Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Újabb meghökkentõ mutyi derült ki Budapesten - ebbõl nagy baj lesz

Belföld5 éve már lassan, hogy "följelentést" tettem. És? Majd, ha elévül, vagy már minden érintett tetvedék megdöglött, talán érdekes lehet. Súlyos gazdasági visszaélésekre, gyanús számlákra és kifizetésekre, haveri kapcsolati rendszerben mûködõ megbízásokra derült fény a BKIK belsõ átvilágítása során. A szervezet régi és új vezetése egyaránt érintett.

Több tízmilliós, gyanús kifizetésekre derített fényt egy belsõ vizsgálat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál (BKIK). A tavaly vezetõváltáson is átesett - és megújulást hirdetõ - BKIK ma kora délutáni elnökségi ülésén robbanhat a bomba, hiszen joggal gyanítható: a visszaélésekben a szervezet korábbi és jelenleg hatalmon levõ vezetõi is érintettek - tudta meg a Napi.hu.

Családi biznisz marad-e a budapesti kamara?

Új elnöke van a BKIK-nak

Botrány a BKIK-nál - Üres a kassza

A lapunk birtokában levõ vezetõi összefoglaló - amelyet tegnap kézbesítettek a kamarai küldötteknek, vezetõknek és szervezeteknek - keményen fogalmaz. A dokumentum a 2014-2015-ös évben könyvelési és számviteli szabálytalanságokra, pazarlásra, indokolatlan és drága külföldi utakra és kiküldetésekre, valamint gyanús beszállítói szerzõdésekre és összeférhetetlenségekre hívja fel a figyelmet. Mindezek összesen akár több százmillió forintos veszteséget is jelenthettek a szervezetnek - amelynek elsõrendû célja éppen a fõvárosi vállalkozások érdekképviselete lett volna.

A súlyos megállapításokat egy tavaly december végén befejezõdött átvilágításokra alapozta a BKIK megbízott fõtitkára, aki tavaly április óta tölti be posztját. Szentesi Lászlóné összegzésében nem kevesebbet állít, mint hogy a BKIK gazdálkodása, könyvelése és számviteli rendszere áttekinthetetlen, ezért a szervezet ráfordításai és bevételei nem a valós helyzetet tükrözik. (A BKIK gazdálkodásának helyzetérõl tavaly júniusban már részletesen írtunk.)

A 2014-2015-ös évben egy sor drága és felesleges külföldi kiküldetésen vettek részt a szervezet tisztségviselõi - így a jelenlegi elnök Kiss Zoltán, Szatmáry-Jahl Angéla és Kiss Ervin -, valamint luxusszállodákban üléseztek sorozatosan a BKIK egyes szervei, indokolatlanul. Egyes vezetõk saját cégeinek juttattak nagy értékû megbízásokat évek óta, sok százmillió forintos értékben.

A most felszínre került visszásságokra vélhetõen már a BKIK korábbi könyvvizsgálója is rájöhetett, mivel a szervezet 2015-ös mérlegét csak korlátozó záradékkal adta ki, majd 2016 májusában fel is mondta a szerzõdését. A szakmai auditot ezért egy külsõ cég végezte el, s ennek megállapításain nyugszanak a vezetõi összefoglaló döbbenetes részletei.

A mûködés, a számvitel szabálytalanságain túl a legérdekesebbek a személyi összefonódásokat tartalmazó megállapítások a dokumentumban. A BKIK tavaly tavaszi botrányát követõen ugyan megújult a vezetés - így távozott a szervezet korábbi elnöke, Szatmáry Kristóf is -, de az új vezetés, úgy tûnik, ott folytatta, ahol a régi abbahagyta.

