Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Izraelben bujkálhat a 4-es metró botrány egyik fõkolomposa - Hosszú a bûnlajstroma

BelföldÓ, és a szógálatok, rendõrsegg semmirõl nem tudott? A 3-as metró felújítás korrupciós ügyeit most is ugyanazok a zsidajok intézik. hallok ezt-azt. Csak a szopásos megy. Szerzõdés elvesztése, utalgatások ide-oda a semmiért és sok milliókról beszélünk ám! Több korrupciógyanús ügyben is érintett a tavaly óta szökésben lévõ, állítólag Izraelben bujkáló Terner Géza, akit a hatóságok legutóbb a 4-es metró körüli visszaélésekkel hoztak összefüggésbe. Korábban azt vizsgálták a hatóságok, hogy milyen szerepe volt a szolnoki papírgyár bedöntésében, de a Strabag-ügyben is elõkerült a neve.

A 4-es metró korrupciógyanús ügyei mellett a szolnoki papírgyár bedöntésében is szerepe lehetett Terner Gézának – értesült a Magyar Idõk. A férfit tavaly õrizetbe vették ugyan, ám a bíróság nem rendelte el elõzetes letartóztatását, ami annak fényében válik különösen érdekessé, hogy õ is érintett a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) egyik hitelügyletével összefüggésben indult büntetõeljárásban. A Kormányzati Ellenõrzési Hivatal (Kehi) 2011–2012-ben vizsgálta azokat a hitelügyleteket, amelyek keretében az MFB a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idején, 2006 és 2009 között összesen 8,3 milliárd forint hitelt nyújtott a Higi Papírsoft Zrt. szolnoki gyárának megépítéséhez. A bank igazgatóságának döntése erõsen vitatható, hiszen ügyfélminõsítése szerint a Higinek három tulajdonosa volt: a Challenger Consultancy Ltd. nevû Brit Virgin-szigeteki offshore cég, az Over Meccanica Spa nevû olasz társaság és Terner Géza magánszemély.

A Higi ugyanakkor nem rendelkezett megfelelõ fedezettel, és így nem kaphatott volna hitelt. A pénzintézet banküzletbiztonsági fõosztálya pedig külön felhívta a figyelmet arra, hogy az offshore cég tényleges üzleti tevékenységet nem folytat, a kockázatkezelési igazgatóság pedig jelezte, hogy a cég pénzügyi helyzete bizonytalan és nehezen átlátható. A társaság nem tudott törleszteni, ezért az MFB a kormányváltás után, 2011-ben felmondta a kölcsönszerzõdést. Akkor a Higinek kamatokkal együtt már 9,7 milliárd forint tartozása volt a bank felé. A cégnek voltak ugyan bevételei, amelyekbõl törleszthetett volna, ám azokat ehelyett bérmunka címén a Star Ingatlanfejlesztõ Kft.-nek engedte át. A Kehi végül tartozás fedezetének elvonása miatt feljelentést tett, a Központi Nyomozó Fõügyészség pedig tavaly márciusban vádat emelt a Higi és a Star négy vezetõje ellen. Az ügy tárgyalását még nem tûzte ki a Szolnoki Járásbíróság.

Terner, aki a kérdéses idõben a Higi egyik vezetõje volt, egyébként nincs a vádlottak között, mivel – forrásaink szerint – az ellene indult nyomozást 2015-ben elkülönítették és felfüggesztették. Ennek oka az volt, hogy nem sikerült elõkeríteni – egészen 2016-ig. Akkor viszont – mint említettük – a bíróság elengedte. Azóta ismét nyoma veszett. Állítólag Izraelben húzta meg magát.

Érdemes megemlíteni, hogy Terner régóta kapcsolatban állt Tóth Miklóssal, a Higi korábbi vezérigazgatójával. Terner ugyanis a nevét viselõ Terner GmbH-n keresztül tulajdonosa volt a Tóth által vezetett Mobilber Kft.-nek, amely 2000-ben 1,8 milliárd forintért opciós szerzõdést kötött a Magyar Úttörõszövetséggel a csillebérci tábor megvásárlására. De fölvetõdött a neve a 2000-es években a Strabag-ügyben is. Az osztrák sajtó tárta fel 2006-ban: a Strabag egy Euro:contact nevû lobbicég közbeiktatásával, „túlfizetésével” teremtett forrást a 2002-ben hatalomra került MSZP–SZDSZ-koalíció megkörnyékezéséhez. A Strabag az akciót követõen, a 2003-2007 közötti idõszakban mintegy 360 milliárd forintnyi állami megrendelést kapott.

Forrás: Magyar Idõk. Vezetõ kép: MTI
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-02-11 11:10
Error 404!
The page you requested does not exist or has moved.
254 #2 mujko
- 2017-02-11 14:31
Már azt hittem rendes ember oszt kiderül zsidó a lelkem .
267 #3 Perle
- 2017-02-11 17:48
Csak ott bujkálhat, ahová szól az egyik útlevele.
116 #4 livia
- 2017-02-11 20:38
Egyszer kilopják, utána büntetik a lopást. Mind a kettõt a mi zsebünkbõl. Melyik fajta ez a kettõ? No, persze sose kerül a tettes rács mögé, vagy csak kirakatilag ül egy magyar börtönben, egyébként meg csak áztatja metszett pöcsét valahol a ... Mindenesetre egyelõre minket kétszer vesznek palira, vagyis próbálnak.
238 #5 bivaly
- 2017-02-12 21:19
Mié' má! Mondjatok egy másik helyet, ahol bújkálhatna ! Nincs.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
3,386,556 egyedi látogató