 20:52
osmagyar !

Ne a google helyesírása legyen a döntõ, és ne a wikipédia értelmezése ! Gondolom ez eddig rendben van. Nekem legalább is. Látom, megint elfajult a dolog, mert vannak akiknek akkor is igazuk van, ha nincs igazuk.
Talán találkoztatok már avval a mondattal, hogy " nyelvében él a nemzet"? Nem ? Akkor éppen ideje találkozni vele ! És ezen kell itt, és így eszmecserélni ? Akkor megizélhetitek a nagy magyarságotokat !
Tudod osmagyar, a nagyon magyarokkal meglehetõsen sokszor találkoztam hasonló szituációkban. Igaza volt a szerencsétlennek, de képtelen volt érthetõen, civilizáltan elõadni. Lejáratta saját magát amikor megszólalt, de lejáratta azt az eszmét is, amiért megszólalt.
245 #61 hamu
- 2017-02-09 22:01
Úgy érdekelt volna, hogy a nyitótémára kinek milyen meglátása van. Persze, engem a laposföld is érdekelne, nyilván nem vagyunk egyformák. Azonban, ez az idõben visszatolatás és ennek az értelmezése több szempont alapján, izgalmas lehetett volna. Kiemelkedõ jelentõségû kérdés. És nem látok tisztán. A felszínt karcoltuk csak meg.

Nyilván velem együtt sokan látják a nyelvtani perpatvart. Mindegyik szereplõnek látni az értékeit, és azt is, hogy nem tapogatják le egymás hozzáállását, kissé elbeszélve egymás mellett, ennek ellenére, le a kalappal, milyen fegyelmezetten zajlik. Nekem már régen felállt volna a bicska a nadrágomban :-)
118 #62 keepfargo
- 2017-02-10 01:56
csaba
Sajnos hosszú ö-t nem tudok elöállítani az idegen billentyüzeten. Még örülnöm kell, hogy az á, é, ú, megy. azok is csak úgy, hogy elöbb le kell ütnöm egy ékezetnek valót, aztán magát a betüt. ( Mashallah! - ahogy algériai berber testvérünk mondaná) A hosszú ü sem jön össze. Mea culpa, persze, mert vehetnék otthon is egy billentyüzetet, de itt a muszlimoktól leterhelt Sv.o.-ban csak erre futotta eddig.
4 #63 Posta Imre
- 2017-02-10 06:10
Jól elvagytok? Csattogós lepkét esetleg bekûggyem, hátha még elhúzogatható a zsinórján.

Amikor azt állítják, hogy az Ember nem lett naggyá, nem a méretére utalhatnak az elmék.

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=m4GBajK1VXw[/movie]

Fargó, feldobtad és nehéz alóla kitolatni! Mondd, megérte? Na jó, legalább Csaba is megszólalt vére és ennek örülök. Végül is meg. Ami a témakezdõ cikket illeti, remekül le van itt vezetve, hogy magyar-magyarral már rég nem ért szót. Nem, mintha ezt nem tudtuk volna, hisz éljük.
393 #64 Arany
- 2017-02-10 07:20
Kedves Mindenki!

Olvasom a polémiát, valahol mindenkinek igaza van, de az ördög a részletekben rejlik, és talán ezért nem is érdemes errõl ilyen hosszan "beszélgetni".

Keepfargo! Tudom, hogy figyelsz a helyesírásra, azért hibák Nálad is elõfordulhatnak. 70. hsz.: "amit a nyelvért aggódva it lepergettünk".

Még ebben a kis országban sem egyszerû a nyelv mindennapos megértése, és sokszor annak eldöntése is, hogy mi a helyes.

Budapesten születtem, az ottani nyelvet tanultam, és bizony a helyesírás tanulásakor vettem észre, hogy van, amit mi sem úgy mondunk, mint ahogy le kell írni. A körút a pestieknek hosszú õ-vel hangzik, de röviddel kell írni... És sorolhatnám... Ráadásul a nyóckerben éltem, ahol egyéb nyelvi "csavarok" is akadnak...