Néhány érdekes összefüggés a vezetõi összefoglalóból:

A BKIK húsz legjelentõsebb beszállító cége között négy olyan található, amelynek tulajdonosa a BKIK tisztségviselõje.
A számviteli szolgáltatást nyújtó IG Loyal Consulting Kft. például Kálix Gézához kötõdik (ezt az Emmi derítette ki egy támopos projekt ellenõrzése során), õ a BKIK ellenõrzõ bizottságának elnöke. A cég székhelye a BKIK Krisztina körúti székházában van, amit a szervezet ingyen bocsátott a cég rendelkezésére. A kft. öt év alatt 230 milliót számlázott a BKIK-nak és oktatási cégének.
A Pont System Zrt. vezérigazgatója Kovács László, a BKIK elnökségi tagja. A cég szoftverfejlesztést végzett 111 millió forint értékben.
A Company Hype Kft. tulajdonosa Kott Zoltán elnökségi tag. A 2013-ban alakult vállalkozás szinte csak a BKIK-nak dolgozik; 93 millió forintot számláztak szoftverfejlesztés címen.
A Meló-Diák (korábban Universitas) Diákszövetkezet 40 millió forintos megbízást kapott a BKIK-tól. Kiss Zoltán, a BKIK jelenlegi elnöke a kft. egyik tulajdonosa, míg a szövetkezet vezetésében ott van Marosi László is.
A jelentés kiemeli, hogy a BKIK tisztségviselõihez köthetõ cégek megközelítõleg 800 millió forintos megbízást kaptak a szervezettõl - ez a szervezet tiszta, vagyis a saját cégeknek kifizetett önköltségek nélküli kiadások 79 százalékára rúg. A kamarai vezetõkhöz köthetõ cégek jelentõs része szinte kizárólag a BKIK-nak dolgozik.

Az ügy hátterérõl megkérdeztük a megbízott fõtitkárt is. A vezetõi összefoglalót jegyzõ Szentesi Lászlóné kérdésünkre elmondta: többek közt Kiss Zoltán tavaly áprilisban megválasztott elnök és Nagy Elek kérésére vállalta el a fõtitkári megbízatást (Kiss-sel korábban éveken át dolgozott együtt.)

Az átvilágítás a fõtitkár megítélése szerint objektív, hiszen a BKIK-nál található számlák, szerzõdések, megbízások, valamint közhiteles adatok felhasználásával készültek. Szakmai meggyõzõdése szerint az ebben közölt tényeket nem szabad a szõnyeg alá seperni, és abban is biztos, hogy az átvilágítást még további vizsgálatok - így vélhetõen adóhatósági revízió is - követik majd. Arra a kérdésre, hogy számol-e azzal, hogy a mai elnökségi ülésen nem az érintetteknek, hanem neki kell mennie, azt válaszolta: ez sem kizárt.

A BKIK elnökét, Kiss Zoltánt hiába kerestük, számunkra elérhetetlen volt. A szervezet marketing- és kommunikációs vezetõje is szûkszavú volt. A kamara tavaly a teljes megújulás mellett döntött és arra vállalkozott, hogy a fõvárosban mûködõ mintegy 300 ezer vállalkozás érdekeit képviseli. A vezetõi összefoglalóban részletesen taglalt ügyeket ki kell vizsgálni és a következményeket minden érintettnek vállalnia kell - fogalmazott Szányi Gabriella. Véleménye szerint az ártatlanság vélelme a BKIK-n belül is mindenkit megillet, egészen addig, amíg egyértelmûen be nem bizonyosodik ennek ellenkezõje.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-02-14 14:03
'Magyar' kamarai zsidó-polip

Sokat nem akarok hozzáfûzni, de a "magyar" kamara ezek szerint akár lehetne telavivban is és nem csak politikai-zsidó-mutyi, hanem nemzetbiztonsági kérdés is annak felszámolása. Az alábbi levelet, amit megküldök, tekintsék feljelentésnek, bejelentésnek a szokásos "ismeretlen tetves" meghatározással! Alakul ez szépen! Mikor lehet már ezeket demokratikusan likvidálni? Szóljatok már, ha többet tudtok nálam, mert így magam vagyok kénytelen intézkedni! Ha hagyjátok, nem gond, bár kellene egy remek fegyverszállítmány hozzá, a többit már megoldom amikorra kell.

Posta Imre
http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php


"Egy érdekes dolgot szeretnék leírni , azért nem fórumon közlöm, mert nemcsak nem publikus, de ha közölném lenne annyi elõnye, mint hátránya.

