Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Moszkva szerint mégiscsak lelõhették az orosz utasszállítót

KülföldA modern harcászatban egy plazma-fegyver ilyenre is képes "elehet", de a tomahawk is szétcsapja a levegõben, ha hangfegyverrel kombinálják. Donyeck után, majd a kínai.német kontrakttal egy idõben pont passzol a helyszín is. Nem szakadhatott magától ketté az orosz légitársaság gépe, amely szombaton lezuhant a Sínai-félszigeten. Nem zárható ki annak a lehetõsége, hogy terrorista támadás történt – ezt állítja Dmitrij Peskov a Kreml szóvivõje és a légitársaság is.

Dmitrij Peskov ugyanakkor megjegyezte, hogy a nyomozás végéig nem szeretne egyéb spekulációkba bocsátkozni. „Helytelen lenne bármilyen elõzetes véleménynek hangot adni, ami a semmin alapul. Hagyjuk, hogy elõbb a nyomozók jussanak valamilyen eredményre.” – idézi õt az rt.com.

A kormányzati szóvivõ szerint azonban magától nem szakad csak úgy ketté egy utasszállító a levegõben, és ezt állítja Alekszandr Szmirnov, a légitársaság igazgatóhelyettese is. Szerintük egy külsõ erõnek kellett hatnia a felszállás után nem sokkal a Sínai-félszigetre lezuhant Airbus A321-es gépre. Szmirnov úgy véli, nincs az esetleges rendszerhibáknak olyan kombinációja, amely még a levegõben darabokra szedné a gépet.
A technikai problémát és a pilóták hibáját is ki lehet zárni – hangzott el a moszkvai sajtótájékoztatón.
Fotó: MTI/EPA / Haled el-Fiki
Egyiptom, orosz légi katasztrófa

Korábban azt írtuk, hogy az Iszlám Állam egyiptomi szárnya szombaton Twitter-üzenetben közölte, hogy fegyveresei lõtték le az utasszállítót. Katonai szakértõk szerint viszont nem hiteles ez a bejelentés, mivel valószínûleg nincs az Iszlám Államnak akkora hatótávolságú rakétája, amely egy 9-10 kilométeres magasságban repülõ gépet eltalálhatott volna. Az oroszoknak azonban nem jönne rosszul, ha az Iszlám Államra tudnák kenni a katasztrófát, amely alapos okot szolgáltathatna a dzsihádista szervezet ellen indítható nagyobb volumenû offenzívára, ráadásul azt is megtapasztalhattuk már, hogy milyen, amikor egy lezuhant utasszállítóval kapcsolatban – ha érintett lehet az ügyben Oroszország is – nem szívesen mond igazat Moszkva: lásd a lelõtt maláj gép esetét.
Volt már korábban technikai probléma a géppel

Annak ellenére, amit Moszkva állít, a mûszaki hiba sem zárható ki. Elképzelhetõ például, hogy a 14 évvel korábbi balesetben megsérült farokrészt nem javították meg kifogástalanul. Az Airbus A321-es ugyanis 2001-ben Bejrútból érkezve megsérült a kairói landoláskor, és lehet, hogy megjavított hátsórész ezúttal már nem bírta a terhelést. Ezt a gyanút erõsítheti az is, hogy a levegõben szétesett gép darabjai közül a farokrész nyolc kilométerrel messzebb volt a többitõl.

A Metrojet szerint azonban a gép a felszállás elõtt kifogástalan állapotban volt, a két hajtómûvet is megvizsgálták, és mindent rendben találtak. Igaz, a szakemberek nem is hajtómûvek, hanem a karosszéria meghibásodására gyanakszanak.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-02 16:44
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gyfI-Ynd5ag&feature=iv&src_vid=yZBxzrNut8I&annotation_id=annotation_2927432167[/movie]

28 perctõl, plazmafegyver hatása a repülõ objektumokra. Lényegében eltûnik a repülõ tárgy alól a felhajtó erõ és nem csak lezuhan, hanem a rá ható erõk okán akár már a levegõben darabokra szakad. Õk mondják.
118 #2 keepfargo
- 2015-11-04 03:08
Mi van azzal a lehetöséggel, hogy csomagban rejtett távirányításu robbanóanyag okozhat ilyen katasztrófát? A csomagot becsekkeli valaki, átvilágítva nem lesz, felmegy a többi poggyásszal, aztán aki a csomagot beadta , nem megy vele, csak kioldja a földröl amit kell??
Ha pedig utólagos utaslista és abból az egyetlen életbenmaradott összevetése leleplezést eredményezhet, akkor jó megoldás lehet a bejelentkezésnél egy hamis identitás/útlevél...
2 #3 gerry
- 2015-11-04 05:33
keepfargo - látszik, hogy te se robbantottál még repülõgépet. Nincs szükség távirányításra, elég egy idõzítõ, vagy egy megfelelö magasságban aktíválódó kapcsoló és bumm.

m.blog.hu/le/legendavadasz/image/2009_elemzesek/air_france/air14.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.62 másodperc
4,440,139 egyedi látogató