Hála Istennek nekünk még voltak békebeli jó tanáraink, és figyeltek arra is, ha germanizmus került a fogalmazásba, ezért talán megtanultam szabatosan és helyesen írni, de a tévedést akkor sem lehet senkinél kizárni...

Az életem úgy hozta, hogy 20 éves koromtól messze a fõvárostól Borsodban élek. Gyerekkoromban többször megfordultam a Dunántúlon, az ottani szóhasználatot sikerült megismerni, ami nem volt messze a pestitõl, csak szebben beszéltek.

Újra kellett tanulnom a magyar nyelv megértését, no nem mindenben, de gyakran értetlenül álltam a szavaik, kifejezéseik elõtt.
Csak néhány példa, ami eleinte gondot okozott:

furik - talicska

kutacs - (nekem a koponya egyik része jutott eszembe), itt piszkavasat jelent, amivel a tüzet lehet igazítani

dumó - a kenyér vége, amit pestiesen, nem magyarul, serclinek hívtunk :)

büszke - idõbe került, míg megértettem (a férjem segítségével), hogy nem valami tulajdonság, hanem az egres itteni neve, amit pöszmétének is hívnak

rókagomba (a gombáskönyvben sárga rókagomba, amit a Bakonyban sokszor szedtünk) - errefelé csirkegomba, de más gombát is neveznek így...

eperfa - no itt nagyon nem értettem semmit :) A Bakonyban, ahol párszor nyaraltam, fán a szeder termett, a falu utcáján ilyen fák sorban voltak, egyiknek fehér, a másiknak sötét bordó színû volt a gyümölcse. Itt AZ eper... Nekem pedig eper csak a földön terem. Errefelé pedig szeder csak bokron... Vajon mi a helyes??? lényeg az, hogy megértsük, a másik mirõl beszél.
Nem vitatkoztam, meg sem tudtam volna gyõzni õket semmirõl...

Nagy fejtörést okozott, amikor a kollégák a motorok teljesítményérõl beszélgettek, és az volt a minõség, amelyik az ongai parton jól húzott... Nem mertem megkérdezni semmit, csak hallgattam... :D Aztán otthon megkérdeztem a férjemet, hogy mi folyik Ongánál, és miért számít, ha ott "meghúzatják" a motort. Elnevette magát... Ongánál folyik a Sajó, ami lényegtelen az ügy szempontjából. Van viszont egy olyan emelkedõ, ami eléggé hosszú, és meredek... Amelyik motor ott jól megy, abban van erõ. Nekem addig a "part" szó csak valamilyen víznek a partját jelentette. Errefelé pedig a lejtõt, illetve az emelkedõt is annak nevezik...

Aztán volt néhány kifejezés, amit nem tudtam eldönteni, hogy csak itteni szokás, vagy éppen talán helytelen ... Ilyen a "lehet lesz", vagy "kell lesz"...
És volt valami, ami kifejezetten fogalomzavart okozott nálam. Sokan mondják errefelé azt, hogy voltam valakihez, és megyek valakinél. Amikor ezt mondatban, és folyó beszédben hallottam, nehezen tudtam eldönteni, hogy éppen a másik mirõl beszél...
Nekem most is és akkor is megyek valakihez, és voltam valakinél...

Ha belegondoltok, akkor mindez csak 180 km a maradék országon belül! Arról nem is beszélnék, hogy milyen "értetlenségek" lehetnek a Kárpát-medencén belül!

Tudom, hogy a helyesírás némelyikünknek gondot okoz, részben hallás és készség kérdése is, van akinek könnyen megy. Ezen túl az állandó változtatások a helyesírási szabályzatban meg is kevernek minket. Van amelyikben a zsíros kenyér így külön, a másikban: zsíroskenyér... (No itt alá is húzta :D )

Volt itt olyan is, aki sokat hibázott, sokszor figyelmeztettük, és igyekezett megtanulni, ma már alig ejt hibát. Õ tudja, kirõl beszélek, talán Ti is...:)

Kérlek Benneteket, ne bántsátok egymást, vannak elegen, akik megteszik velünk.
5 #65 kincses
- 2017-02-10 08:17
Arany, köszönöm a hozzászólást!s_Laptop Tisztelet!:)

A témához: hamarabb vége lenne ennek a kicsi magyarságnak is.
30 #66 osmagyar
- 2017-02-10 09:00
Arany!

