Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Közösen imádkoztak zsidók, keresztények és muszlimok Budapesten

KultúraJudapesten kereszténynek és muszlimnak álcázott zsidók és zsidónak álcázott zsidók imádkoztak mammonhoz jó pízért, ahogy szoptak. Gyerekek, adassék meg, hogy eltakaríthassam ezt a mocskos bandát a planétáról..., biza isten örömmel venné! Ja, persze demokratikusan! Zsidók, keresztények és muszlimok imádkoztak közösen a Közel-Kelet békéjéért, a háború és a terror minden áldozatáért és azokért, akiket hitük miatt üldöznek, vasárnap este Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban.
A Keresztény-Zsidó Tanács által szervezett imaórán részt vett Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus egyház elnök-püspöke, Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, Székely János katolikus püspök, Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetõje, Róna Tamás és Radnóti Zoltán rabbi, valamint Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke.

Balról jobbra: Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, Róna Tamás rabbi, Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetõje, Székely János katolikus püspök, Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke, Nógrádi Gergely kántor és Radnóti Zoltán rabbi A Keresztény-Zsidó Tanács által szervezett imaórán Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban 2015. november 1-jén. Az imaórán zsidók, keresztények és muszlimok imádkoztak közösen a Közel-Kelet békéjéért, a háború és a terror minden áldozatáért és azokért, akiket hitük miatt üldöznek. MTI Fotó: Illyés Tibor


Gáncs Péter az imaórát megnyitó beszédében úgy fogalmazott: "hisszük és reméljük, hogy ezt a világot nem az ökölbe szorított, gyûlöletre, bosszúra kész kezek irányítják és formálják, hanem azok a kezek, amelyeket imára emelünk és amelyeket a megbékélés jeleként egymás felé nyújtunk".

Szebik István kiemelte, hogy Magyarországon ez az elsõ alkalom hogy zsidók, keresztények és muszlimok imádkoznak együtt. Pedig a három monoteista vallás képviselõi összetartoznak, mert ha "másként is szólítjuk meg, ugyanahhoz az Istenhez kiáltunk".

Sulok Zoltán Szabolcs Mohamed prófétát idézte, aki arra tanít, hogy aki elvetemült dolgot lát, az "változtassa meg azt a kezével", tegyen ellene, ha van rá lehetõsége. Ha erre nem képes, akkor változtassa meg a nyelvével, azaz emelje fel a szavát ellene. Ha pedig erre sem képes, akkor változtasson rajta a szívével, vagyis fohászával kérje Isten segítségét.

Radnóti Zoltán arról beszélt, hogy a zsidó tanítás szerint az Ábrahám tanítványa, akiben megvan három dolog: a jóindulat, az alázat és a szerénység. A rabbi kiemelte: minden kimondott szó annyit ér, amennyit tettekre váltanak belõle. "A vallás, ha csak valljuk és nem tesszük, szinte semmit nem ér. Tennünk kell nekünk, az egyházak képviselõinek és minden embernek, aki bejön Isten házába, hogy imádkozzon és kövesse az utat" - fogalmazott. "Meg kell éreznünk és meg kell éreztetnünk mindenkivel, hogy a hagyománynak, a hitnek és a tiszta tetteknek milyen hatalma van" - tette hozzá Radnóti Zoltán.

Érdekes lehet számodra:
A hideg sem állítja meg õket
megosztás
Migránsokkal is találkozna mexikói útján a pápa
megosztás
Repülõgéppel szállítják haza az egyiptomi tragédia áldozatait
megosztás


Székely János beszédében rámutatott: az ószövetség nyelvén a béke, a "salom", a teljesség szóból származik. A békesség tehát nem csak annyit jelent, hogy éppen nincs háború. Igazi békesség akkor van, ha az emberek és a nemzetek szíve tele van igazsággal, jóindulattal, szeretettel. Akkor lesz béke a világban, ha tiszteletben tartják a lelkiismereti és vallásszabadságot, a népeknek és fõleg a kisebbségek, a gyöngék jogait. "Isten - ahogy Pál apostol nevezi - a béke Istene. Ferenc pápa újra és újra belekiáltja a világba, hogy szent háború nem létezik, mert csak a béke szent" - fogalmazott a katolikus püspök.

A közös ima végén a különbözõ felekezetek képviselõi közösen gyújtottak gyertyát, majd békejobbot nyújtottak egymásnak.
Link

Hozzászólások

48 #1 ro-zsola
- 2015-11-02 18:48
hol vannak a református papok ? Vagy nem is léteznek reformátusok Magyarföldön ? Talán újrareformálódnak ?
No , " gyerekek ". Most már értitek miért volt szükség az agresszív kampányra ? Ti kretén " keresztényeretnekek " , hol van Jézus ? Ábrahám meg Mohamed bekaphatja ! Mi magyarok csakis Jézusnak hiszünk !
4 #2 Posta Imre
- 2015-11-02 19:15
Itt is közösen imádkoztak még 2008-ban a mocskok a mocsok maffia-központban. Változott valami?

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2l6bB7k_Sdo[/movie]
128 #3 bogyo
- 2015-11-04 09:50
m.cdn.blog.hu/er/erkolcstan/image/vallasi_piramisjatek.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
3,899,518 egyedi látogató