Most vannak Budapesten a kamarai választások- ezen a héten csütörtökön zárulnak le-, aminek, ugye tétje van, mert a kötelezõen bevezetett kamarai regisztrációból fõleg kamaránk részesedik kb 2-3 milliárd Ft-tal (plusz amit a kamara az államtól kap milliárdokat), tehát nem mindegy ki kerül milyen pozícióba, ezért is a BKIK elsõként rendezte le májusban, hogy nehogy valaki külsõs zsidó rászervezzen.
Minden más kamarában, ahol lényegesebben kisebb a tét, õsszel tartják a választásokat.
Parraghot leváltják, mivel nemcsak kikészült, de a a pálinkafõzdéje és a sorozatos hülyeségei miatt és alkoholizmusa nem való a képbe.
Én amit látok, amilyen harc megy a pozíciókért cégtröszt zsidó vezetõk között...A pénzeket nyaralásokra költik szakmai útként, ha külföldön vannak elisszák, elszivarozzák- A legjobb eset, ha szakmai útként egy kamarai zsidó tisztségviselõ legalább a saját vállalkozásit akarja felfuttatni, de a a legjobb esetben sem tesz vállalkozásokért.

Nagyon sok hanganyag és jegyzõkönyv létezik errõl, a kamaránál, melyek arról szólna, hogy beszedték az 5000 Ft-os regisztrációs díjat azonnal megbuktathatók ezek által.

Szatymáryné Jähl Angéla olyan, mint egy polip.
Itt szerepelnek a tisztségei (miközben õ a leggazdagabb fõvárosi képviselõ). Korábban szdsz-es volt, most fideszes. A férje MIÉP-es képvelõ volt.

A fia jelenleg államtitkár, Matolcsynál-

Angéla a nagy orrával hatalommániás, mindenki gyûlöli ott ahol van- a többi zsidó is, de angélát ez nem érdekli. Jelenlegi tisztségei:


Nagybani piac Zrt, Felügyelõ Bizottság elnöke
Bajcsy-Zsilinszky Kórház Felügyelõbizottságának elnöke
Vidám Park Zrt., Felügyelõ bizottsági tag
BKIK Tagcsoport. Kollégiumi Elnök.

MKIK alelnök

BKIK elnökségi tag, MKIK küldött, V. osztály elnök/ Kereskedelmi tagozat elnök
Budapest Fõvárosi Önkormányzati /leggazdagabb/ képviselõ
A XVI. kerületi Közbiztonsági Alapítvány elnöke
Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság, bizottsági tag
A Munkaadók és Vállalkozók Pártjának budapesti elnöke
Közbeszerzési Bizottság, bizottsági tag
PMKIK Elnökségi tag, Országos küldött, Szakmai tagozati alelnök, Területfejlesztési Bizottság tagja
és a Budapest Gazdasági Fõiskolánál is valami tisztséget tölt be...

Megházasodik most egy kigyúrt nála magasabb pincsikutyához megy feleségül, igazi szerelemházasság lesz, miközben Angéla a hazai cukor is olaj piacot próbálja a kezében tartani jó zsidóként. Ezt a tevékenységét akkor kezdte, mikor még nem is volt szó a cukor és olaj árának emelkedésérõl.

Szatmáriné Jähl Angéláról tudni kell, hogy egy õsi zsidó kereskedõ családba tartozik és a kurválkodást sem vetette meg az elõrejutásért."

feladó: bubó doki doki.bubo@gmail.com
címzett: Police in Hungary ;
brfk@budapest.police.hu;
Nemzetbiztonsági Hivatal ;
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat ;
Központi Nyomozó Fõügyészség ;
bar.fou@mku.hu;
baz.fou@mku.hu;
bek.fou@mku.hu;
cso.fou@mku.hu;
fej.fou@mku.hu;
fov.fou@mku.hu;
gms.fou@mku.hu;
hab.fou@mku.hu;
hev.fou@mku.hu;
MKLU WebSite info ;
jns.fou@mku.hu;
katonai fõügyész ;
kom.fou@mku.hu;
nog.fou@mku.hu;
okri@okri.hu;
pes.fou@mku.hu;
som.fou@mku.hu;
Katonai Biztonsági Hivatal ;
bac.fou@mku.hu;
Katonai Felderítõ Hivatal ;
sza.fou@mku.hu;
tol.fou@mku.hu;
vas.gou@mku.hu;
ves.fou@mku.hu;
zal.fou@mku.hu;
Kovács Tamás ;
Irán Nagykövetsége ;
Izrael Nagykövetsége ;
Angol Nagykövetség ;
TV2 Közönség ;
mazsihisz@szeretetkh.datanet.hu;
mti@mti.hu;
Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal ;
Orbán Viktor ;
ruskons@euroweb.hu;
szente.krisztian@mtva.hu
dátum: 2012. május 30. 14:41
tárgy: "Magyar" kamarai zsidó-polip
küldõ: gmail.com
-> postaimre - 2012. május 30. 14:45 · 2 hozzászólás · 2353 megnyitás ·Nyomtatás
http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=401
4 #2 Posta Imre
- 2017-02-14 14:48
Botrány: elítélt csalót alkalmaz a BKIK mert államtitkár a rokona
2014-10-30 19:45