Köszönöm a békítõ hozzászólásodat s_grat. Valami hasonlót akartam írni, de jobb hogy Te tetted meg, mert én nem tudtam volna ilyen finoman, diplomatikusan fogalmazni.
118 #67 keepfargo
- 2017-02-10 09:45
arany
Miböl gondolod, hogy elütésekre vadászom, vagy vadásztam valaha is? (Pedig biztosan érdekes elfoglaltság, vagy nem?) ABSZOLÚT NEM ERRÖL VOLT SZÓ.. Nem ismétlem meg, hogy miröl volt, mert valóban csak szócséplés lenne. Azt azért köszönöm neked, hogy néhány oldalnyi szövegben megtaláltad azt az egy elütést, sikerült bebizonyítanod, hogy nálam is "elöfordul6nak" hibák. Pedig jaj, de milyen jó lett volna azt hinni, hogy sohasem - most egy illúzióval szegényebbek lettünk: keepfargo nem képzelheti hogy tökéletes, hiába erölködik itt mindenki rovására és a szép közös nyelv kárára.

Amiröl NEM volt szó: elütések, egy-egy betü lemaradása, tájjellegü szavak vagy tájszólás használata (pl. szögedies), ékezetek lemaradása olyan hsz. esetén ami idegen gépen (pl.Enid Itáliájában) íródott, és bármilyen nem-szándékos félreérthetöségröl - NEM ezekröl volt szó. Ezek nem ronthatják senki nyelvhasználatát, és a hátterük indokolható.
Amit te is említesz, a helyesírás, ez viszont fontos lenne - de lehet hogy csak kevesen látjuk igy. Arra gondolni sem merek, hogy egyedül én látnám így, ennyire hülye nem lehetek.
Ld. azt az esetet amikor megkérdezík valiktöl: - Te, mondd, nincs neked egy ikertestvéred?
-Nincs, miért kérdezed?
-Mert egy ember, egyedül, nem lehet ennyire hülye.
393 #68 Arany
- 2017-02-10 10:44
Kedves keepfargo!

Nem gondolom, hogy vadászol...! És azt sem gondolom, hogy nem tudod, hogyan kellett volna írni, és csak elütés. Amikor éppen ezen megy a birkózás, akkor azért érdemes újra elolvasni, és javítani, ahogy velem is elõfordul.

Azt sem gondolom, hogy tökéletes vagy, mert egyikünk sem az, és nem kell eltûnnöd errõl a "kényelmes" honlapról, sokat tanultam Tõled is az évek folyamán, mint mindenkitõl.

gladiátor07 már régóta így ír. Törtem is rajta a fejem, hogy vajon miért...? Nem takarékosságból, vagy lustaságból, még azért sem, mert nem tudná leírni betûk szerint.
Lehet, hogy tévedek, de hozzászólásai általában olyan mondanivalót tartalmaznak, amiben benne van annak a ténye, hogy akarhatunk mi sok mindent, de az uralom jelenleg azoknak a kezében van, akiket a 6-os szám jellemez... 6, 66, 666

Ettõl 6alom. Ha mégsem így lenne, akkor elnézést...

Olvasom, amit még hozzáfûztél... Valóban nem elsõsorban a tájnyelvi szavak értésérõl volt szó. Fontosnak tartom, hogy a helyesírása jó legyen általában az embernek, de mostanában egyre kevesebbet írnak még a diákok is, és a beszélt nyelv egyre rosszabb. Amióta olyan emberek kerülnek mikrofonközelbe, akiknek soha nem volt semmilyen képzettségük a magyar nyelv helyes hangsúlyozásához, és soha nem tanultak beszédtechnikát, gyakran teljesen értelemzavaros mondatokat képesek kinyögni...

Már alig hallgatok valamit, mert ezen valóban fel is húzom magam, csak sajnos nem érdemes...
154 #69 kakas
- 2017-02-10 10:52
68.media.tumblr.com/19da9f2761703f2a02aa3f004cc42193/tumblr_okysioJoE81rsd5q7o1_400.jpg
283 #70 gladiator07
- 2017-02-10 10:59
keepfargo.
Utoljára. Kitöröltem az elõzõ egyszerû /1 / írásaim. Nem tudok "alpári" kifejezéseket használni mint amit te itt megengedtél magadnak, s mert tisztelem az oldal fenntartóját, / it / nem is folytatom tovább.
Egyet /1 / megigérhetek neked. A továbbiakban beléd kötök ott ahol a leggyengébb vagy, és ha haza jössz kerüld el, ennek tudtát, mert beledöngöllek a balaton legkeményebb betonjába, hogy lásd a szõlõd gyökerét alulról. Vetted az adást? Teszem eszt addíg, amíg az Imre, v. gerry ki nem rúg páros lábbal.

T: Bl.
4 #71 Posta Imre
- 2017-02-10 11:28
Látom megy szépen!

Gladiátor, ne szídd melyre! Tûrjed a combo-sokat!

Mindenkinek okulátásául, hogy ne feledje mennyi az élet, míg itt fo(nto)ssa a szót. Ennyi!

Egy túlélõ története a veronai tragédiánál……


Nagyon sokat vívódtam mielõtt neki álltam ennek a levélnek, de mindig kaptam egy biztatást vagy egy fájdalmas döfést, amik végül is elindítottak ezen az úton.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki ebben a tragédiában együtt érez azokkal akik érintettek és osztoznak a fájdalmunkban.

Õszinte részvétemet szeretném kifejezni azoknak akik elvesztették családtagjaikat, és nagyon- nagyon kívánom a túlélõ gyerekeknek, hogy fel tudják dolgozni ezt a tragédiát.

Csak hálával tudok gondolni a csodálatos olasz emberekre, hogy minden tõlük telhetõt megtettek értünk akár a helyszínen, a kórházakban vagy a rendõrségen. Külön köszönet a kint élõ magyaroknak, kik a hír hallatán tolmácsolással siettek a segítségünkre.

Remélem, ha kiírok magamból mindent, talán segítek magamon, másokon vagy bárkin….


Úgy gondolom, joga van egy országnak megtudni mi történt azon a borzalmas éjszakán.

Két magyar sofõrrel indultunk Franciaországba síelni.

Odaérkezésünk után a sofõröknek csak annyi dolguk volt, hogy az elsõ két nap reggelén levitték a kezdõket a sípálya aljára és kész.

A busz egész héten a parkolóban állt, a két sofõr nem is a csoporttal egy házban lakott, hanem velünk szemben, többször is láttam egyiküket dohányozni az erkélyen.

Induláskor nem volt semmi furcsa sem a busszal, sem a sofõrökkel kapcsolatosan. 17 órakor indultunk el, körülbelül másfél óra múlva álltunk egy órát egy bevásárlóközpontnál, majd megint egy 2 óra múlva volt pihenõ. Ennél a pihenõnél felszállás elõtt mondtam a busz elõtt tartózkodó két sofõrnek és a tanároknak, hogy borzasztóan meleg van még aludni se lehet, mire õk azt felelték levették már a fûtést mert más is szólt, de akkor még lejjebb veszik.

Nem tudom megmondani melyik sofõr ült a volánnál, mert addigra mi már leültünk. Egész utazás alatt az volt a szabály, hogy nem lehetett felállni, mászkálni a buszon menet közben. 23 óra 40 percre tették a rendõrök a baleset idõpontját.

Már a sokadik film ment, vagy aludtunk, vagy a filmet néztük. A csattanásra ébredtem fel, éreztem, hogy a testem felemelkedik és átfutott az agyamon, hogy nagyon nagy baj van.

A padlón tértem magamhoz és hallottam a testnevelõ tanár Gyuri hangját, ahogy kiabál a gyerekeknek, hogy mindenki hagyja el a buszt. Biztos hogy késõbb tértem magamhoz mint mások, érzékeltem ahogy mennek ki mellettem a buszból.