Elítélt csaló intézi a Budapesti Kereskedelmi Ipara Kamaránál a hiteleket. B.A. Ákost nem kevesebb mint 939 rendeli csalásért ítélték el jogerõsen. A gazdasági bûncselekményért elítélt férfi emellett a BKIK tagok Széchenyi kártya ügyintézéséért is felel. Úgy tudjuk B.A.Ákos csak azét kerülhetett a BKIK igen fontos pozíciójába mert élettársának a fia nem más mint a Fidesz országgyûlési képviselõje és ex-államtitkára Szatmári Kristóf.

szatmáriné

Igen kínos ügybe keveredett az ex-államtitkár Szatmári Kristóf Fideszes országgyûlési képviselõ. Édesanyjának az élettársát , aki jogerõsen elítéltek nem kevesebb mint 939 rendeli csalásért ugyanis a BKIK alkalmazza. ráadásul olyan pozícióban, ahol bizony komoly pénzek,tízmilliók forognak. Azaz Szatmári ex-államtitkár elítélt rokonára bízták mindezt, mint kecskére a káposztát a hitelügyintézést és a Széchenyi kártya igénylést. Nos kutya legyek, hogyha jogerõs ítélettel a hátunk mögött bárki pénzügyeket bízna ránk,fõleg tudván,hogy épp a pénz szédített és terelt tévútra. ide be is másoljuk az illetõ utolérhetõségét, akit a BKIK simán megnevez a honlapján és nem is titkolja, hogy alkalmazza. Mindez érthetõ,hisz mégis csak a kormány egyik ex-államtitkárának a rokonáról van szó.
Kelet-pesti Szolgáltató Iroda
1165 Budapest, Jókai Mór u. 6. II/201.

Általános ügyintézõ:
Marschalkó Tamásné
Telefon: +361 407 5453
E-mail: 16ker@bkik.hu

Hitelügyintézõ:
Baranyi András Ákos
Mobil: +3630 659 9219
E-mail: baranyi.akos@bkik.hu

XXII. Kerületi Iroda
1225 Budapest, Nagytétényi út 306. (Szelmann-Ház)

Széchenyi Kártya hiteltanácsadás:
Baranyi András Ákos
Mobil: +3630 659 9219
E-mail: baranyi.akos@bkik.huNos az ügyet csak fokozza, hogy az úr élettársa nem más mint Szatmári Jáhl Angéla, aki szintén fontos vezetõi pozíciót tölt be a BKIK-nál. Ráadásul a hölgy a Fõvárosi Önkormányzat képviselõje is volt, most pedig Zuglóban a Fidesz választmánya Papcsák Ferenc javaslatára jelölte képviselõnek Szatmári ex-államtitkár anyukáját. Nos a hölgy vesztett de a õ felesleges pörlekedése és feljelengetései miatt késett Karácsony Gergely polgármester kinevezése, ami nagyon fájt a zuglói Fidesznek és nagyon fájt Papcsák Ferencnek is. A hölgy annyira képviselõ akar lenni, hogy ezért a Fidesz visszalépteti egyik helyi jelöltjét Gyügyei úrat, csak azért, hogy a Szatmári anyuka, egy elítélt bûnözõ élettárssal az oldalán hatalomhoz juthasson.http://estiujsag....r-a-rokona

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
3,407,442 egyedi látogató