Ahogy elkezdtem felemelni a fejem, az elsõ akit megpillantottam egy kislány teste volt, amint mozdulatlanul, magzatpózban feküdt kicsit lejjebb tõlem. Én a baloldalon az ötödik sorban ültem az ablak mellett a feleségem a másik ülésen. Ahol magamhoz tértem nem volt a busznak oldala sem, ülések sem, még a csomagokat is lehetett látni. Tovább emeltem a fejem és megláttam a nevelt fiamat, a busz mellett avval párhuzamosan feküdt mozdulatlanul.


Rögtön elkezdtem mászni hozzá, nem néztem se jobbra se balra, semmit nem láttam belül a buszból, a feleségemet se láttam, de azt tudtam hogy az elsõ kérdése az lenne mit tettem a gyerekért. Odaértem hozzá, odatérdeltem a fejéhez és néztem mi van vele. A kis feje jobbról volt sérült, de nem tudtam hogy még él.e vagy sem. Abban a pillanatban robbant a busz, repkedett minden, fröcsögött az égõ gázolaj. Akkor vettem észre hogy a Gyuri tõlem jobbra áll és meggyulladt a kabátja, kiabált, a felesége Erika ott ált mellette és próbálták levenni a kabátot.


Iszonyú forróság lett egy pillanat alatt égette a bõrömet és csak arra tudtam gondolni, hogy elhúzzam Balukámat a tûztõl, nehogy megégjen a kis teste. Borzalmasan nehéz volt, állandóan elestem, mindig kicsúszott a kezembõl, nem mertem nagyon megszorítani sem. Közben felpillantva láttam egy égõ alakot, ahogy próbál menni a buszban, az egész teste égett, nem ismertem fel, de azonnal el is kaptam a tekintetem.


Kinlódásom közben körbe néztem próbáltam segítséget kérni, de a gyerekek elfutottak, a Gyuri és a felesége sokkos állapotban voltak kiabálták a gyerekeik nevét és fel alá mászkáltak. Egyedül a Gyuri fiának a barátnõje Timi volt még ott, és próbált nekem segíteni. Lehetetlen volt közel menni a buszhoz, a buszon kívül a fiam testén kívül nem láttam senkit, nem voltak segélykiáltások, csak a forróság és szagok.

Körülbelül 20 méterre húztam el, és utána rohantam az autópályára hogy várjam az elsõ mentõt. Látható vagyok a felvételeken, integetek, forgolódok, de nem voltam sokkos állapotban, végig tudtam, hogy mit csinálok és miért csinálom. Kértem az egyik kamionsofõrt hogy adjon valami cipõt, mert zokniban voltam.

Nem tudtam a busz elejénél volt-e valaki, mert mindenki hátra futott, de vártam a mentõt onnan is, mert gondoltam hogy a dugó miatt majd szembõl fog érkezni. A tûzoltók érkeztek elõször, aztán a rendõrök. Megláttam, hogy a busz eleje felõl a tûzoltó autóktól tolnak egy hordágyat valakivel és ott láttam egy hölgyet mentõs táskával.

Rohantam hozzá és mutattam, hogy nézze meg a gyereket, elvettem tõle a táskát és szinte áthúztam a korláton. Odaértünk Balázskámhoz, megvizsgálta és mutatta hogy vége, nem tud már segíteni.

Ott vége lett mindennek, valamiért tudtam hogy a feleségem az én drága Encikém már nem él, de örültem is neki, mert tudtam hogy a fia elvesztését nem tudta volna elviselni, és én se, ha láttam volna szenvedni Balu mellett.

Letérdeltem a fiam mellé, simogattam a kis testét és sírva könyörögtem, hogy ne haragudjon rám, amiért nem tudtam megvédeni. Láttam a gyerekeket, láttam a Gyuriékat, Erikát átöleltem, de nem lehetett már rendesen kommunikálni vele. Borzalmas volt, akkor ott már nem volt mit segíteni senkinek. Beültettek egy rendõrautóba és vittek a kórházba minket. Kisebb karcolásokkal, zúzódásokkal, össze vart sebbel megúsztam az egészet.

Ha engem kérdeznek, a sofõr elalvását teszem a baleset okának, ugyan is volt olyan, hogy ráhajtott az oldalvonalra és rázkódott a busz.


Nem értem, hogy miért kellett megmaradnom, amikor nekem mellettük lenne a helyem, sok mindent nem tudok, de azt igen, hogy milyen feladatom van még, amit véghez kell vinnem.


Papp András -- Siófok
238 #72 bivaly
- 2017-02-10 22:08
Engem ez a baleset nagyon megrázott lelkileg, pedig edzett vagyok már, de lehet, hogy csak öregszem. Vissza gondolva életem nehezebb részeire, mindent kibírtam, pedig volt benne elég súly, de egy gyerek elvesztése, fõleg ilyen módon azt hiszem ép ésszel nekem sem ment volna simán. Most valamiért átéreztem azt, amihez közöm sincs, és még is néhány napon át megtaposta a lelkem a dolog.
Az eset kapcsán újfent meggyûlöltem a hiénákat, akik segítségadás címen azonnal lerohantáknták a hozzátartozókat, álságos részvéttel.
238 #73 bivaly
- 2017-02-11 08:02
Arany !

A #73 bejegyzésed a tipikus kettõs mérce. A jó magyar gladiator07 írjon magyarul, és esetenként elnézik neki a helyesírási hibákat ! De az a nyelvrohasztó 1szer, meg 2szer, meg 6atalom, az bizony a hülyék írásmódja, értem alatta a trendi idiótákat. Nem elméletileg kell magyarul gondolkodni, és írni, hanem gyakorlatilag. Nyugodtan mentegesd amit nem lehet, békítgessél ! Te is leírod, hogy mi a nem jó, de lazán átlépsz azon, hogy hogyan ír gladiator07, mert ugye õ a mi kutyánk kölyke, tehát neki szabad. Gratulálok ! Ez az a magatartás, ami a semmibe vezetõ út. És leírom újfent, ha ezen az oldalon (is), ez az írásmód megfelel, akkor ez az oldal(is) sem ér semmivel többet, mint amit ellen létezik. Mert minden összefügg mindennel ! Ez legalább már ismerõs ?
4 #74 Posta Imre
- 2017-02-11 08:32
Még mindig?

Gladiátor, kérlek, írjál már rovással, ha már magyarul kell írnod és ha valamely "arab" számjegyhez hasonlítana, azt hagyd ki, sõt a magánhangzókat is hagyd ki, azt régen se használták, ahogy a hibridben (ha jól tudom) és az arabban sem használják és majd visszafelé olvasva kitaláljuk mit is akartál közölni!

Megjelent a nõi princípium végre sok -sok kivárás után és ez csak nekem akaródzik feltûnni. Pfuj, "nyelvrontók", kontárok és kifogáskeresõk! A sok bába közt megveszik a gyerök! Szálasi felrí a túlvilágon is!

ideiglenes.files.wordpress.com/2009/01/satanista_naci1.jpg
118 #75 keepfargo
- 2017-02-11 12:17
gladiátor07
Én voltam "alpári", igen, drága lelkem? Akkor Te milyen vagy a 70.-es hsz.-ben? Mikor veszed már észre magad?

Még agy apróság; az ember ne tegyen könnyelmü igéreteket, amiket nem tud valóra váltani. Különben pedig: amelyik kutya ugat, az nem harap.
299 #76 i_gazember
- 2017-02-11 14:47

"...amelyik kutya ugat, az nem harap."
Ugassak már én is egyet!

6 alomból választhatok egy kutya kölyköt, nem hatalomból. /6alom = hatalom???/
Volt még a 66ósan

s_boxs_franc


Mikor mérges vagyok

Ha háborgok, ha dúlok, fúlok,
Mérgemben rád szitkot szórok,
Akkor ne hagyd magad!
Kérd, hogy álljon meg a pillanat,
Számoljak hármat, a haragnak gátat álljak!
S legjobb mit tehetsz, vigasztalod sajgó lelkemet,
Mert nem szól, nem neked szól haragom,
Az a magam tehetetlenségének kivetülése,
A rosszkor, rossz helyen lévõkre.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.26 másodperc
4,707,781 egyedi látogató